Social Icons

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Στάικος: «Δεν μας αρκεί να φτιάχνουμε την εικόνα, πρέπει να τη συνδυάζουμε και με το αποτέλεσμα» (video)


 Δηλώσεις στην αίθουσα τύπου παραχώρησε ο κ. Στάικος μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό, όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε μια μεγάλη ισοπαλία, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2.

Ο κ. Στάικος αναφέρθηκε στην εξαιρετική απόδοση των παικτών του στο β’ ημίχρονο και το πάθος που έβγαλαν, τόνισε ότι η ομάδα βελτίωσε την εικόνα της, αλλά αυτό πρέπει πάντα να συνδυάζεται και με αποτελέσματα και αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά λέγοντας ότι η ομάδα θέλει στόπερ, αλλά έχουν ναυαγήσει δύο περιπτώσεις που κοιτούσε και επιβεβαίωσε ότι ο Μπαγκαλιάνης αποχωρεί.

Αναλυτικά:

«Σήμερα γνωρίζαμε ότι στην επανέναρξη του πρωταθλήματος θα αντιμετωπίζαμε ίσως τον πιο ποιοτικό Ολυμπιακό. Όταν στην ενδεκάδα του έχει Χάμες, Φορτούνη, Μπιελ, Μαρσέλο, Ελ Αραμπί και όλα αυτά τα παιδιά, καταλαβαίνετε κι εσείς τη δυσκολία του παιχνιδιού.

Στο α’ ημίχρονο ήμασταν πίσω στο σκορ ουσιαστικά χωρίς να έχουμε πιεστεί από τον Ολυμπιακό, σχεδόν καμία φάση, αλλά το σκορ ήταν 0-2. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να δώσω πολλά συγχαρητήρια. Όλα τα εύσημα ανήκουν στα παιδιά εκεί στα αποδυτήρια που στο β’ ημίχρονο αμύνθηκαν με ψυχή, αλλά και έχτισαν παιχνίδι από την άμυνα, πλαγιοκόπησαν, δημιουργήσαμε 3-4 ευκαιρίες και θα τολμήσω να πω ότι στο τέλος του παιχνιδιού μπορούσαμε ίσως και την ολική ανατροπή. Σ’ αυτό το σημείο πρέπει τώρα να προσέξουμε πολύ τη συνέχεια. Σίγουρα είναι σημαντικός ο σημερινός βαθμός για την ψυχολογία των παικτών, αλλά πρέπει να δουλέψουμε για να έχουμε ανάλογη συνέχεια. Ακολουθεί ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του πρωταθλήματος τώρα με τη Λαμία».

Για το τι είπαν στα αποδυτήρια και βγήκε μεταμορφωμένος ο ΠΑΣ: «Έχει γίνει πολλές φορές αυτό τη φετινή σεζόν. Όταν μία ομάδα έχει δεχτεί 28 γκολ στον α’ γύρο, κι ενώ είχαμε κοντά τις γραμμές μας και ήμασταν καλοί τακτικά, τελικά πάλι είσαι πίσω στο σκορ με 0-2, αυτό δημιουργεί απογοήτευση. Το βλέπαμε αυτό. Πάντα στο ημίχρονο προσπαθείς να παρακινήσεις τα παιδιά και νομίζω ότι είδαμε άλλη ομάδα, όχι τακτικά, αλλά αναφέρομαι στο πάθος που έβγαλαν τα παιδιά. Ο κόσμος μάς έσπρωξε από τα πρώτα λεπτά, εγώ ένιωθα θετική αύρα από την κερκίδα και βοήθησε τους ποδοσφαιριστές να υπερβάλλουν εαυτούς. Γι’ αυτό και είπα ότι ίσως να μπορούσαμε να διεκδικήσουμε και το κάτι παραπάνω. Αλλά ας μην είμαστε και πλεονέκτες».

Για το αν η απόδοση του β’ ημιχρόνου είναι κοντά σ’ αυτό που περιμένει πλέον από την ομάδα: «Δεν σας κρύβω ότι όλο αυτό το διάστημα λειτούργησε θετικά για μας, γιατί είδαμε τα προβλήματά μας. Θέλουμε να έχουμε μία εικόνα περίπου σαν του β μέρους. Τις τελευταίες μέρες είχαμε κάποιες ατυχίες με παιδιά που μείνανε έξω κι αυτό άλλαξε το πλάνο μας, αλλά σε γενικές γραμμές η ομάδα είναι βελτιωμένη και ναι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση, όμως θέλουμε κι άλλη βελτίωση και φυσικά πρέπει να τη συνδυάζουμε και με αποτελέσματα. Δεν μας αρκεί να φτιάχνουμε μόνο την εικόνα, πρέπει να τη συνδυάζουμε και με το αποτέλεσμα, γιατί είμαστε χαμηλά ακόμα στη βαθμολογία».

Για το αν θα αποκτηθεί στόπερ: «Είμαστε σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού, αλλά δεν μπορεί να προσδιοριστεί χρονικά το πότε θα έρθει. Δεν είμαστε κοντά σε κάποιον, ‘ναυάγησαν’ δύο περιπτώσεις. Από εκεί και πέρα ίσως γίνει άλλη μία προσθήκη, αλλά προέχει του κεντρικού αμυντικού».

Για το αν θα αποχωρήσει ο Μπαγκαλιάνης: «Έχουμε ενημερωθεί εδώ και καιρό ότι θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό».

Για τα νέα παιδιά που αποκτήθηκαν: «Κάποιοι είναι έτοιμοι από φυσική κατάσταση και ρυθμό, αλλά πρέπει να αφομοιώσουν την τακτική μας. Κάποιοι άλλοι είναι λίγο πιο πίσω, αλλά έχουν την  ποιότητα να βοηθήσουν με τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν».

Για τις διαφορές που έχει η εικόνα του ΠΑΣ στα ημίχρονα και που θεωρεί ότι είδε σήμερα βελτίωση: «Η βελτίωση είναι κυρίως στον τρόπο που αμυνόμαστε, στον συγχρονισμό των κινήσεων και στις αποστάσεις μεταξύ των γραμμών. Σίγουρα θέλουμε αποτελέσματα για να πιστέψουν και ακόμα περισσότερο τα παιδιά για να αποδώσουν καλύτερα. Το είδαμε και σήμερα, όπου μετά το 1-2 ήταν άλλοι παίκτες στην ουσία.

Θέλουμε μία ενίσχυση, σίγουρα αμυντικό και μεσοεπιθετικά. Τα παιδιά που έχουν έρθει ήδη βοηθάνε, γιατί ανεβάζουν τον ανταγωνισμό στην προπόνηση κι αυτό μας βοηθάει όλους. Και προσθήκες χρειάζονται και η δουλειά συνεχίζεται και πρέπει να συνδυάσουμε τη βελτίωση με αποτελέσματα, γιατί αυτό προέχει».

Για τα χαρακτηριστικά Νίνη και Τσίνο και αν θα αλλάξει το σύστημα όταν μπουν: «Σαν σχηματισμός όχι, αλλά σαν προσέγγιση και τακτικές κινήσεις σίγουρα έχουμε δουλέψει με γνώμονα ότι θα έρθει ο Νίνης. Και ο Τσίνο έχει τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε αυτό που δουλεύουμε και η ανάλυση του Α’ γύρου μας ώθησε να διαφοροποιήσουμε κάποια πράγματα, ώστε σε φάση άμυνας ή επίθεσης να έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Για τη Λαμία και αν είναι παιχνίδι που δίνει κατηγορία σε όποιον το κερδίσει: «Δεν μπορούμε να το πούμε γιατί είναι και τα πλέι άουτ. Όμως είναι από τα πιο σημαντικά παιχνίδια και πρέπει να έχουμε καλή εικόνα αλλά πολύ περισσότερο πρέπει να φύγουμε με βαθμό-βαθμούς».

Δείτε το βίντεο των δηλώσεων του κ. Στάικου


ΠΗΓΗ : super-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates