Social Icons

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Παναγιώτης Διλμπέρης: «Αυτή η ομάδα έχει μάθει μόνο να μάχεται σε όλα τα επίπεδα» (βίντεο).

 «Δεν είναι στη φύση αυτής της ομάδας, με τη στόφα που έχει ως σύλλογος, αλλά και στον δικό μου χαρακτήρα, να τα… παρατάμε», υπογράμμισε ο 

Παναγιώτης Διλμπέρης μετά τον αγώνα στα Φιλιατρά και το 1-1 απέναντι στην Εράνη, με το τέρμα του Γιώργου Τριμπόνια στο 90’+5, εξηγώντας το πώς ήρθε το τελικό αποτέλεσμα, σ’ ένα ματς που η ΑΕ Ερμιονίδας βρέθηκε σε δύσκολη θέση, αλλά έδειξε χαρακτήρα.

«Πολλές φορές οι δυσκολίες σε δυναμώνουν, σε γιγαντώνουν, μ’ αυτές γυμνάζεις στην πραγματικότητα την προσωπικότητά σου και την ψυχή σου», τόνισε ο 49χρονος προπονητής για τα προβλήματα που είχε να ξεπεράσει ο σύλλογός μας και συμπλήρωσε: «Αυτό το αποτέλεσμα και ο τρόπος που ήρθε αποτελεί μεγάλη ψυχολογική ανάταση, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, ώστε ο σύλλογος να θυμίσει ξανά αυτό που όλοι θαύμαζαν αγωνιστικά. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Αυτός ο σύλλογος έχει μία στόφα ομάδας που για μένα είναι αξιοζήλευτη».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Εράνης Φιλιάτρων, Θοδωρής Γιακαλής τόνισε ότι η ομάδα του όφειλε να… καθαρίσει νωρίτερα το παιχνίδι, με βάση την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του.

Αναλυτικά όσα είπαν οι δυο προπονητές:

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης μιλώντας για το παιχνίδι και το πώς κύλησε, με την ισοφάριση από την ομάδα μας στο 90’+5, αλλά και το τι σημαίνει αυτή η ισοπαλία για την ΑΕ Ερμιονίδας και με τον τρόπο που επιτεύχθηκε, υπογράμμισε:

«Νομίζω ότι έγινε ένα παιχνίδι, στο οποίο εμείς διαχειριστήκαμε αρκετά καλά το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο η Εράνη είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά εμείς μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Δεν αποφύγαμε για ακόμα μία φορά, λόγω του νεαρού της ηλικίας των ποδοσφαιριστών, κάποια ατομικά λάθη, που μας δημιούργησαν θέματα και προϋποθέσεις για τη γηπεδούχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι, στα πρώτα πέντε λεπτά κάναμε τρία συνεχόμενα λάθη και η Εράνη έφτασε στο γκολ με το πέναλτι που δόθηκε. Μετά το 1-0, το ματς που ακολούθησε δεν είχε καμία σχέση με το προηγούμενο, έγινε πιο άναρχο και από τις δυο ομάδες. Εμείς πήραμε αρκετά ρίσκα προς το τέλος, κάναμε αρκετές αλλαγές. Ορθόδοξες ή ανορθόδοξες με βάση το ρίσκο που πήραμε, ευτυχήσαμε μία φορά η τύχη να είναι με το μέρος μας και έτσι να σκοράρουμε στην τελευταία φάση.

Αυτό το αποτέλεσμα και ο τρόπος που ήρθε αποτελεί μεγάλη ψυχολογική ανάταση για μια ομάδα που είχε καιρό να κατακτήσει βαθμό, για τα νεαρά παιδιά που κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Μας δίνει ώθηση, ώστε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, βλέποντας και το τι μπορούμε να κάνουμε, προκειμένου να βοηθήσουμε την ομάδα στη μεταγραφική περίοδο.

Από εκεί και πέρα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα της Εράνης για τη φιλοξενία, νομίζω ότι ήταν ιδανική. Είναι και αυτοί σύλλογος που κάνει τον ίδιο αγώνα με εμάς. Εύχομαι υλοποίηση των στόχων και ό,τι καλύτερο».

Για το γεγονός πως η ΑΕ Ερμιονίδας δεν τα παράτησε, αν και είχε δύσκολο έργο, αν και αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, σε μια δύσκολη έδρα, σ’ έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο, ο Παναγιώτης Διλμπέρης ανέφερε:

«Πρώτα από όλα είναι η φύση η δική μου και της διοίκησης της ομάδας αυτή. Είμαστε άνθρωποι οι οποίοι δεν τα παρατάνε. Πολλές φορές οι δυσκολίες σε δυναμώνουν, σε γιγαντώνουν, σε ταπεινώνουν και γυμνάζεις στην πραγματικότητα την προσωπικότητά σου και την ψυχή σου.

Την ίδια στιγμή, έχουμε στην ομάδα αρκετά νέα παιδιά, δε θα τα προδώσουμε. Οτιδήποτε χρειαστεί να κάνουμε, θα το πράξουμε. Και σήμερα μπήκανε παιδιά νεαρά. Στο τέλος παίζαμε με δεξί winger ένα μπακ, περάσαμε το δεξί μας μπακ εσωτερικό χαφ, ο Βιρβίλης ανέβηκε και έπαιξε σέντερ φορ. Είναι πράγματα τα οποία γίνονται. Τα παιδιά έδειξαν ψυχή, τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και νομίζω ότι αξίζουν την εμπιστοσύνη και την αγάπη που δείχνουμε εμείς ως Ερμιονίδα γι’ αυτά τα παιδιά για τη συνέχεια…».

Για την πορεία του πρωταθλήματος και τις μάχες σε κορυφή και πιο χαμηλά ο τεχνικός της ΑΕ Ερμιονίδας τόνισε:

«Νομίζω ότι είναι πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων στην παρούσα φάση. Είναι οι τρεις με τέσσερις ομάδες που είναι στις πρώτες θέσεις, είναι οι υπόλοιποι σύλλογοι που ακολουθούν και κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο. Ακολουθούν οι ομάδες που είναι πιο χαμηλά. Αυτή η εικόνα δεν είναι, όμως, ανάλογη με τις ταχύτητες, όσον αφορά στα μπάτζετ, έχουμε περίπου 10 ομάδες με μεγάλα μπάτζετ. Το πρωτάθλημα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, νομίζω ότι είναι ο πιο δυνατός όμιλος και από τους τέσσερις. Εγώ ξεκίνησα από τον 1ο όμιλο στη βόρεια Ελλάδα, έχω παρακολουθήσει όλους τους ομίλους, ειδικά αυτή την εποχή που ψάχνουμε για ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ ποιοτικός όμιλος, υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να παίξουν εύκολα στη Super League 2, ένα επίπεδο στο οποίο έχω περάσει αρκετά χρόνια και το ξέρω.

Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που όλα μέχρι στιγμής κυλούν όμορφα και βγαίνει μια θετική εικόνα για το ποδόσφαιρο. Εμένα μ’ αρέσει αυτός ο ανταγωνισμός, εάν η ομάδα μου καταφέρει σιγά, σιγά, να παίρνει και αποτελέσματα, τότε θα είναι για μένα μία προπονητική εμπειρία ανεπανάληπτη, καθώς το ζω και το ευχαριστιέμαι».

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης ρωτήθηκε για πώς πείστηκε να έρθει στην ομάδα μας, έχοντας σπουδαία καριέρα ως παίκτης και κάνοντας τώρα καριέρα ως προπονητής και απάντησε :

«Με κέρδισε ο τρόπος με τον οποίο με προσέγγισαν ο Αντώνης Δημαράκης και το συμβούλιο της ομάδας. Επίσης, από τα χρόνια που βρισκόμουν στο βόρειο όμιλο της Super League 2, πάντα άκουγα για την Ερμιονίδα τα καλύτερα. Ήρθα, το ζω, το βιώνω, δεν είναι τυχαίο νομίζω ότι ένας προπονητής που είναι εδώ και έχει αυτές τις ήττες, υπάρχει ακόμα στην ομάδα, διότι συνήθως διώχνουν τους τεχνικούς σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχει στήριξη.

Υπάρχει ένα όραμα, υπάρχει μία στόφα στην ομάδα. Πρώτα από όλα, η ΑΕ Ερμιονίδας έχει στόφα ομάδας, μη θεωρούν όλοι ότι ο σύλλογος μας θα τα παρατήσει. Έχει μία στόφα ομάδας που για μένα είναι αξιοζήλευτη. Θα ήθελαν πολλοί να είναι στη θέση μου, είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Άσχετα με το εάν σήμερα ήρθαμε με 12 παιδιά, νομίζω ότι θα τα διορθώσουμε όλα αυτά και θα μπούμε σε τροχιά τέτοια, που θα θυμίζει ξανά η ομάδα τις καλές εποχές. Να ευχηθώ Καλές Γιορτές και Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Θεού γέννηση και Θεού αναγέννηση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ο τεχνικός της Εράνης, Θοδωρής Γιακαλής για το παιχνίδι και το τελικό 1-1 σχολίασε:

«Η εικόνα του παιχνιδιού τα λέει όλα. Το θέμα είναι ότι όταν τα παιδιά και νεαρά παιδιά που έχουμε στην ομάδα, κάνουνε αυτή την προσπάθεια, βγάζουν αυτή την ποιότητα μέσα στο γήπεδο, σ’ ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να το είχες “καθαρίσει” από το πρώτο ημίχρονο πάει, πάει μακριά, η μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, και στην πρώτη απειλητική στιγμή του αντιπάλου μέσα στο… κουτί, από μια στατική μπάλα, και διπλή μπάλα και καταφέρνει στο 90’+4 και σε ισοφαρίζει, σίγουρα σε πιάνει το παράπονο. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, γι’ αυτό είναι και ο βασιλιάς των σπορ, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς πάνω σ’ αυτό το θέμα. Εμείς πρέπει να συνεχίζουμε να δουλεύουμε, θέλαμε πάρα πολύ, θα έλεγα καλύτερα, τους δικαιούμασταν τους τρεις βαθμούς σήμερα. Θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε, έχουμε μπροστά μας το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, θα κοιτάξουμε να ενισχύσουμε την ομάδα σε κάποιες θέσεις που θέλουμε και θα κάνουμε την προσπάθειά μας. Σίγουρα, όσο υπάρχει αυτή η εικόνα στην Εράνη, υπάρχει αισιοδοξία.

Είναι σημαντικό να μην ρίξει ψυχολογικά τα παιδιά αυτή η ισοφάριση. Διότι και με την ΑΕ Μεσολογγίου εκτός έδρας, είχαμε πολύ καλή παρουσία και με μια στατική μας ισοφάρισαν. Σήμερα έγινε το ίδιο. Είναι κρίμα για τα ίδια τα παιδιά, δεν είναι κρίμα για κανέναν άλλον, γιατί έπαιξαν με ψυχή και καλά, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν αυτό που δικαιούνταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Ο προπονητής της μεσσηνιακής ομάδας, μιλώντας γενικότερα για το πρωτάθλημα και τις μάχες για άνοδο και παραμονή, σχολίασε:

«Όσον αφορά στην παραμονή, είναι ένα πρωτάθλημα πολλών αγωνιστικών. Η ομάδα που θα έχει διάρκεια μέσα στη χρονιά, μπορεί να κάνει 3Χ3 και να βρεθεί κατευθείαν στη ζώνη σωτηρίας. Το θέμα είναι να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός της ομάδας και να έχει διάρκεια. Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα διεκδικήσουν πολλές ομάδες τη σωτηρία, υποβιβάζονται πολλές ομάδες, ενώ η 11η θέση οδηγεί και σε μπαράζ παραμονής με σύλλογο από τον 4ο όμιλο. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή η Εράνη αδικείται από τη βαθμολογική της θέση. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση αυτή η ομάδα να βρίσκεται σ’ αυτή τη βαθμολογική θέση.

Σχετικά με την κορυφή, εγώ πιστεύω ότι δυο ομάδες θα διεκδικήσουν την άνοδο, όπως φαίνεται. Δεν ξέρω πόσο θα ενισχυθούν στο μεταγραφικό παζάρι. Πιστεύω ότι η Κόρινθος και η Ρόδος θα παλέψουν για το ποια ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα στον όμιλό μας».

Ο Θοδωρής Γιακαλής ρωτήθηκε και για το γιατί δεν έκανε ακόμα μία αλλαγή προς το τέλος του ματς, ώστε να κόψει τον ρυθμό που είχε η ΑΕ Ερμιονίδας και απάντησε:

«Κοιτάξτε να δείτε, στο λεπτό που έχω σηκώσει τον παίκτη για να περάσει αλλαγή, έχει κερδίσει ο αντίπαλος τρεις στατικές φάσεις από κόρνερ. Δεν επηρεάζει την ομάδα, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις στατική φάση, καθώς περιμένεις να γίνει το κόρνερ και να πάρεις την μπάλα στην κατοχή σου για να μπεις στην αλλαγή. Πάνω από όλα πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μου, διότι πραγματικά σήμερα έπαιξαν απίστευτα για μένα».

Ο Μυτιληνιός προπονητής ευχήθηκε και αυτός Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές σε όλον τον κόσμο.

Ο Θοδωρής Γιακαλής αναφέρθηκε, ακόμα, στο πρόγραμμα της Εράνης στο διάστημα της διακοπής και τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια για να κλειστεί φιλικό με δυνατή ομάδα, εντός έδρας, στις 30 του μήνα.



ermionidafc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates