Social Icons

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Δυνατή Ερμιονίδα: "Η παρούσα Δημοτική Αρχή συντηρεί και επισκευάζει όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας με απόλυτη συνέπεια και συνέχεια".

 Υποψήφιος σύμβουλος της παράταξης “Ερμιονίδα - βήμα στο αύριο” και η σύζυγός του, πρώην αντιδήμαρχος Ερμιονίδας, διακινούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία από τα αποδυτήρια και μία φωτογραφία από το χλοοτάπητα του Δημοτικού Γηπέδου Ποδοσφαίρου Κρανιδίου, στις οποίες έκαναν κοπτοραπτική και δείχνουν μόνο πολύ κοντινά πλάνα.


Επίσης, αναρτούν και κάποιες φωτογραφίες του αγωνιστικού χώρου από προηγούμενα έτη, γράφοντας επάνω σε αυτές λανθασμένες ημερομηνίες.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν εναγωνίως να ξεγελάσουν του Δημότες και να τους πείσουν ότι το γήπεδο δεν συντηρήθηκε σωστά με αποτέλεσμα να ρημάξει, κάτι το οποίο είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα και απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος υποψήφιος απέχει από την διοίκηση της Ένωσης Ερμιονίδας τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να μην έχει εικόνα και άποψη για την άψογη συνεργασία μεταξύ της Διοίκησης της Ένωση Ερμιονίδας και του Δημάρχου κ. Γιάννη Γεωργόπουλου.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν οι περσινές δημόσιες ευχαριστίες της Διοίκησης της Ένωσης Ερμιονίδας προς τον κ. Γιάννη Γεωργόπουλο για την αμέριστη βοήθεια που προσέφερε στην ομάδα.

Παρόλα αυτά ο εν λόγω υποψήφιος, προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους, ασχολείται σήμερα με το Γήπεδο Ποδοσφαίρου Κρανιδίου και με την Ένωση Ερμιονίδας, προσπαθώντας να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

Εμείς για μια ακόμα φορά θα αναδείξουμε την αλήθεια με φωτογραφίες, αποδείξεις και ντοκουμέντα, τα οποία παραθέτουμε στο τέλος του κειμένου.

Η αλήθεια είναι ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή τα 4 τελευταία χρόνια συντηρεί και επισκευάζει όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας με απόλυτη συνέπεια και συνέχεια.

Η συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι μια διαρκής διαδικασία, δεδομένου ότι γίνεται σε αυτές πολύ συχνή, σχεδόν καθημερινή, χρήση και η ασφάλεια των αθλητών και των φιλάθλων αποτελεί για εμάς μέγιστη προτεραιότητα.

Στο Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Κρανιδίου, το οποίο χρησιμοποιείται μόνο από τον ποδοσφαιρικό σύλλογο Α.Ε. Ερμιονίδας, από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα, γίνονται κάθε χρόνο όλες οι απαραίτητες τακτικές συντηρήσεις στον χλοοτάπητα, στα αποδυτήρια, στις κερκίδες, στις περιφράξεις, στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και γενικά στον περιβάλλοντα χώρο.

Επίσης, εάν υπάρχουν έκτακτες φθορές λόγω καιρικών φαινομένων, αυτές επισκευάζονται άμεσα, όπως έγινε με τον Ιανουάριο του 2022 με την πτώση των βράχων που αποκλήθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων από το πρανές που βρίσκεται πάνω από τις κερκίδες και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις κερκίδες και στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα η διοίκηση της ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ εξέφρασε δημόσια τις θερμές ευχαριστίες της στη Δημοτική Αρχή και στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γεωργόπουλο για την άμεση ανταπόκρισή τους στην αποκατάσταση των ζημιών.

Και φέτος, λοιπόν, έγιναν όλες οι απαραίτητες συντηρήσεις και επισκευές, όπως ακριβώς όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Μάλιστα, οι προγραμματισμένες από καιρό επισκευές των αποδυτηρίων, των κερκίδων και της περίφραξης ξεκίνησαν στις 21 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν σήμερα.

Στα αποδυτήρια είχαμε την πτώση κάποιων σοβάδων από την οροφή, λόγω της πρόσφατης θεομηνίας.

Και ενώ αυτές οι φθορές αποκαταστάθηκαν πλήρως από την προηγούμενη εβδομάδα, επέλεξαν προχθές κατόπιν εορτής, να μας παρουσιάσουν μια φωτογραφία από τα αποδυτήρια του γηπέδου, η οποία δείχνει μόνο σε πολύ κοντινό πλάνο τους σοβάδες που έχουν πέσει στο πάτωμα και όχι την πραγματική φθορά που υπήρχε.

Προφανώς την πήραν αργά στα χέρια τους, ενώ ήδη είχε αποκατασταθεί το πρόβλημα του ταβανιού.

Όσον αφορά τον χλοοτάπητα, αυτός φέτος βρίσκεται, για την συγκεκριμένη εποχή, σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες χρονιές.

Και αυτό διότι φέτος, η σπορά του γκαζόν προχωράει σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό και σε 15 μέρες ο χλοοτάπητας θα είναι έτοιμος για χρήση, ενώ ο αγωνιστικός χώρος δεν έχει γούβες, παρά μόνο μια στην βόρεια γωνία προς την πλευρά του μύλου, την οποία επέλεξαν να φωτογραφίσουν πάλι μόνο από πολύ κοντινό πλάνο, χωρίς να φαίνεται η κατάσταση του υπόλοιπου αγωνιστικού χώρου.

Άλλες χρονιές όμως είχαμε μέχρι και 20 γούβες, οι οποίες βέβαια κλείνουν μόνο με μπαλώματα φυσικού χόρτου.

Οπότε ενώ άλλες χρονιές είχαμε στον αγωνιστικό χώρο αρκετά μπαλώματα φυσικού χόρτου, φέτος θα έχουμε μόνο ένα.

Το μπάλωμα αυτό θα τοποθετηθεί τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε η Ένωση Ερμιονίδας να δώσει στο γήπεδο Κρανιδίου τον εντός έδρας αγώνα με τον Πανελευσινιακό.

Η κατάσταση του υπόλοιπου αγωνιστικού χώρου είναι πολύ καλή για την εποχή, δεδομένου ότι, η χειμερινή επανασπορά του χλοοτάπητα θα γίνει όπως κάθε χρόνο στα τέλη Οκτωβρίου.

Επίσης είναι σε όλους τους φιλάθλους γνωστό πως σταδιακά ο χλοοτάπητας φθάνει στην καλύτερη κατάστασή του προς τα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο προγραμματισμός για την χρήση του, όπως γίνεται κάθε χρόνο, είναι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, δεδομένου ότι πάντα τότε ξεκινάει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

Μόνο φέτος άλλαξε η ΕΠΟ ξαφνικά το πρόγραμμα των αγώνων και ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ένα μήνα νωρίτερα απ’ ότι τις άλλες χρονιές.

Έτσι η Ένωση Ερμιονίδας θα δώσει τους δύο πρώτους εντός έδρας αγώνες στο Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ερμιόνης, το οποίο και αυτό χρησιμοποιείται μόνο από τον ποδοσφαιρικό σύλλογο Α.Ε. Ερμιονίδας και μετά την αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα που έκανε η σημερινή Δημοτική Αρχή, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Η εγκατάσταση του υφιστάμενου χλοοτάπητα του Δημοτικού Γηπέδου Κρανιδίου ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016, ολοκληρώθηκε το 2017 και το έργο παραλήφθηκε από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ερμιονίδας με σοβαρές επιφυλάξεις σε σχέση με την ακαταλληλότητα του σπόρου που επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί και την επίπονη συντήρηση που αυτό συνεπάγεται.

Έτσι εντός του 1ου τριμήνου κάθε έτους ανατίθεται η ετήσια συντήρηση του χλοοτάπητα, δαπάνης 24.800,00 ευρώ με ΦΠΑ.

Το έτος 2021 (τέλη Σεπτεμβρίου) ανατέθηκε η έκτακτη επισκευή του χλοοτάπητα, δηλαδή η επούλωση 900 τετραγωνικών με έτοιμο χλοοτάπητα, λόγω εγκαύματος από τον καύσωνα, δαπάνης 7.000,00 ευρώ με ΦΠΑ.

Το έτος 2022 (μέσα Σεπτεμβρίου) ανατέθηκε η επισκευή του χλοοτάπητα, δηλαδή η επούλωση 400 τετραγωνικών με έτοιμο χλοοτάπητα για τους προαναφερόμενους λόγους, δαπάνης 2.976,00 ευρώ με ΦΠΑ.

Το έτος 2022 ανατέθηκε η σύμβαση η “Προμήθεια – τοποθέτηση υλικών συντήρησης και επισκευής συστήματος άρδευσης χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου Κρανιδίου”, η οποία περιλαμβάνει τα εξής:

α) την επισκευή, συντήρηση και επαναρρύθμιση του συστήματος άρδευσης του γηπέδου ποδοσφαίρου Κρανιδίου, το οποίο παρουσιάζει προβληματική λειτουργία και συγκεκριμένα πρόκειται για την αντικατάσταση του πιεστικού δοχείου λόγω φθοράς (τρύπα αεροθαλάμου) και γενικό έλεγχο – ρύθμιση της λειτουργίας του δίδυμου αντλητικού συγκροτήματος και των λοιπών παρελκομένων του (πιεζοστατών, ηλεκτροβανών, κ.λπ.)

β) την αποκατάσταση της λειτουργίας του φρέατος «Πύργου», το οποίο έχει σταματήσει να λειτουργεί λόγω κλοπής του εξοπλισμού του το έτος 2016

γ) την αποκατάσταση του κατεστραμμένου δικτύου τροφοδοσίας της δεξαμενής του γηπέδου από το πηγάδι του «Πύργου», την αντικατάσταση της κεντρικής ηλεκτροβάνας (master) καθώς και 2 ηλεκτροβανών δευτερευόντων κλάδων άρδευσης, την αντικατάσταση ενός προβληματικού εκτοξευτήρα (μπεκ άρδευσης), την επισκευή του υπολογιστή - προγραμματιστή άρδευσης καθώς και η αποκατάσταση βλάβης εντός του αγωνιστικού χώρου (αντικατάσταση μικρού τμήματος υπόγειου αγωγού όπου παρουσιάστηκε θραύση λόγω υδραυλικού πλήγματος.

Η δαπάνη για την προμήθεια των προαναφερόμενων υλικών και η τοποθέτησή τους ανήλθε στο συνολικό ποσό των 4.351,16 ευρώ με φπα.

Τέλος προ ημερών παρουσιάστηκε πρόβλημα στο υποβρύχιο αντλητικό συγκρότημα της γεώτρησης “Βρυσούλας”, η αντικατάσταση του οποίου έχει προϋπολογιστεί περίπου στις 2.500,00 ευρώ με ΦΠΑ.


Υ.Γ.: Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την αλήθεια και ξεσκεπάζουν τους συκοφάντες:


Οι φωτογραφίες με τα κοντινά πλάνα από τον χλοοτάπητα και τα αποδυτήρια και την κοπτοραπτική που έχουν υποστεί:



Να σημειωθεί ότι η βραδινή φωτογραφία του γηπέδου είναι του 2020 και όχι του 2019, ενώ η φωτογραφία του γηπέδου από τις κερκίδες είναι μετά την αναβάθμισή του και την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα και όχι πριν, όπως ισχυρίζεται ο υποψήφιος σύμβουλος.

Ακολουθεί η φωτογραφία με τις φθορές που υπήρχαν στα αποδυτήρια χωρίς κοπτοραπτική:

Βλέπετε πως είναι σήμερα επισκευασμένος και βαμμένος ο ίδιος χώρος των αποδυτηρίων:
Βλέπετε την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου όπως είναι σήμερα από διάφορα κοντινά και μακρινά πλάνα, χωρίς κοπτοραπτική. Φαίνεται και το μικρό τμήμα των 30 τετραγωνικών μέτρων όπου θα τοποθετηθεί σύντομα το μπάλωμα:


Βλέπετε τον χλοοτάπητα με κενά στις 7 Νοεμβρίου του 2022, όπου έχει γίνει επανασπορά πριν 10 μέρες:


Βλέπετε τον χλοοτάπητα με κενά στις 7 Νοεμβρίου του 2022, όπου έχει γίνει επανασπορά πριν 10 μέρες:

Βλέπετε την κατάσταση του χλοοτάπητα εν χρήσει σε προηγούμενες χρονιές, όπου φαίνονται τα κενά και οι γούβες:
     


Βλέπετε την άριστη κατάσταση του χλοοτάπητα από τον Δεκέμβριο και μετά τα έτη 2020 και 2021:

Ιούνιος 2020:  


Βλέπετε τις φθορές από την πτώση των βράχων τον Ιανουάριο του 2022 και τις εργασίες άμεσης επισκευής:

Βλέπετε το ευχαριστήριο της διοίκησης της Α.Ε. Ερμιονίδας προς τον Δήμαρχο για την άμεση αποκατάσταση των φθορών από την πτώση των βράχων:


Γραφείο Τύπου 
"Δυνατή Ερμιονίδα"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates