Social Icons

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Μπινιάρης: «Έχουμε δυνατό “δέσιμο” ως σύνολο, αυτό δημιουργήθηκε μέσω της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς μας»

 
Ο Γιάννης Μπινιάρης έχει βάλει το δικό του σημαντικό «λιθαράκι» στην πορεία του ΑΟ Ερμιονίδας φέτος, προσφέροντας την απαιτούμενη δύναμη και ποιότητα στον σύλλογό μας, ειδικά μέσα στη ρακέτα. Ο ίδιος εξηγεί ότι το «μυστικό» του πρωταγωνιστικού ρόλου που έχει την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν η ομάδα μας, θυμίζοντας μια «γροθιά» με την εικόνα της ως σύνολο, κρύβεται στα παρακάτω λόγια: «Η μεθοδική και σκληρή δουλειά στην προπόνηση έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα δυνατό “δέσιμο” μεταξύ μας, με τη σημαντική συμβολή του κόουτς Άκη Καλαϊτζάκη». Ο έμπειρος παίκτης μας μίλησε για το πώς έχει κυλήσει μέχρι τώρα η σεζόν και τονίζει για το μέλλον: «Ο σύλλογός μας θα παλεύει σε κάθε ματς να έχει καλύτερη εικόνα».
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Γιάννη Μπινιάρη:

Ο ΑΟ Ερμιονίδας επέστρεψε στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών ΕΣΚΑΚ, μετά από ένα δραματικό παιχνίδι απέναντι στον Ποσειδώνα Λουτρακίου, δείχνοντας και σ’ αυτό το ματς ότι βρίσκει τον τρόπο να φτάνει στην «πηγή». Ως ομάδα, ποια είναι τα αγωνιστικά «όπλα», τα οποία σας έχουν φέρει στην 1η θέση της βαθμολογίας;

«Το τελευταίο παιχνίδι μας απέναντι στον Ποσειδώνα ήταν ένα δύσκολο ματς για εμάς, αντιμετωπίζαμε μια πολύ ισχυρή ομάδα, αλλά αντέξαμε κατά τη διάρκεια του αγώνα με τις σωστές οδηγίες του προπονητικού τιμ και του κόουτς Άκη Καλαϊτζάκη.
Η ομάδα αρχίζει και δείχνει πως αποκτάει εμπειρία μετά από κάθε παιχνίδι και αυτό είναι έξτρα προσόν για εμάς. Τα δυνατά μας “όπλα”, μπορώ να πω, είναι η ενέργεια που βγάζουμε ως ομάδα αλλά και το γεγονός πως παίζουμε με κοινό παρανομαστή τη φράση “όλοι για έναν και ένας για όλους”».
-Ο ΑΟ Ερμιονίδας έδειξε χαρακτήρα στο παρκέ και στο τελευταίο παιχνίδι, γύρισε στο ματς, φτάνοντας στην επιτυχία, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και με διαφορές πάνω από δέκα πόντους. Αυτή η ψυχική δύναμη που δείχνετε ως μονάδες και ως σύνολο, είναι απόρροια και των καλών αγωνιστικών στοιχείων σας;
«Σίγουρα, διαθέτουμε πολύ καλά στοιχεία ως παίκτες και ως ομάδα κυρίως, μέσω της σκληρής δουλειάς που κάνουμε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκουμε συνέχεια λύσεις μέσα στο παρκέ, ανάλογα την εξέλιξη των αγώνων.
Όλα αυτά έχουν να κάνουν, όπως ανέφερα, με τη μεθοδική και σκληρή δουλειά της προπόνησης που έχουμε ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο. Έτσι υπάρχει ένα δυνατό “δέσιμο” όλων μας στον σύλλογο, με αποτέλεσμα να είμαστε όλοι μαζί, μια παρέα. Γι’ αυτόν τον λόγο παρουσιάζουμε αυτή τη δυναμική ως σύνολο, αυτό αποτελεί θα έλεγα μια ανταγωνιστική ανταμοιβή μας του κόπου που έχουμε κάνει όλο αυτό τον καιρό που δουλεύουμε».
-Η ομάδα έχει δείξει μέχρι τώρα ότι βρίσκει λύσεις στο σκοράρισμα, ανάλογα και τα σχήματα των αντιπάλων, τόσο με σουτ από μακριά, όσο και με προσπάθειες κοντά στη ρακέτα, έχοντας και εσένα κύριο εκφραστή των επιθέσεων στη 2η περίπτωση. Είναι και αυτό αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνετε στις προπονήσεις;
Η προπόνηση που κάνουμε είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα αυτής της ομάδας. Είμαστε όλοι εκεί, δουλεύουμε, για να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτό έχει θετικά αποτελέσματα μέσα στο παρκέ.
Αγωνιστικά, οι λύσεις που βρίσκουμε επιθετικά είναι, κυρίως, από την ενέργεια που βγάζουμε στην άμυνα, αποκτώντας έτσι και καλή ψυχολογία, αλλά και από το γεγονός ότι ο καθένας μας ξέρει, πλέον, να ακολουθεί τον ρόλο του σωστά, βάσει του πλάνου που έχουμε».
-Αντέχεται το… ξύλο που «τρως» μέσα στη ρακέτα; Σε πολλά παιχνίδια οι μάχες σου είναι «ομηρικές» με τους αντιπάλους σου!
«Μπορώ να πω ότι μέσα από τις μάχες που δίνω με τους συμπαίκτες μου στην προπόνηση μπορώ και αντέχω το… ξύλο κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, όταν δίνουμε όλοι μας αγωνιστικές μάχες με αντιπάλους.
Το βασικότερο είναι να βοηθάω όσο μπορώ την ομάδα να βελτιώνεται, και έτσι να έρχονται θετικά αποτελέσματα με καλή εικόνα μας. Αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίζω να αντέχω!»
-Πώς βλέπεις τη συνέχεια του πρωταθλήματος και γενικότερα της σεζόν; Πού μπορεί να φτάσει η ομάδα; Ποιο είναι το σκεπτικό της δουλειάς σας κοιτώντας το «αύριο»;

«Η ομάδα θα κοιτάξει να είναι ανταγωνιστική και στα επόμενα παιχνίδια, τα οποία είναι δύσκολα. Μας ενδιαφέρει να συνεχίσουνε να χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε και παίζουμε.
Για εμάς ως παίκτες είναι τεράστιο προσόν να έχουμε προπονητή τον κόουτς Άκη Καλαϊτζάκη. Το καλοκαίρι ξεκινήσαμε με χαμηλά το κεφάλι, συνεχίζουμε με την ίδια ταπεινότητα, έχοντας φτάσει, όμως, σε σημείο να είμαστε πρώτοι. Θέλουμε μείνουμε εκεί, με στόχο να παρουσιάζουμε βελτίωση σε κάθε αγώνα.
Σίγουρα, όλοι παίζουν τον ρόλο τους σε μια ομάδα, όλοι προσφέρουν, αλλά ο κόουτς είναι αυτός που με τη φιλοσοφία του μας έκανε να χαιρόμαστε και να παίζουμε στο παρκέ αυτό που αγαπάμε. Η ομάδα σίγουρα θα παλεύει σε κάθε ματς να είναι καλύτερη. Πιστεύω ότι μέσα από την προπόνηση θα συνεχίσουμε ως το τέλος της σεζόν να είμαστε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates