Social Icons

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Δυνατή Ερμιονίδα : Αποθεωτική υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι των Φούρνων στον Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο.

 Στην Κοινότητα Φούρνων συνέχισε τις προεκλογικές του ομιλίες ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, το βράδυ της Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023, όπου του επιφυλάχθηκε αποθεωτική υποδοχή από τους κατοίκους του χωριού.


Μάλιστα, για πρώτη φορά σε προεκλογική ομιλία στους Φούρνους υπήρξε τέτοια μεγάλη ανταπόκριση, αφού παραβρέθηκαν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι για να ακούσουν την ομιλία του Δημάρχου.
Ο κ. Γεωργόπουλος ευχαρίστησε θερμά τους παρισταμένους για την ενθουσιώδη παρουσία τους και την αμέριστη στήριξή τους και στην συνέχεια ανέλυσε το πολύ δύσκολο πολιτικοοικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο κλήθηκε να διοικήσει τον Δήμο μας η Δυνατή Ερμιονίδα την τελευταία τετραετία.

Έπειτα παρουσίασε το πολύ μεγάλο έργο που υλοποιήθηκε την τελευταία τετραετία σε ολόκληρο τον Δήμο Ερμιονίδας και ειδικά στην Κοινότητα των Φούρνων αναφέροντας χαρακτηριστικά:
“Το έργο της ανάπλασης του Πάρκου, βρίσκεται σήμερα στο τελευταίο στάδιο της υλοποίησής του. Έγινε η ανάδειξη Αναρριχητικού Πεδίου στο Φαράγγι του Καταφυκίου, με εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Έγινε η τσιμεντόστρωση του αγροτικού δρόμου Φούρνων – Ηλιοκάστρου. Έγινε η τσιμεντόστρωση δύο αγροτικών δρόμων στην περιοχή “Λουτρό - Φωστινέϊκα”

Όσον αφορά την αγροτική οδοποιία, σήμερα είναι υπό δημοπράτηση:

Η ασφαλτόστρωση του δρόμου Παλιοπηγάδια - Κούδισι, μήκους 2 χιλιομέτρων.

Η ασφαλτόστρωση του δρόμου Νέο Πηγάδι - Χέρωμα, μήκους 750 μέτρων.
Στον τομέα της ύδρευσης ήδη εκδόθηκε άδεια ανόρυξης νέας δημοτικής Γεώτρησης, στη θέση “Στρέθι” στο δρόμο προς Παπούλια.

Εδώ στους Φούρνους, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου μας, έχετε το προνόμιο να πίνετε ποιοτικό νερό από τις βρύσες των σπιτιών σας.

Για να διαφυλάξουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό, εκπονήθηκε από την ΔΕΥΑΕΡ το σχέδιο ασφαλείας νερού, το οποίο προβλέπει την προστασία των υφισταμένων δημοτικών γεωτρήσεων, ώστε να υπάρχει ποσοτική και ποιοτική επάρκειά του.

Έχουμε ως προτεραιότητα στο πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας, την επέκταση του δημοτικού φωτισμού στους Φούρνους και την αντικατάστασή του από λαμπτήρες νέας τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας. Είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο με τεράστιο περιβαλλοντικό και οικονομικό αποτύπωμα, το οποίο δεν υλοποιήθηκε αυτή την τετραετία με αποκλειστική ευθύνη της αντιπολίτευσης, λόγω των συσχετισμών της απλής αναλογικής.
Έτσι οι Δημότες της Ερμιονίδας συνεχίζουν να επωμίζονται το μεγάλο οικονομικό κόστος των υφιστάμενων ενεργοβόρων λαμπτήρων.

Ο Δήμος Ερμιονίδας εδώ και ένα χρόνο προχωράει, με πλήρη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και το Ταμείο Ανάκαμψης, στην εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, το οποίο προβλέπει την επέκταση του σχεδίου πόλης όλων των Κοινοτήτων.

Στον τομέα του πολιτισμού εκπονούμε μελέτη για την διευκόλυνση επισκεψιμότητας στα αρχαιολογικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία των Φούρνων, όπως ο Πύργος του Μάσητα, το Φαράγγι του Καταφυκίου, τα Παπούλια, το Σπήλαιο Φράγχθι και ο Λαμπαγιαννάς, με δημιουργία σημάνσεων και συντήρηση της πρόσβασης προς τα σημεία ενδιαφέροντος.”
Έπειτα έκανε αναφορά στο υπερπλήρες, ανανεωμένο, πολυσυλλεκτικό και υπερκομματικό ψηφοδέλτιο της Δυνατής Ερμιονίδας και ανέδειξε την ποσοτική αλλά και την μεγάλη ποιοτική διαφορά του από αυτά των άλλων παρατάξεων.

Τέλος, παρουσίασε τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους Ερμιονίδας και τους υποψηφίους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Φούρνων, μέσα σε διαρκή ενθουσιώδη χειροκροτήματα, κόρνες και επευφημίες από το μεγάλο πλήθος του κόσμου.

Ευχήθηκε στους υποψηφίους Καλό Αγώνα και Καλή Επιτυχία, μέσα σ’ ένα πολιτισμένο προεκλογικό κλίμα, όπου θα επικρατήσουν ο διάλογος, η αξιοπρέπεια και η ενότητα της τοπικής μας κοινωνίας.

Κλείνοντας, κάλεσε όλους τους υποψηφίους συμβούλους, τα στελέχη, τους φίλους και τους υποστηρικτές της “Δυνατής Ερμιονίδας” να συνεχίσουν τον καθημερινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τον πανέμορφο τόπο μας και να σταθούν άγρυπνα στις επάλξεις του αγώνα μέχρι την Μεγάλη Νίκη της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates