Social Icons

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Κοσμοσυρροή και μεγάλος ενθουσιασμός στα Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου Ερμιόνης της “Δυνατής Ερμιονίδας.( Βίντεο-Φωτό)

 4Μια λαοθάλασσα πλημμύρισε το λιμάνι της Ερμιόνης το απόγευμα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου 2023, στην τελετή των εγκαινίων και του Αγιασμού του Εκλογικού Κέντρου Κρανιδίου της “Δυνατής Ερμιονίδας”.


Μετά τον Αγιασμό, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος έλαβε τον λόγο, εν μέσω των συνεχών θερμών επευφημιών και χειροκρότημα των του κόσμου, ο οποίος είχε γεμίσει ασφυκτικά μια πολύ μεγάλη έκταση μπροστά από το Εκλογικό Κέντρο και ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους για την ενθουσιώδη παρουσία τους και την αμέριστη στήριξή τους στην παράταξή μας.

Έκανε αναφορά στις φυσικές ομορφιές της Ερμιόνης, στην τεράστια ιστορία της και στις μεγάλες προσωπικότητες που κατάγονται από αυτήν όπως η Μελίνα Μερκούρη, η τέως Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και η αείμνηστη μεγάλη ευεργέτιδα και ανθρωπίστρια Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Επεσήμανε ότι την τελευταία τετραετία η Δημοτική Αρχή εργάζεται ακούραστα, με σεμνότηταταπεινότητα και αποτελεσματικότητα, μακριά από κάθε είδους συναλλαγές και χωρίς τον ελάχιστο συμβιβασμό.


Τόνισε ότι αυτός και οι συνεργάτες του εγκατέστησαν στον Δήμο μας ένα νέο πνεύμα διοίκησης με κύρια χαρακτηριστικά του την Αξιοκρατίατην Δικαιοσύνητην Ανθρωπιάτην Διαφάνεια και το Ήθος.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο, προκειμένου να υλοποιηθούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα, αφού υποβλήθηκε πλήθος μελετών και χρηματοδοτικών προτάσεων σε Ευρωπαϊκά, Εθνικά και Περιφερειακά Χρηματοδοτικά Προγράμματα, όπως το “Φιλόδημος Ι και ΙΙ”, το “Αντώνης Τρίτσης”, το “Πράσινο Ταμείο”, το “ΕΣΠΑ”, το “Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων” και το “Ταμείο Ανάκαμψης”.

Έπειτα, έκανε επιγραμματική αναφορά σε σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια ή έχει δρομολογηθεί η υλοποίησή τους, αποκλειστικά στην πόλη της Ερμιόνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

 “Κατασκευάσαμε σταμπωτά σε πέντε δρόμους γύρω από την πλατεία Πεύκου.

Έτσι αναβαθμίστηκε και ομόρφυνε μια ιστορική γειτονιά της Ερμιόνης.

• Επισκευάσαμε το παραδοσιακό πλακόστρωτο στα Μαντράκια και πολύ σύντομα συνεχίζουμε το έργο από το παλιό Ταχυδρομείο, στην οικία Λαζάρου.

• Κατασκευάσαμε το πεζοδρόμιο μπροστά από τα κτίρια του Δημοτικού Σχολείου, των Νηπιαγωγείων και του Παιδικού Σταθμού, ώστε οι μαθητές να πηγαίνουν με ασφάλεια στα Σχολεία τους.

• Ολοκληρώνουμε την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου στη βορειοδυτική είσοδο της Ερμιόνης, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή του πεζοδρομίου και την ανέγερση του μνημείου του πεσόντος αεροπόρου ήρωα και συντοπίτη μας, Σμηναγού Μιχαήλ Παπαμιχαήλ.

• Έγιναν εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις εντός της πόλης της Ερμιόνης και σε δημοτικές οδούς έξω από αυτήν.

• Σήμερα είναι υπό δημοπράτηση η ασφαλτόστρωση ενός χιλιομέτρου του δρόμου Ξύριζα – Ομίνι Ερμιόνης και περίπου ενός χιλιομέτρου του δρόμου της Παναγίας Πλατυτέρας Ερμιόνης. Τα έργα αυτά εκτελούνται μέσω της Αγροτικής Οδοποιίας, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

• Προχωράμε στην επισκευή και συντήρηση του Καποδιστριακού κτηρίου της Ερμιόνης. Η εκπονηθείσα μελέτη έλαβε ήδη την έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων στην Πάτρα.

• Ύστερα από την υπογραφείσα Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ερμιονίδας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Πολιτισμού, ξεκινάμε άμεσα την αναστήλωση, στερέωση και διαμόρφωση του χώρου του Ρωμαϊκού Ταφικού Μνημείου. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, ως καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία, έχει αναλάβει την δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων.


• Υλοποιήθηκε το πρόγραμμα διαγραμμίσεων για την οριοθέτηση των χώρων της λαϊκής αγοράς και των πάγκων των πωλητών και του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.

• Εγκαταστάθηκε καινούργιο σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης στο αλσύλλιο στο Μπίστι.

• Φωτίστηκε το αλσύλλιο στο Μπίστι με ηλιακά πάνελ.

• Έγινε επισκευή και συντήρηση του Μύλου στο Μπίστι και φωτίστηκε με ηλιακά πάνελ.

• Έγινε επισκευή του φωτισμού στο Κρόθι και αντικαταστάθηκαν οι παλαιοί τύπου λαμπτήρες με νέου τύπου LED.

• Φωτίστηκε ο δρόμος από τον Άγιο Ιωάννη ως τα Μαντράκια με φωτιστικά LED.

• Έγινε αναπαλαίωση και εγκατάσταση του παλιού παραδοσιακού φάρου στον βόρειο λιμάνι.

• Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και η λειτουργία των πυργίσκων αυτόματης παροχής νερού και ρεύματος (pilars) στα Μαντράκια.

• Ανακατασκευάστηκε το στέγαστρο αναμονής επιβατών στην προβλήτα του βόρειου λιμανιού.

• Ανακατασκευάστηκε η γλίστρα στον Άγιο Ιωάννη.

• Τοποθετήθηκαν καινούργια παγκάκια και δέστρες σκαφών στα Μαντράκια.

• Έγινε συντήρηση και αντικατάσταση των φωτιστικών ιστών και των λαμπτήρων στα Μαντράκια και στο βόρειο λιμάνι.

• Ξεκινούν άμεσα τα έργα κατασκευής της μαρίνας Ερμιόνης.

• Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την δημιουργία υδάτινου πεδίου στο λιμάνι της Ερμιόνης, ώστε αυτό να χρησιμοποιείται από υδροπλάνα.

• Ξεκινάει σύντομα η επισκευή των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και το κλείσιμο της γλίστρας στα Μαντράκια. Το έργο βρίσκεται σήμερα υπό δημοπράτηση με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους.

• Έχουμε στο πρόγραμμά μας την επισκευή των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών στον βόρειο λιμένα Ερμιόνης.

• Αποκαταστήσαμε άμεσα την δευτεροβάθμια λειτουργία του Βιολογικού Ερμιόνης, ο οποίος σήμερα λειτουργεί άψογα. Όταν αναλάβαμε ο Βιολογικός Ερμιόνης δεν λειτουργούσε και απέρριπτε τα λύματα χωρίς καμία επεξεργασία.

• Κάναμε επέκταση του δικτύου ύδρευσης σε ορισμένα σημεία της πόλης.

• Κάναμε αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και του δικτύου αποχέτευσης στις πέντε οδούς που κατασκευάστηκαν τα σταμπωτά γύρω από την πλατεία πεύκου.

• Πρόκειται να αντικαταστήσουμε ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης της Ερμιόνης.

Επικαιροποιήσαμε την μελέτη του έργου ύψους 2.800.000€ και θα το κατασκευάσουμε με την ένταξή του σε Περιφερειακό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα.

• Πρωταρχικό μας μέλημα με απόλυτη προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση πόσιμου νερού με αφαλατώσεις, οι οποίες θα λαμβάνουν ενέργεια από φωτοβολταϊκά. Έχουμε ήδη εκπονήσει τη μελέτη του έργου, το οποίο θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη θητεία μας με την ένταξή του σε Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα ή μέσω ΣΔΙΤ.

• Έγινε αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου.

• Έγιναν επισκευές και συντηρήσεις όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων

• Κάθε χρόνο κάνουμε τις εκτεταμένες συντηρήσεις και επισκευές σε όλες τις σχολικές εγκαταστάσεις της Ερμιόνης. Μάλιστα το κτήριο όπου συστεγάζονται το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ερμιόνης, βάφτηκε πρόσφατα εξ’ ολοκλήρου και κατασκευάστηκαν καινούργιες τουαλέτες.

• Στο Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης πραγματοποιήθηκαν εργασίες ελαιοχρωματισμού, αλλάχτηκαν οι υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, τοποθετήθηκαν κλιματιστικά, εξοπλίστηκε με προτζέκτορα και μονώθηκε η οροφή του.

• Πραγματοποιήθηκε η εκπόνηση της μελέτης για την υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας σε όλες τις σχολικές μονάδες.

• Άφησα για το τέλος, την πλήρη ανακατασκευή του Παιδικού Σταθμού Ερμιόνης. Έτσι σήμερα έχουμε ένα πραγματικό στολίδι για τα μικρά παιδιά της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης.”

Έπειτα έκανε αναφορά στο σύγχρονο, ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα της “Δυνατής Ερμιονίδας” για την πενταετία 2024-2028, την εφαρμογή του οποίου εγγυάται η μέχρι σήμερα πορεία μας και ζήτησε την θετική ψήφο των συμπολιτών μας και μια νέα ισχυρή εντολή διακυβέρνησης του Δήμου Ερμιονίδας για την επόμενη πενταετία.

Στη συνέχεια ανάδειξε τις μεγάλες διαφορές που έχει η “Δυνατή Ερμιονίδα” από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις και ειδικά από αυτή ενός νεόκοπου υποψηφίου Δημάρχου, η οποία μάλιστα μέχρι σήμερα 17 μέρες πριν τις εκλογές, δεν μας έχει παρουσιάσει το προεκλογικό της πρόγραμμα και αναρωτήθηκε εάν σκοπεύουν να μας το παρουσιάσουν μετά τις εκλογές.

Τέλος, αφού αναφέρθηκε στο υπερπλήρες, ανανεωμένο, πολυσυλλεκτικό και υπερκομματικό ψηφοδέλτιο της Δυνατής Ερμιονίδας, παρουσίασε τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους Ερμιονίδας και τους υποψηφίους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, μέσα σε διαρκή ενθουσιώδη χειροκροτήματα και επευφημίες από το πλήθος του κόσμου.

Ευχήθηκε στους υποψηφίους Καλό Αγώνα και Καλή Επιτυχία, μέσα σ’ ένα πολιτισμένο προεκλογικό κλίμα, όπου θα επικρατήσουν ο διάλογος, η αξιοπρέπεια και η ενότητα της τοπικής μας κοινωνίας.

Κλείνοντας, κάλεσε όλους τους υποψηφίους συμβούλους, τα στελέχη, τους φίλους και τους υποστηρικτές της “Δυνατής Ερμιονίδας” να συνεχίσουν τον καθημερινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τον πανέμορφο τόπο μας και να σταθούν άγρυπνα στις επάλξεις του αγώνα μέχρι την Μεγάλη Νίκη της 8ης Οκτωβρίου 2023.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates