Social Icons

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Κορωνίδα Λυγουριού-Πήγασος 70-77.

 Το πρωτάθλημα της Α1 τοπικής κατηγορίας ΕΣΚΑΚ ξεκίνησε χθες (16/10), με την ομάδα του Πήγασου να ξεκινάει τις επίσημες φετινές της υποχρεώσεις. Η ομάδα του Άστρους στο πρώτο ματς της χρονιάς το απόγευμα του Σαββάτου κλήθηκε να αντιμετωπίσει στο Λυγουριό την αντίστοιχη ομάδα της Κορωνίδας, με στόχο το ροζ φύλλο αγώνος, το οποίο εν τέλει κατακτήθηκε μετά την επικράτηση με 70-77.

Η νίκη του Πήγασου ήταν πιο εύκολη απ’ ότι ίσως δείχνει το τελικό σκορ, καθώς το ξεκίνημα της Αστρινής ομάδας ήταν εντυπωσιακό με προβάδισμα στο τέλος του α’ δεκαλέπτου με σκορ 13-28. Σ’ εκείνο το διάστημα οι «βυσσινί» βρήκαν πολλές λύσεις από την περιφέρεια ευστοχώντας σε συνολικά έξι τρίποντα. Η συνέχεια στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανάλογη. Ο Πήγασος άντεξε την όποια πίεση και με λύσεις στο σκοράρισμα έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με 27-46.

Κάπου εκεί οι παίκτες του συλλόγου της Βόρειας Κυνουρίας θα περίμεναν μια εύκολη έκβαση του ματς στην επανάληψη και αυτός ήταν ένας λόγος ίσως που ήρθε μια χαλάρωση. Οι «γηπεδούχοι» ανέβασαν την πίεσή τους στο παρκέ, περιόρισαν σημαντικά στην επίθεση τον Πήγασο και με αρκετές λύσεις στην επίθεση κυρίως από τη γραμμή των 6,75μ. «επέτρεψαν» στο ματς μειώνοντας στο φινάλε της γ’ περιόδου το σκορ σε 51-58 και με επί μέρους σκορ 24-12 στο τρίτο 10λεπτο.

Το μομέντουμ του παιχνιδιού στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου άνηκε στην Κορωνίδα που με ψυχολογία θα μπορούσε ίσως να μειώσει ακόμη περισσότερο το ματς. Σε εκείνο το χρονικό σημείο η αντίδραση του Γιώργου Κοψαύτη ήταν καταλυτική για την τελική επικράτηση. Με τέσσερα διαδοχικά εύστοχα τρίποντα, ανακόπηκε ουσιαστικά η «αντεπίθεση» της Αργολικής ομάδας, με αποτέλεσμα τη διατήρηση του μικρού προβαδίσματος μέχρι το φινάλε.

Για τους «γηπεδούχους» ξεχώρισε η «τριπλέτα» των Κυριάκη Γ. με 23(3) πόντους, Ταχινάκου με 16(2) και Κοντογιαννόπουλου Ι. με 12(2), ενώ για τον Πήγασο κορυφαίοι επιθετικά ήταν οι Γιώργος Κοψαύτης με 29(6) και Μαυριάς με 20(4) πόντους.

Ο Πήγασος ξεκινάει με το «δεξί» τη σεζόν στην Α1 ΕΣΚΑΚ, φέρνοντας χαμόγελα στις τάξεις της ομάδας σε μια χρονιά όπου οι «βυσσινί» θέλουν η χρονιά να βρει την ομάδα ανταγωνιστική.

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο Λυγουριού | 16/10/2021 (18:00).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπακάλης, Κατσαρός.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-28 (Α’), 27-46 (Β’), 51-58 (Γ’), 70-77 (Δ’).
ΑΟ ΚΟΡΩΝΙΔΑ (Γιώργος Τζάιδας, Γιώργος Φούσκαρης): Κυριάκης Γεωργ. 23(3), Κυριάκης Αλέξ., Κοντογιαννόπουλος Αν. 4, Δενεσάκης, Μπέκας 2, Κοντογιαννόπουλος Ιωάν. 12(2), Ταχινάκος 16(2), Γαλάνης 2.
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΟ ΘΥΡΕΑΣ (Μάνθος Μεσίνης): Μαντίκος 2, Ταβάνι 7, Καρράς, Κοψαύτης 29(6), Αντωνάκης 5(1), Διαμαντόγιαννης 12, Μαυριάς 20(4), Μεσίνης 2, Δικαίος.

ΠΗΓΗ : contraepithesi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates