Social Icons

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Α.Ο.Διαβολιτσίου-Ερμιονίδα 0-0

 Τον βαθμό της ισοπαλίας κατέκτησε η ΑΕ Ερμιονίδας στο γήπεδο Ασπροχώματος, στην Καλαμάτα,

με το 0-0 απέναντι στον ΑΟ Διαβολιτσίου

για την 6η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, αποτέλεσμα που έφερε την ομάδα μας στην 6η θέση με εννιά βαθμούς. Ακολουθεί για τον σύλλογό μας το εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Αίαντα Γαστούνης για την 7η αγωνιστική, την Τετάρτη (21/12) στο γήπεδο Κρανιδίου, πριν από τη διακοπή για τις γιορτές. 

Η ΑΕ Ερμιονίδας, με την εικόνα που είχε το παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, μπορεί να πει κάποιος ότι άφησε δυο βαθμούς στη Μεσσηνία. Ήταν η ομάδα, που προσπάθησε να βάλει την μπάλα κάτω και να απειλήσει με καλή κυκλοφορία, κόντρα σ’ έναν αντίπαλο που είχε κύριο μέλημα είτε να διώξει από την άμυνα, είτε να βγει άμεσα σε αντεπιθέσεις, κοιτώντας να εκμεταλλευτεί κενούς χώρους.

Δημιούργησε, πάντως, τελικές φάσεις και η γηπεδούχος, σε παιχνίδι που είχε χαρακτήρα «τελικού» για τους Μεσσήνιους, αλλά οι περισσότερες από αυτές προήλθαν από λάθος επιλογές των παικτών της φιλοξενούμενης. Με τον ΑΟ Διαβολιτσίου, να μένει χωρίς νίκη, και να έχει τέσσερις βαθμούς.

Οι παίκτες της ΑΕ Ερμιονίδας δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις, και εάν ήταν περισσότερο απλοί στην τελική προσπάθεια, έχοντας καθαρό μυαλό, θα είχαν σκοράρει… Με κύριο μέλημα να είναι κοντά οι γραμμές, με προσοχή στην αμυντική λειτουργία και με πίεση στον αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΟ Διαβολιτσίου ρίσκαρε περισσότερο και με τις αλλαγές που έκανε (μία αναγκαστική) και στο τέλος ο αγώνας έγινε… ροντέο με χαμένες ευκαιρίες και από τις δυο πλευρές.

Οι φάσεις του αγώνα:

Ο ΑΟ Διαβολιτσίου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 1’ ο Ηλιόπουλος σούταρε από πλάγια θέση με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η ΑΕ Ερμιονίδας ισορρόπησε άμεσα και στο 6’ ο Νέτο βρήκε τον Τσόφλιο μέσα στην περιοχή. Ο τελευταίος σούταρε απευθείας με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο Σταματελόπουλος έκανε σέντρα-σουτ στο 10’ για τη γηπεδούχο, με τον Πονηρό να διώχνει δύσκολα.

Στο 12’ για την ομάδα μας σέντραρε ο Νέτο, και ο Τσόφλιος σούταρε ξανά άουτ από καλή θέση.

Για τον ΑΟ Διαβολιτσίου σέντραρε ο Τσιγαρίδης στο 14’, ο Σταματελόπουλος σούταρε και μπλόκαρε ο Πονηρός. Ακολούθησε στο 16’ σουτ του Ηλιόπουλου, μετά από εκτέλεση φάουλ του Σταματελόπουλου, μπλόκαρε ξανά ο Πονηρός.

Στο 19’ η ΑΕ Ερμιονίδας κυκλοφόρησε πολύ όμορφα την μπάλα, ο Τσόφλιος πέρασε στον Τρέσα, ο οποίος σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά μπλόκαρε ο Καπατσώρης.

Στο 23’ Τρέσα και Τσόφλιος έπαιξαν πολύ ωραία το 1-2 και οι αμυντικοί της γηπεδούχου έδιωξαν σωτήρια σε κόρνερ… Για την ομάδα μας ο Κάλα σούταρε στο 30’ από καλή θέση, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 34’ απείλησε ξανά η γηπεδούχος, όταν μετά από πλάγιο άουτ του Βέλλη από αριστερά, ο Πάγια, εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των μέσων μας, σούταρε από πλάγια έξω από την περιοχή και ο Πονηρός έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ στο πίσω δοκάρι.

Στο 40’ ο Τζιέρης προσπάθησε για την ομάδα μας να βρει τον Νέτο με άμεση μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Ο Πορτογάλος μέσος βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ, ενώ θα μπορούσε να βγει απέναντι από τον τερματοφύλακα.

Στο 45’+2 ο Λαντίκας έφυγε από δεξιά έχοντας χώρο και έναν αμυντικό απέναντί του. Προσπάθησε με σέντρα να βρει τον Τσόφλιο μέσα στην περιοχή, αλλά ο Καντούτσης έκοψε σωτήρια με το κεφάλι, ενώ ο έμπειρος επιθετικός της ΑΕ Ερμιονίδας είχε… οπλίσει!

Στο δεύτερο ημίχρονο απείλησε πρώτη η ομάδα μας. Στο 50’ ο Τρέσα… έκανε κίνηση κεντρικά προς την περιοχή με την μπάλα στα πόδια, και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Τσόφλιο, ο οποίος σούταρε άουτ από καλή θέση.

Για τη γηπεδούχο στο 55’ ο Σταματελόπουλος έκανε σέντρα-σουτ στο 2ο δοκάρι, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο ΑΟ Διαβολιτσίου απείλησε περισσότερο στο 56’, όταν από βαθιά μπαλιά από την άμυνα, ο Ηλιόπουλος βρέθηκε σε καλή θέση, σούταρε και απέκρουσε ο Πονηρός.

Για την ομάδα μας, ο Τσόφλιος πήρε, στο 60', πολύ ωραία την μπάλα με το κεφάλι μέσα στην περιοχή, μετά από σέντρα του Νέτο από δεξιά, πέρασε ανάμεσα από αμυντικούς και τον τερματοφύλακα, αλλά δεν πρόλαβε να γυρίσει την μπάλα προς την εστία, και έτσι βγήκε άουτ.

Στο 70’ ο Νέτο για την ΑΕ Ερμιονίδας πέρασε στον άξονα στον Κάλα, ο οποίος πλησίασε προς την περιοχή και σούταρε λίγο άουτ.

Στο 88’ προσπάθησε για τη γηπεδούχο να απειλήσει ο Θώδης, αλλά σούταρε άουτ.

Στο 89′ ο Μουλιάτος σούταρε από καλή θέση για τους Μεσσήνιους, μετά από αντεπίθεση και μπλόκαρε ο Πονηρός

Στο 90’+2 η ΑΕ Ερμιονίδας έκλεψε την μπάλα, και βγήκε με παραπάνω παίκτες στην επίθεση. Ο Τρέσα βγήκε μόνος από δεξιά, πάτησε περιοχή, προσπάθησε να περάσει τον τελευταίο αμυντικό, ενώ περίμεναν στο δεύτερο δοκάρι μόνοι τους Τσόφλιος και Μηλιώτης και έχασε την μπάλα από τον αντίπαλό του.

Στην αντεπίθεση της γηπεδούχου (90’+3) ο Μουλιάτος βρέθηκε μέσα στην περιοχή από αριστερά μόνος και ο Πονηρός έβγαλε δύσκολα στη δεξιά γωνία του.

Ακολούθως η ΑΕ Ερμιονίδας βγήκε άμεσα στην επίθεση και στο 90'+5 ο Νέτο πήρε την μπάλα από τους αντιπάλους του, ενώ είχε αρχικά προηγηθεί κλέψιμο των γηπεδούχων, σέντραρε από δεξιά, ο Τσόφλιος έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι… Αυτή ήταν η τελευταία φάση και συνάμα μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας.

Ήταν κοντά στις φάσεις και με σωστές αποφάσεις ο διαιτητής Μάρκου Π. (συνδέσμου Λακωνίας). Είχε για βοηθούς τους Μπεκιάρη Η και Σόβολο Παν. από τον ίδιο σύνδεσμο. Αντίκρισαν κίτρινη κάρτα οι Καντούτσης (5’), Μπαλόπουλος (44’), Στραβάκος (81’), Μπούνης (90’), Τζιέρης (90’+1).

Οι συνθέσεις

ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ (Κώστας Παλαμάρας): Καπατσώρης, Σταματελόπουλος (63′ λ. τρ. Αλεξανδρής), Βέλλης (74′ Ζαραφέτας), Μπαλόπουλος, Καντούτσης (46′ Μπούνας), Στραβάκος, Πάγια (63′ Θώδης), Πιτσιλής, Μουλιάτος, Τσιγαρίδης (74′ Δημητρίου), Ηλιόπουλος.

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Μάρκος Στεφανίδης): Πονηρός, Κουζής, Μηλιώτης, Τζιέρης, Βιρβίλης, Μίχος, Νέτο, Τσόφλιος, Τρέσα, Κάλα, Λαντίκας (58′ λ.τρ. Λέρμας).

ermionidafc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates