Social Icons

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Ημέρα Μνήμης και Τιμής για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα

Σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας τελέστηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 16 Αυγούστου

2023, στον αύλειο χώρου του Ι. Ν Αγίου Νικολάου Διδύμων, η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πεσόντα Διδυμιώτη Ήρωα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ.), Κωνσταντίνου Δ. Μπροδήμα.

Ο Κωνσταντίνος Δ. Μπροδήμας, παρά το νεαρό της ηλικίας του, βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη να πολεμά γενναία στην πρώτη γραμμή της μάχης στο στρατόπεδο της Κύπρου, τον Αύγουστο του 1974.

Μαζί με άλλους στρατιώτες και Αξιωματικούς επέδειξαν απαράμιλλη αυταπάρνηση, εθελοθυσία, αλληλεγγύη, λεβεντιά και άκρως φιλοτιμία, αρετές που έφτασαν στα πιο υψηλά επίπεδα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Ήρωα Κωνσταντίνου Δ. Μπροδήμα απο τον Ιερέα του χωριού.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο, ο οποίος έκανε μια σύντομη  αναφορά στο ιστορικό του Ήρωα.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ήρωα, το οποίο βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου, πλησίον του Ηρώου των φονευθέντων πολεμιστών και συντοπιτών του σε όλους τους πολέμους της Ελλάδας.

Στεφάνια κατέθεσαν, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ι. Γεωργόπουλος, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Διδύμων, κα Ε. Προσίλη, οι Βουλευτές Αργολίδας κκ Γ. Ανδριανός & Γ. Γαβρήλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Α. Γανώσης, ο Εκπρόσωπος του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πορτοχελίου, Ανθυπασπιστής Γ. Παρδάλης, εκ μέρους της οικογένειας του Ήρωα, η Δήμητρα Μπροδήμα & ο Απόστολος Φασιλής και ο Εκπρόσωπος των Αγωνιστών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ‘ 74, κ. Γ. Σαλογιάννης.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής υπέρ του Κωνσταντίνου Δ. Μπροδήμα και εψάλη από τους παρευρισκόμενους ο Εθνικός Ύμνος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν συγκινημένοι συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης,  οι Αντιδήμαρχοι, κα Τ. Αντωνοπούλου & Σ. Αντουλινάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Β. Σιδέρης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, Α. Μπίμπας και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π., κ. Π. Μέξης.

Η εκδήλωση έκλεισε με μικρή δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμος Ερμιονίδας και η οικογένεια του εκλιπόντος στον αύλειο χώρου του Ι.Ν Αγ. Νικολάου.

Οι αρετές όλων των Ηρώων θα πρέπει να πρυτανεύουν σε όλους εμάς σήμερα.

Η Μνήμη είναι Πολιτισμός και εχέγγυο για το Μέλλον μας!

Η γνώση της ιστορίας μας βοηθά στη σφυρηλάτηση της ενότητας και της κοινωνικής συνοχής.

Ως Δημοτική Αρχή αντιστεκόμαστε σθεναρά στο θάνατο και στη λήθη της ιστορικής μας μνήμης και αναγνωρίζοντας το μέγεθος και την αξία της προσφοράς, μένουμε πάντα πιστοί στην ηθική υποχρέωση να αποδίδουμε τις πρέπουσες τιμές σε ανθρώπους που θυσίασαν τη ζωή τους για το ύψιστο ιδανικό της Ελευθερίας.

Ένας απ’ αυτούς τους Ανθρώπους ήταν και ο Κωνσταντίνος Δ. Μπροδήμας!

Τιμή & Δόξα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates