Social Icons

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Δυνατή Ερμιονίδα:Μεγάλο πλήθος κατοίκων του Ηλιοκάστρου στην ομιλία του Δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου

 Ήταν μια μεγαλειώδης συγκέντρωση, πέρα από κάθε προσδοκία και κατά γενική ομολογία η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο Ηλιόκαστρο.


Μεγάλος αριθμός κατοίκων του Ηλιοκάστρου, ενθουσιασμένοι και ανυπόμονοι για την επερχόμενη Μεγάλη Νίκη της 8ης Οκτωβρίου, γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία μπροστά από το Κοινοτικό Κατάστημα.

Ο κ. Γεωργόπουλος αφού ευχαρίστησε θερμά τους παρισταμένους για την ενθουσιώδη παρουσία τους και την αμέριστη στήριξή τους, εξέφρασε για μια ακόμα φορά την απόλυτη σιγουριά του για την Μεγάλη Νίκη που έρχεται από τον πρώτο γύρο των εκλογών με διαφορά μεγαλύτερη από αυτή του 2019.

Στην συνέχεια έκανε αναφορά στο δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε πίσω του ο Χρήστος Μπαλαμπάνης λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω αναφορά στο δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε πίσω του ένας στενός μου φίλος και συνεργάτης.

O οποίος πάντα έθετε υποψηφιότητα και εκλεγόταν στην Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης, στον Χρήστο τον Μπαλαμπάνη.

Ο Χρήστος ήταν ένα ικανότατο στέλεχος της παράταξής μας, μαζί μας από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, ενώ ήμασταν χρόνια στενοί προσωπικοί φίλοι και συνεργάτες.

Η απώλειά του είναι οδυνηρή για όλους εμάς και η Νίκη της “Δυνατής Ερμιονίδας” στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του”

Έπειτα ανέλυσε το πολιτικοοικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο κλήθηκε να διοικήσει τον Δήμο μας η Δυνατή Ερμιονίδα την τελευταία τετραετία, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Εγώ και οι συνεργάτες μου, αναλάβαμε τα καθήκοντά μας την 1η Σεπτεμβρίου 2019, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, τόσο σε Τοπικό, όσο και σε Εθνικό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Η πατρίδα μας προερχόταν από μια δεκαετή οικονομική κρίση με αλλεπάλληλα μνημόνια οικονομικής εποπτείας, ενώ οι μεταναστευτικές ροές είχαν λάβει την μορφή ανθρωπιστικής κρίσης.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο της θητείας μας, ξέσπασε μια πρωτοφανής πανδημία με εκατομμύρια νεκρούς παγκοσμίως και χιλιάδες στην χώρα μας, η οποία μέχρι σήμερα έχει πλήξει καίρια τα συστήματα υγείας και τις οικονομίες όλων των κρατών του πλανήτη μας.

Για δύο χρόνια τα λοκ ντάουν και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και στις εργασίες έγιναν καθημερινότητα της ζωής μας και προκάλεσαν εκτός των άλλων, σημαντικές καθυστερήσεις στην λειτουργία του δημόσιου τομέα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία ενός Δήμου.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στις αρχές του 2022 ξέσπασε πολύ κοντά στην γειτονιά μας ο Ρωσο – Ουκρανικός πόλεμος, ο οποίος επέτεινε την υπάρχουσα παγκόσμια οικονομική κρίση και δημιούργησε επιπλέον την ενεργειακή κρίση και την επισιτιστική κρίση.

Όλοι έχουμε καταλάβει για τα καλά στην τσέπη μας την ακρίβεια των προϊόντων και των αγαθών.

Αλλά και την ακρίβεια της ενέργειας και των καυσίμων, η οποία πλέον έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Σε τοπικό επίπεδο, αναλάβαμε να επιλύσουμε χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου Ερμιονίδας, τα οποία κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες διοικήσεις, με κυριότερο απ’ όλα την διαχείριση των απορριμμάτων.

Θα θυμάστε όλοι σας, ότι την εποχή εκείνη η πανέμορφη Ερμιονίδα μας ήταν μια τεράστια χωματερή.

Και όλα αυτά έχοντας εκλέξει σαν Δημοτική Αρχή, λόγω της εφαρμογής της απλής αναλογικής για πρώτη φορά στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, μόνο 11 από τους 27 Δημοτικούς Συμβούλους, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν διαθέτουμε την απαιτούμενη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρόλα αυτά, κάνοντας πράξη τις προεκλογικές μας εξαγγελίες, συνεργαστήκαμε άψογα με Δημοτικούς Συμβούλους των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, όπως επίσης και με Δημότες, οι οποίοι ανέλαβαν σημαντικές θέσεις ευθύνης στην Διοίκηση του Δήμου μας και έχουν παρουσιάσει μέχρι σήμερα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο έργο.”

Στην συνέχεια, παρουσίασε το πολύ μεγάλο έργο που υλοποιήθηκε την τελευταία τετραετία στην Κοινότητα Ηλιοκάστρου, όπως είναι οι εκτεταμένες επισκευές στο Κοινοτικό Κατάστημα, η Ανάπλαση της πλατείας της Εκκλησίας με κατασκευή σταμπωτών, η κατασκευή του σιντριβανιού της πλατείας, η κατασκευή της κερκίδας στο γήπεδο ποδοσφαίρου, οι συνεχείς συντηρήσεις και επισκευές στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείου Ηλιοκάστρου και οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις εντός του οικισμού και γύρω από αυτόν, συνολικού μήκους 4 χιλιομέτρων.

Επισήμανε ότι τα έργα της οδοποιίας και των αναπλάσεων στο Ηλιόκαστρο χρηματοδοτήθηκαν από τα έσοδα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δηλαδή από τις Ανεμογεννήτριες, κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν, και έτσι για πρώτη φορά, οι πιστώσεις από τις Ανεμογεννήτριες, επιστρέφουν στις Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας που τις δικαιούνται.

Έπειτα παρουσίασε τις ασφαλτοστρώσεις των αγροτικών δρόμων του Ηλιοκάστρου, που είναι σήμερα υπό δημοπράτηση και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, όπως είναι η ασφαλτόστρωση του δρόμου Γήπεδο – Βολιμπίρια, μήκους 2,5 χιλιομέτρων, η ασφαλτόστρωση του δρόμου Γήπεδο – Αμπελάκι, μήκους 1 χιλιομέτρου, η ασφαλτόστρωση του δρόμου στο Παλιοκατούντι, μήκους 1 χιλιομέτρου και η ασφαλτόστρωση του δρόμου Αγία Βαρβάρα – Αδέρα, μήκους 1,7 χιλιομέτρου.

Στην συνέχεια ανέλυσε το σύγχρονο, ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα της “Δυνατής Ερμιονίδας” για την πενταετία 2024-2028, την εφαρμογή του οποίου εγγυάται η μέχρι σήμερα πορεία μας και ζήτησε την θετική ψήφο των συμπολιτών μας και μια νέα ισχυρή εντολή διακυβέρνησης του Δήμου Ερμιονίδας για την επόμενη πενταετία.

Μετά αναφέρθηκε στο υπερπλήρες, ανανεωμένο, πολυσυλλεκτικό και υπερκομματικό ψηφοδέλτιο της Δυνατής Ερμιονίδας και ανέδειξε την μεγάλη ποιοτική διαφορά του από αυτά των άλλων παρατάξεων.

Τέλος, παρουσίασε τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους Ερμιονίδας και τους υποψηφίους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Ηλιοκάστρου, μέσα σε διαρκή ενθουσιώδη χειροκροτήματα και επευφημίες από το πλήθος του κόσμου.

Ευχήθηκε στους υποψηφίους Καλό Αγώνα και Καλή Επιτυχία, μέσα σ’ ένα πολιτισμένο προεκλογικό κλίμα, όπου θα επικρατήσουν ο διάλογος, η αξιοπρέπεια και η ενότητα της τοπικής μας κοινωνίας.

Κλείνοντας, κάλεσε όλους τους υποψηφίους συμβούλους, τα στελέχη, τους φίλους και τους υποστηρικτές της “Δυνατής Ερμιονίδας” να συνεχίσουν τον καθημερινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τον πανέμορφο τόπο μας και να σταθούν άγρυπνα στις επάλξεις του αγώνα μέχρι την Μεγάλη Νίκη της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Γραφείο Τύπου
"Δυνατή Ερμιονίδα"


Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την ομιλία στην Κοινότητα Ηλιοκάστρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates