Social Icons

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Δυνατή Ερμιονίδα: Η σημερινή Δημοτική Αρχή επέλυσε οριστικά το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας

 Είναι ολοφάνερο πως οι κ.κ. Τάσος Λάμπρου και Τάσος Τόκας αδυνατούν να αντιληφθούν σε ποιο σημείο τους έχει οδηγήσει η εσφαλμένη τακτική της μηδενιστικής αντιπολίτευσης, την οποία ακολουθούν εδώ και αρκετό καιρό με απόλυτη συνέπεια.

Θα το καταλάβουν στις 8 Οκτωβρίου 2023, αλλά θα είναι πολύ αργά και για τους δύο.

Μέχρι τότε η “Δυνατή Ερμιονίδα” τους ευχαριστεί θερμά για τις ευκαιρίες που μας δίνουν να προβάλλουμε το μεγάλο έργο που υλοποιήθηκε την τελευταία τετραετία στον τόπο μας.

Βέβαια, οφείλουν να γνωρίζουν ότι όταν κάνουν κριτική, άμεσα θα υπάρξει και ο αντίλογος με την αντίστοιχη κριτική προς τα πρόσωπά τους.

Είναι για αρκετά χρόνια αιρετοί, ο ένας από τους δύο έχει διοικήσει τον Δήμο μας από θέσεις ευθύνης και πρέπει να γνωρίζουν ότι τα έργα, οι πράξεις και τα λόγια τους υπόκεινται σε δημόσια κριτική.

Διότι από την τελευταία ανάρτησή τους φαίνεται ότι αυτοί οι δύο κύριοι έχουν αλλεργία στην κριτική και δεν ξέρουν να την δέχονται.

Και αυτό γιατί όταν οι κ.κ. Τάσος Λάμπρου και Τάσος Τόκας γράφουν κείμενα με ανυπόστατες κατηγορίες κατά της Δημοτικής Αρχής, το θεωρούν κριτική.

Όταν τους απαντάμε τεκμηριωμένα με αποδείξεις και ντοκουμέντα, αυτό το θεωρούν αλλεργία στην κριτική από πλευράς μας και επιθέσεις επί προσωπικού εναντίον τους.

Σήμερα διανύουμε την προεκλογική περίοδο, όπου γίνεται ένας δημόσιος διάλογος μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, ο οποίος βασίζεται κυρίως στα προγράμματά τους, με στόχο την όσο γίνεται καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των Δημοτών.

Η Δυνατή Ερμιονίδα εδώ και καιρό έχει τυπώσει και μοιράζει από σπίτι σε σπίτι και από χέρι σε χέρι, ένα σύγχρονο, ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα για την πενταετία 2024-2028, την εφαρμογή του οποίου εγγυάται η μέχρι σήμερα πορεία μας και με αυτό δεσμεύεται απέναντι στους Δημότες της Ερμιονίδας.

Οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις όμως, σήμερα που είμαστε μόλις 12 μέρες πριν τις εκλογές, δεν μας έχουν παρουσιάσει το προεκλογικό τους πρόγραμμα και τις προτάσεις τους για την επόμενη πενταετία.

Πότε θα μας το παρουσιάσουν; Μετά τις εκλογές;

Πως διεκδικούν την ψήφο των Δημοτών της Ερμιονίδας;

Δίχως πρόγραμμα, Δίχως προτάσεις και χωρίς διάλογο;

Τώρα όσον αφορά την σημερινή ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των κ.κ. Λάμπρου και Τόκα, με την οποία ισχυρίζονται ότι κανένα έργο δεν έγινε από την σημερινή Δημοτική Αρχή στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και του Περιβάλλοντος, από αυτά που αναφέρονται στο προεκλογικό πρόγραμμα του 2019 της “Δυνατής Ερμιονίδας”, θεωρούμε ότι αυτή δεν αξίζει κανενός σχολιασμού.

Απλά διότι όλοι οι Δημότες της Ερμιονίδας γνωρίζουν ότι όχι μόνο κάναμε αυτά που υποσχεθήκαμε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και πολύ περισσότερα.

Με την κατασκευή και λειτουργία του Δημοτικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ερμιονίδας, μέσα σε χρόνο ρεκόρ και με πολύ χαμηλό κόστος, επιλύσαμε οριστικά το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας.

Επιλύσαμε οριστικά ένα σοβαρότατο πρόβλημα δημόσιας υγείας και μόλυνσης του περιβάλλοντος, που ταλάνιζε για πάνω από μια δεκαετία την πανέμορφη και άκρως τουριστική Ερμιονίδα και το οποίο δημιουργήθηκε το 2011 επί δημαρχίας Καμιζή, όταν ο κ. Λάμπρου διοικούσε από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δήμο Ερμιονίδας.

Η λειτουργία του Δημοτικού ΣΜΑ Ερμιονίδας μείωσε το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ η μεταφορά τους στο εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ στην Τρίπολη, μέσω του σταθμού μεταφόρτωσης της Νέας Κίου σήμανε μια περαιτέρω μείωση του κόστους.

Μάλιστα, ενώ το κόστος κατασκευής ενός ΣΜΑ είναι σήμερα γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ, εμείς τον κατασκευάσαμε με 200.000€.

Παράλληλα, συνεχίζεται σε εξαιρετικό βαθμό το πρόγραμμα της ανακύκλωσης του μπλε κάδου μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Τα ανακυκλώσιμα μεταφέρονται στο κοντινό ΚΔΑΥ Τριπόλεως, με σημαντικά μειωμένο το κόστος διαχείρισής τους, λόγω της εξοικονόμησης χρημάτων εξαιτίας των χαμηλών μεταφορικών εξόδων.

Ο Εθνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, που επιβλέπει το πρόγραμμα της ανακύκλωσης, με επίσημα στοιχεία του κατατάσσει τον Δήμο Ερμιονίδας ανάμεσα στους πρώτους ηπειρωτικούς Δήμους της Ελλάδας σε παραγωγή ανακυκλώσιμων τα οποία παράγει ο μπλε κάδος.

Ενημερωτικά φυλλάδια για την ανακύκλωση, έχουν μοιραστεί στους κατοίκους της Ερμιονίδας μέσω των λογαριασμών ύδρευσης της ΔΕΥΑΕΡ.

Υπογράψαμε σύμβαση με ιδιώτη εργολάβο για την αποκομιδή και την διαχείριση των ογκωδών απορριμμάτων τα οποία εναποτίθενται εκτός των κάδων.

Πρόσφατα τοποθετήσαμε στις Κοινότητες του Δήμου μας 13 μεγάλους κάδους συλλογής ογκωδών αντικειμένων και 3 presscontainer ανακυκλώσιμων υλικών στην Ερμιόνη, στην Κοιλάδα και στο Πορτοχέλι.

Με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” προμηθευτήκαμε δύο Γωνιές Ανακύκλωσης, οι οποίες περιλαμβάνουν συστήματα υπόγειων και υπέργειων κάδων και αναμένουμε την άμεση εγκατάστασή τους στο Κρανίδι και στην Ερμιόνη.

Επίσης, προμηθευτήκαμε ένα νέο απορριμματοφόρο, μια τροχοφόρα σκούπα οδοκαθαρισμού, ένα απορριμματοφόρο - πλυντήριο κάδων, ένα φορτηγό με αρπάγη για την περισυλλογή των εκτός κάδων ογκωδών αντικειμένων και κλαδεμάτων, όπως επίσης και ένα πολυμηχάνημα έργου για αποκλαδώσεις και καθαρισμούς των δρόμων από χορτάρια, χλοοκοπή σε πρανή και εκσκαφές.

Την τελευταία τετραετία προμηθεύτηκε ο Δήμος Ερμιονίδας επιπλέον 400 πράσινους και 150 μπλε κάδους, ενώ ολοκληρώθηκε και ήδη λειτουργεί το πιλοτικό έργο της υπογειοποίησης κάδων απορριμμάτων σε Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας.

Στελεχώσαμε την υπηρεσία Καθαριότητας με επιπλέον προσωπικό.

Έτσι, για πρώτη φορά ο Δήμος Ερμιονίδας υλοποίησε την 100% νόμιμη διαδικασία αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων.

Ο πανέμορφος τόπος μας πεντακάθαρος πλέον, υποδέχεται τους επισκέπτες, τους φιλοξενούμενους και τους τουρίστες κατά χιλιάδες ανά έτος.

Έχουμε για την επόμενη πενταετία στο πρόγραμμά μας με απόλυτη προτεραιότητα, την πλήρη αποκατάσταση όλων των παράνομων χωματερών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτών των χωματερών που μας άφησαν κληρονομιά οι προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις και κυρίως αυτή της δημαρχίας Καμιζή 2011-2014 και με τον κ. Λάμπρου πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και για όσους ξεχνούν εύκολα, παραθέτουμε κάποιες χαρακτηριστικές φωτογραφίες, οι οποίες ελπίζουμε να μην θεωρηθούν από τον κ. Λάμπρου ως προσωπική επίθεση εναντίον του, παρά μόνο ως πολιτική κριτική.

Η υπερχωματερή του Κάμπου Κρανιδίου Κοιλάδας που δημιουργήθηκε από το 2011 έως το 2014, επί δημαρχίας Καμιζή και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Λάμπρου:

Μερικές εικόνες του ζοφερού παρελθόντος, οι οποίες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου πριν από δέκα χρόνια, το 2013 επί δημαρχίας Καμιζή και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Λάμπρου και δυσφημούσαν παγκοσμίως την άκρως τουριστική Ερμιονίδα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates