Social Icons

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Δυνατή Ερμιονίδα: Βούλιαξε το λιμάνι του Πορτοχελίου στην ομιλία του Δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου, το βράδυ της Τετάρτης (Βίντεο-Φωτό).

 Βούλιαξε το λιμάνι του Πορτοχελίου στην ομιλία του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλου, στην προεκλογική του ομιλία το βράδυ της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου 2023.


Ο παλμός και ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν απερίγραπτος, ενώ η αισιοδοξία για την Μεγάλη Νίκη της 8ης Οκτωβρίου ήταν διάχυτη παντού.

Οι συνεχείς επευφημίες, τα κορναρίσματα, οι σειρήνες, τα βεγγαλικά και τα αδιάκοπα χειροκροτήματα των εκατοντάδων παρευρισκομένων συμπολιτών μας, ακούγονταν σε όλο το Πορτοχέλι.

Ο λόγος του κ. Γεωργόπουλου ήταν καθηλωτικός και συνάρπασε το πλήθος του κόσμου με το οποίο βρισκόταν, όπως κάνει σε κάθε ομιλία του, σε έναν διαρκή διάλογο.


Ο κ. Γεωργόπουλος αφού ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο για την συγκλονιστική και μεγαλειώδη παρουσία του, παρουσίασε με την βοήθεια πλούσιου φωτογραφικού υλικού, το πλήθος των έργων που υλοποιήθηκαν στο Πορτοχέλι την τελευταία τετραετία, αναφέροντας:

· Την ανάπλαση με σταμπωτό δάπεδο και με τοποθέτηση ηλιακών φωτιστικών, της παραλιακής οδού στον κόλπο της Μπάλτιζας.

· Την ένωση παραλιακά της Μπάλτιζας με τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στο Πορτοχέλι, με την κατασκευή ενός δρόμου περιπάτου από κυβόλιθους, ο οποίος αντικατέστησε το παλιό κακοτράχαλο παραλιακό μονοπάτι.

· Την ανάπλαση της Παραλίμνιας οδού Βερβερόντας.

· Την ανάπλαση από το τέλος του παλαιού πεζόδρομου έως το κατάστημα “ΔΡΟΥΓΚΑΣ” , η οποία περιλαμβάνει την διάστρωση κυβόλιθων του δρόμου από το τέλος του παλαιού πεζόδρομου έως το κατάστημα “Ουζάκι” και την επέκταση των υπαρχόντων πεζοδρομίων έως το κατάστημα “ΔΡΟΥΓΚΑΣ”.

· Την ανακαίνιση της Πλατείας Ηρώων.
· Την κατασκευή πεζοδρομίου μήκους 300 μέτρων επί της παραλιακής οδού Πορτοχελίου – Κόστας, έμπροσθεν του Τουριστικού Καταφυγίου.

· Την κατασκευή πεζοδρομίου μήκους 80 μέτρων επί της παραλιακής οδού Πορτοχελίου- Κόστας έμπροσθεν ιδιοκτησίας Νικολάου Λούζη, κατόπιν παραχώρησής του.

· Την αντικατάσταση χλοοτάπητα και τοποθέτηση κερκίδας στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

· Τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις και ανακατασκευές στις αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου

· Την πλήρη ανακατασκευή της Παιδικής Χαράς, με αντικατάσταση όλων των παλιών οργάνων από νέα όργανα πιστοποιημένης ασφάλειας και την τοποθέτηση προστατευτικού τάπητα γύρω από αυτά.

· Την εγκατάσταση δύο υπόγειων κάδων απορριμμάτων, στα πλαίσια πιλοτικού προγράμματος υπογειοποίησης των κάδων.

· Την τοποθέτηση και κατασκευή νέων καλαίσθητων στάσεων αναμονής των λεωφορείων του ΚΤΕΛ.

· Την μελέτη κατασκευής της Περιφερειακής Οδού Πορτοχελίου - Κόστας και της ανάπλασης του λιμένα Πορτοχελίου, η οποία έχει εκπονηθεί, με χρηματοδότηση από ιδιώτη χορηγό.

· Την δημοπράτηση της ασφαλτόστρωσης του δρόμου της Λιμνοθάλασσας του Πορτοχελίου μήκους 800 μέτρων, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

· Την ολοκλήρωση του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών, ο οποίος αφορά την διαμόρφωση του πλαισίου για την εξέλιξη και ολοκλήρωση της μελέτης του έργου για την Ανάπλαση και την Ανάδειξη της Οδού Πορτοχελίου - Όρμου Βερβερόντας.

· Τον Κυκλικό Κόμβο της εξόδου Κρανιδίου προς Πορτοχέλι που σήμερα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της υλοποίησής του.

· Την ασφαλτόστρωση των δύο παραλιακών δρόμων και όλων των χώρων στάθμευσης του λιμανιού.

· Την κατασκευή κρηπιδώματος από θέση πρόσδεσης του flying έως την αρχή του παλιού πεζόδρομου.

· Την τοποθέτηση ανοξείδωτων κρίκων – δεστρών για τα σκάφη.
· Την τοποθέτηση καθιστικών πάγκων inox –iroco.

· Τον ελαιοχρωματισμό και την συντήρηση φωτιστικών ιστών.

· Την προμήθεια και τοποθέτηση νέων φωτιστικών ιστών και λαμπτήρων LED.

· Την απομάκρυνση και καταστροφή ενός πλοίου χαρακτηρισμένου ως επιβλαβούς και επικίνδυνου.

· Την επισκευή της κατεστραμμένης προβλήτας και ανάπλαση του λιμένα Κόστας, η οποία περιελάμβανε πεζοδρόμηση, ασφαλτόστρωση και φωτισμό.

· Την κατασκευή του στεγάστρου αναμονής επιβατών στο λιμάνι της Κόστας.

· Την τοποθέτηση κιγκλιδώματος από ανοξείδωτο χάλυβα μήκους 80 μέτρων, το οποίο καταλαμβάνει όλο το μήκος του πεζοδρομίου της χερσαίας ζώνης από την πλευρά της θάλασσας.
Στη συνέχεια, ανάφερε ότι ο υπάρχον πεζόδρομος θα συνεχιστεί και θα φτάσει μέχρι την κυκλική είσοδο του Πορτοχελίου λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Αυτός ο πεζόδρομος θα συνεχιστεί και θα φτάσει μέχρι την κυκλική είσοδο του Πορτοχελίου, σε συνδυασμό με την ανάπλαση που προβλέπει την ενοποίηση της Παιδικής Χαράς με το πάρκο του παλαιού σιντριβανιού.

Όλο αυτό το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα του Τουριστικού Καταφυγίου Πορτοχελίου, τα οποία είναι 110.000€ το χρόνο και θα ξεκινήσει από το 2023 να εισπράττει για πρώτη φορά ο Δήμος Ερμιονίδας.

Και αυτό διότι μέχρι πρότινος το Τουριστικό Καταφύγιο δεν είχε λάβει άδεια λειτουργίας, οπότε δεν ήταν υποχρεωμένο να πληρώνει το ετήσιο ενοίκιο στον Δήμο μας.

Με συντονισμένες κινήσεις του Δήμου Ερμιονίδας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, καταφέραμε να αδειοδοτηθεί το Τουριστικό Καταφύγιο και βέβαια τα έσοδα του ενοικίου του θα πηγαίνουν όλα στο Πορτοχέλι που τα δικαιούται”.


Έπειτα, έκανε αναφορά στην πώληση ενός μέρους της έκτασης του παλιού αεροδρομίου από το ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά:
“Σε αυτό το σημείο θέλω να κάνω μια αναφορά στην πώληση ενός μέρους της έκτασης του παλιού αεροδρομίου από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτη, μέσω ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα υπερταμείο, το οποίο δεν ανήκει ούτε στον Δήμο Ερμιονίδας, ούτε στο Ελληνικό Κράτος.
Σκοπό έχει την πώληση και αξιοποίηση της περιουσίας του Ελληνικού Κράτους, έτσι ώστε να μειωθεί το δημόσιο χρέος προς τους δανειστές μας.
Οπότε κανείς σήμερα δεν μπορεί να αποτρέψει την πώληση της έκτασης του παλιού αεροδρομίου.
Το θέμα όμως είναι ότι σε αυτή την έκταση δεν πρόκειται να χτιστούν ουρανοξύστες, ούτε θα ανεγερθούν κατασκευές οι οποίες θα επηρεάσουν την οικιστική ανάπτυξη και την φυσική ομορφιά του Πορτοχελίου. Πολύ σημαντικό είναι επίσης, ότι ο Δήμος Ερμιονίδας θα ωφεληθεί τα μέγιστα με την εισφορά σε γη, την οποία θα λάβει εξαιτίας αυτής της πώλησης.
Η έκταση που θα περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου μας βάση του Νόμου, θα είναι αρκετά στρέμματα και εκεί μπορεί να δημιουργηθεί ένα πολυχώρος ψυχαγωγίας, ένα σχολείο και ένα Κοιμητήριο”.
Μετά έκανε αναφορά στο υπερπλήρες, ανανεωμένο, πολυσυλλεκτικό και υπερκομματικό ψηφοδέλτιο της Δυνατής Ερμιονίδας και ανέδειξε την ποσοτική και την ποιοτική διαφορά του από αυτά των άλλων παρατάξεων.

Τέλος, παρουσίασε τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους Ερμιονίδας και τους υποψηφίους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου μέσα σε διαρκή χειροκροτήματα, κόρνες και επευφημίες.

Κλείνοντας, κάλεσε όλους τους υποψηφίους συμβούλους, τα στελέχη, τους φίλους και τους υποστηρικτές της “Δυνατής Ερμιονίδας” να συνεχίσουν τον καθημερινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τον πανέμορφο τόπο μας και να σταθούν άγρυπνα στις επάλξεις του αγώνα μέχρι την Μεγάλη Νίκη της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates