Social Icons

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Ενωση Ερμιονίδας : Ηττα με εντός με 3-0 από την πρωτοπόρο Κόρινθο.

 Η ΑΕ Ερμιονίδας γνώρισε την ήττα (0-3) στο Δημοτικό γήπεδο Κρανιδίου από τον ΠΑΣ Κόρινθος 1963, που είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, την Κυριακή (17/12) στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Καλούσης (45'+1), Ζαχαράκης (64'), Τσέλιος (90'+2).

Η ομάδα μας παρέμεινε στους επτά βαθμούς και βρίσκεται στο -13 από την 11η θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής. Σ’ ακόμα ένα παιχνίδι που ο σύλλογός μας αντιμετώπισε προβλήματα απουσιών βασικών μονάδων, λόγω τιμωριών και τραυματισμών, δεν είχε και την τύχη μαζί του. Σε ματς που, εκτός από τις όποιες αγωνιστικές αδυναμίες παρουσίασε η ομάδα μας, δεν απουσίασαν και τα λάθη (ατομικά και ομαδικά), τα οποία στοίχισαν. Έχοντας απέναντι έναν δυνατό αντίπαλο, ο οποίος είναι στην κορυφή, στοχεύει στην άνοδο, άσκησε πίεση στην ομάδα μας τόσο από τον άξονα όσο και από τα πλάγια, έχοντας καλή κυκλοφορία, με άριστους χειριστές της μπάλας. Η ΑΕ Ερμιονίδας δέχθηκε, μάλιστα, τα τέρματα σε καθοριστικά σημεία του παιχνιδιού, ειδικά το πρώτο, καθώς το 0-1 έγινε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Οι παίκτες μας προσπάθησαν να κλείσουν τους χώρους στους αντιπάλους τους, ειδικά από τη μεσαία γραμμή και προς την άμυνά μας. Τις περισσότερες φορές η πίεση του συλλόγου μας ξεκινούσε, όταν η μπάλα πήγαινε στα πόδια των μέσων του ΠΑΣ Κόρινθος 1963 (όπως στον Αναστασόπουλο, ο οποίος έκανε παιχνίδι από… χαμηλά). Η ΑΕ Ερμιονίδας είχε ως πρώτο μέλημα να κρατήσει το μηδέν και στη συνέχεια κοίταξε να απειλήσει με άμεση μετάβαση και με αντεπιθέσεις, όταν οι παίκτες μας κέρδιζαν την μπάλα. Στις λίγες περιπτώσεις που η ομάδα μας έδειξε απειλητική προς τον αντίπαλό της, και έβγαλε επιθετικές αρετές, οι προσπάθειες των παικτών μας δεν καρποφόρησαν, είτε διότι απέκρουσαν οι αντίπαλοι, είτε επειδή κατέληξαν άουτ. Υπήρξαν, πάντως, ξανά περιπτώσεις που απουσίασε το «καθαρό» μυαλό στην ολοκλήρωση των προσπαθειών...

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα:

5’: Ο Δερμιτζάκης επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα έφυγε άουτ

8’: Ο Παπαχρήστος εκτέλεσε επικίνδυνο κόρνερ και η άμυνά μας έδιωξε μέσα στην μικρή περιοχή προ του Νικολάου.

9’: Ο Τριμπόνιας ελίχθηκε ωραία, αλλά το σουτ που επιχείρησε, έφυγε άουτ.

13’: Ο Παπανικολάου σούταρε από καλή θέση και έβγαλε η άμυνά μας, στη συνέχεια ο Βιρβίλης έδιωξε σε κόρνερ προσπάθεια του Δερμιτζάκη.

14’: Ο Παπαχρήστος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Χαλάτσης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ακολούθησε 2η από τον Ροχάνο, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

15’: Ο Παπαχρήστος έκανε τη σέντρα, ο Ροχάνο έστρωσε την μπάλα στον Δερμιτζάκη, ο οποίος σούταρε και ο Πονηρός… έβγαλε σωτήρια την προσπάθειά του.

17’: Σουτ του Χαλάτση έφυγε άουτ.

19’: Συρτή και παράλληλη προς την εστία σέντρα του Δερμιτζάκη πέρασε άουτ, μετά από πάσα του Παπαχρήστου.

20’: Κεφαλιά του Ζαχαράκη έφυγε άουτ, μετά από σέντρα του Αργυρόπουλου.

22’: Οι Τάσιος και Παρφυρόπουλος αναπτύχθηκαν ωραία από τα δεξιά, ο πρώτος πέρασε στον άξονα στον Ζεκιράι, ο νεαρός μέσος σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

27’: Ο Κορακιανίτης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Βιρβίλης δεν πρόλαβε με προβολή να στείλει την μπάλα προς την εστία.

30’: Ο Τριμπόνιας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και η μπάλα πέρασε πάνω από τον Δρόσο μέσα στην περιοχή.

32’: Ο Δερμιτζάκης… πάτησε στον Παπανικολάου, ο τελευταίος σούταρε και μπλόκαρε ο Πονηρός.

35’: Ο Αναστασόπουλος έκανε επικίνδυνη σέντρα και μπλόκαρε δύσκολα ο Πονηρός.

39’: Ο Παπαχρήστος εκτέλεσε κόρνερ, ο Ζαχαράκης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ.

43’: Σουτ του Χαλάτση έφυγε άουτ.

45’: Ο Παπαχρήστος σούταρε από αριστερά και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το δεξί «γάμα».

45’+1: Γκολ (0-1). Ο Δερμιτζάκης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Καλούσης σκόραρε με κεφαλιά, πηδώντας χωρίς ενόχληση μέσα στη μικρή περιοχή στο πρώτο δοκάρι, έχοντας τον Λαλόρ κοντά του.

50’: Ο Πορφυρόπουλος σούταρε, μετά από πάσα του Τάσιου, και αμυντικός της φιλοξενούμενης έδιωξε σωτήρια την μπάλα.

52’: Ο Αναστασόπουλος σούταρε από καλή θέση και ο Βιρβίλης έβαλε την κόντρα.

52’: Μετά από την εκδήλωση ωραίας αντεπίθεσης, ο Δρόσος πέρασε στον Ζεκιράι, αυτός έδωσε στον Τριμπόνια, ο οποίος προχώρησε και κόπηκε την τελευταία στιγμή από την άμυνα, ενώ θα μπορούσε να είχε… σπάσει την μπάλα δεξιά.

61’: Κεφαλιά του Χαλάτση έφυγε άουτ, μετά από κόρνερ του Δερμιτζάκη.

62’: Ο Ψύχας έπιασε την κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Κορακιανίτη από δεξιά, και η μπάλα έφυγε κοντά από το δεξί δοκάρι του Διασσινού.

64’: Γκολ (0-2). Ο Δερμιτζάκης βρέθηκε στα αριστερά, γύρισε την μπάλα, ο επερχόμενος Ζαχαράκης σούταρε, και η «στρογγυλή θέα» κατέληξε στη δεξιά γωνία της εστίας, παρά την απόκρουση του Πονηρού.

66’: Ο Αργυρόπουλος έκανε επικίνδυνη σέντρα που πέρασε ανεκμετάλλευτη, γύρισε την μπάλα ο Αναστασόπουλος, ο Δερμιτζάκης έπιασε μονοκόμματο σουτ που έφυγε άουτ.

67’: Ο Παπανικολάου σέντραρε από δεξιά και έδιωξε με το κεφάλι ο Βιρβίλης, νέα σέντρα από τον ίδιο παίκτη, έβγαλε ο Τζιέρης ξανά με κεφαλιά.

72’: Ο Αργυρόπουλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Συρεγγέλας άφησε την μπάλα να περάσει και ο Βιρβίλης έδιωξε σε κόρνερ προ του Χαλάτση.

74’: Σουτ του Ζαχαράκη έφυγε άουτ.

75’: Ο Πονηρός απέκρουσε σωτήρια σουτ του Συρεγγέλα.

76’: Ο Πονηρός έκανε λάθος, η μπάλα έφτασε στον Αναστασόπουλο, η προσπάθεια του οποίου έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.

80’: Μετά από βαθιά μπαλιά, ο Συρεγγέλα προσπάθησε να πλασάρει, αλλά νικήθηκε από τον Πονηρό.

81’: Ο Πονηρός μπλόκαρε σουτ του Παπανικολάου.

90’: Σουτ του Παπαχρήστου έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

90’+2: Γκολ (0-3)! Μετά από λάθος αντίδραση της ομάδας μας σε πίεση της αντιπάλου – ο Βιρβίλης από πλάγια γύρισε την μπάλα κεντρικά στον Τζιέρη, ο οποίος προσπάθησε να βρει τον Πορφυρόπουλο στο ύψος της περιοχής, αλλά οι αντίπαλοι έκλεψαν – ο Τσέλιος με το «μυτάκι»... σημάδεψε από κοντά την αριστερή γωνία.

Ο διαιτητής Γκαϊτατζής Ιωάννης (συνδ. Αθηνών) ήταν κοντά στις φάσεις, αλλά υπήρξαν περιπτώσεις, που άφησε το δυνατό παιχνίδι των φιλοξενούμενων, χωρίς να σφυρίξει φάουλ, ειδικά όσο το αποτέλεσμα ήταν ρευστό. Καλή απόδοση είχαν οι βοηθοί του Σερεβέτας Σπυρίδων και Γαλάνης Θεόδωρος, επίσης από τον σύνδεσμο Αθηνών. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Ψύχας (16’), Δρόσος (45’+1) και Ροχάνο (56’). Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκε στο 58’ στον πάγκο της ομάδας μας ο Αντώνης Δημαράκης (εκπρόσωπος), όταν διαμαρτυρήθηκε σε δυο συνεχόμενες φάσεις που ο διαιτητής δεν σφύριξε φάουλ σε σκληρά μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα ο Τζιέρης να τραυματιστεί στο κεφάλι (του έγιναν ράμματα). 

Οι συνθέσεις:

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Πονηρός, Κορακιανίτης, Τζιέρης, Βιρβίλης, Ζεκιράι, Τριμπόνιας, Πορφυρόπουλος, Λαλόρ (46’ Καραφιλάι), Δρόσος, Ψύχας (78’ Καράι), Τάσιος.

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1963 (Αντριάν Μπαρμπολούτσι): Διασσινός, Παπαχρήστος, Καλούσης (83’ Πατελάκης), Αργυρόπουλος, Αναστασόπουλος, Παπανικολάου (83’ Τσέλιος), Χαλάτσης, Ζαχαράκης (87’ Χαρτσιάς), Δερμιτζάκης (69’ Συρεγγέλας), Νικολάου, Ροχάνο (69’ Μερκούρη).

****Στο κεφάλι τραυματίστηκε ο Αργύρης Τζιέρης σε διεκδίκηση της μπάλας στη μεσαία γραμμή, στο 56', με τον Ροχάνο (δέχτηκε κίτρινη κάρτα), όταν ο αντίπαλός του τον βρήκε με τον αγκώνα, την ώρα που πήγε να γυρίσει. Ο έμπειρος αμυντικός βρέθηκε για μερικά λεπτά εκτός αγωνιστικού χώρου, του έγιναν ράμματα από τον γιατρό και συνέχισε το παιχνίδι, έχοντας επίδεσμο στο κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates