Social Icons

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Τάσος Λάμπρου: Αποστολή αποφάσεων των συμβούλων σας για την σύνταξη του τεχνικού προγράμματος για το οικονομικό έτος 2022.

 Κύριοι ,Κυρίες Πρόεδροι

όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και τις κείμενες διατάξεις για τη

λειτουργία των ΟΤΑ, στα πλαίσια σύνταξης του Τεχνικού Προγράμματος για το οικονομικό έτος 2022 και στην συνέχεια του προϋπολογισμού, θα επιθυμούσαμε να μας αποστείλετε τις αποφάσεις Συμβουλίων των Κοινοτήτων σας, σχετικά με τις προτάσεις σας για το Τεχνικό Πρόγραμμα που αφορά την Κοινότητά σας.

Από ότι έχω πληροφορηθεί ήδη κάποια Συμβούλια Κοινοτήτων έχουν συγκληθεί και έχουν προχωρήσει στη λήψη ανάλογων αποφάσεων. Αξίζει στα πλαίσια του δημοκρατικού προγραμματισμού τα Συμβούλια των Κοινοτήτων να αξιολογούν τις ανάγκες τους και τις προτεραιότητές τους, να προτείνουν έργα προς την διοίκηση και τις υπηρεσίες του Δήμου και στα πλαίσια του δημόσιου, δημοτικού διαλόγου να γίνονται αποδεκτά από τα όργανα διοίκησης του Δήμου (Δήμαρχος, Εκτελεστική, Οικονομική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο).

 Ο σεβασμός των αποφάσεων των Συμβουλίων των Κοινοτήτων αποτελεί προϋπόθεση μιας σωστής σύνταξης τόσο του τεχνικού προγράμματος όσο και του προϋπολογισμού του Δήμου μας.

Επίσης είναι και μία πάγια μου θέση ότι η ποιοτική αναβάθμιση των αυτοδιοικητικών θεσμών ,  βασίζεται στη σωστή λειτουργία των Συμβουλίων των Κοινοτήτων που απαιτείται να λειτουργούν και να υλοποιούνται οι αποφάσεις τους, τόσο από τους ίδιους όσο και τα άλλα αιρετά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.   

Εμείς δεσμευόμαστε ότι σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου θα υποστηρίξουμε τις προτάσεις σας, τις αξιολογήσεις σας, τις προτεραιότητές σας γιατί σεβόμαστε τον θεσμό των Κοινοτήτων, το δημοκρατικό κύτταρο τα Αυτοδιοίκησης.

Κάποιοι απαιτείται να καταλάβουν ότι οι εποχές έχουν αλλάξει. Η πολιτική συμπεριφορά «Εγώ Διοικώ» ανήκει στο παρελθόν,  εμείς χρειάζεται να υπηρετήσουμε το πολιτικό πιστεύω «του Εμείς ,όλοι μαζί διοικούμε» για το καλό του τόπου μας και των ανθρώπων του, όλες οι απόψεις απαιτείται να ακούγονται ,με σεβασμό στους διακριτούς ,θεσμικούς ρόλους συμπολίτευσης- αντιπολίτευσης, με σεβασμό στα όργανα διοίκησης του Δήμου και Κοινοτήτων .

Αξίζει  να δώσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο την πολιτική αναβάθμιση των συλλογικών Οργάνων της Αυτοδιοίκησης Δημοτικό Συμβούλιο – Συμβούλια Κοινοτήτων, (που συνειδητά κάποιοι  τα τελευταία χρόνια τα έχουν υποβαθμίσει),και να υπηρετήσουμε το   Δημοκρατικό ,Αποκεντρωμένο Μοντέλο Αυτοδιοίκησης.

Αναμένουμε τις αποφάσεις σας, τις προτεραιότητές σας.

 

Με εκτίμηση

Τάσος  Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates