Social Icons

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Δυνατή Ερμιονίδα : Ο κ. Μαργέτας εισπράττει την αδιαφορία των Δημοτών και καταφεύγει σε μαύρη προπαγάνδα με μηδενιστική αντιπολίτευση

 Ο κ. Μαργέτας προσπαθεί με μαύρη προπαγάνδα και ασύστολα ψεύδη, να απαξιώσει το εμβληματικό έργο του Δημοτικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ερμιονίδας (ΣΜΑ).


Εισπράττει την αδιαφορία των Δημοτών και αντιδρά καταφεύγοντας στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας και στην λασπολογία.

Ισχυρίζεται ότι δήθεν η κατασκευή του Δημοτικού ΣΜΑ Ερμιονίδας ήταν έτοιμη από τους προκατόχους του Δημάρχου κ. Γιάννη Γεωργόπουλου και απλά “έτυχε” να ολοκληρωθεί στη θητεία του.

Τον ρωτάμε λοιπόν, υπήρχε κάπου στο προεκλογικό πρόγραμμα των άλλων δημοτικών παρατάξεων το 2019, η κατασκευή του Δημοτικού ΣΜΑ Ερμιονίδας;

Υπήρχε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 κάποια απόφαση Υπουργού ή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού ΣΜΑ Ερμιονίδας;

Υπήρχε στον Περιφερειακό Σχεδιασμό, είτε κατά την μεταβατική περίοδο διαχείρισης απορριμμάτων, είτε στην σημερινή φάση της ολοκληρωμένης διαχείρισης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κάποιο σχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού ΣΜΑ Ερμιονίδας;

Γιατί κανένας προηγούμενος Δήμαρχος δεν κατασκεύασε τον Δημοτικό ΣΜΑ Ερμιονίδας και όλοι άφηναν τον πανέμορφο τόπο μας και τους κατοίκους του να ταλαιπωρούνται για πάνω από 10 χρόνια με το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων;

Και παρόλο που ο Δήμος Ερμιονίδας πλήρωνε 1.000.000 ευρώ το χρόνο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθαριότητα δεν υπήρχε.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε τίποτε απολύτως σχετικό με την κατασκευή του Δημοτικού ΣΜΑ, παρά μόνο αναφορές για την κατασκευή ενός Δημοτικού Πράσινου Σημείου στα πρότυπα του Ιδιωτικού Πράσινου Σημείου, το οποίο ήδη λειτουργούσε στην Ερμιονίδα.

Όμως δεν έχει καμία απολύτως σχέση ως προς τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, ένας ΣΜΑ, με ένα Πράσινο Σημείο.

Εμείς όμως στη “Δυνατή Ερμιονίδα” είχαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας.

Διότι η κατάσταση που ζούσαμε την εποχή εκείνη και για πάνω από μια δεκαετία ήταν τραγική, με την τουριστική Ερμιονίδα να είναι μια απέραντη χωματερή και τα σκουπίδια να βρίσκονται έξω από τους κάδους στους δρόμους, στις πλατείες, στα χωράφια, έξω από τα σπίτια, τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία. Επίσης τεράστιοι όγκοι χύδην απορριμμάτων είχαν εναποτεθεί σε διάφορα σημεία του Δήμου μας, εκτός των οικισμών.

Υπήρχε σοβαρότατο πρόβλημα δημόσιας υγείας και υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γεωργόπουλος έβαλε προσωπικό στοίχημα να εφαρμόσει άμεσα το σχέδιό του, έτρεξε στα αρμόδια Υπουργεία και στις υπηρεσίες, πήγε μέχρι και αυτόφωρο, αλλά τα κατάφερε με απόλυτη επιτυχία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Γεωργόπουλος επισκέφθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο και στην Τρίπολη τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και έλαβε την διαβεβαίωσή τους ότι η Κυβέρνηση θα αδειοδοτήσει την λειτουργία του Δημοτικού ΣΜΑ Ερμιονίδας.

Πράγματι με διάταξη του άρθρου 92 του Περιβαλλοντικού Νομοσχεδίου που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 5 Μαΐου 2020, εγκρίθηκε στο Δήμο Ερμιονίδας, η λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στη θέση Κάμπος Κρανιδίου.

Επίσης ο Δήμος Ερμιονίδας στις 5 Μαΐου 2020, με την υπ.’ αριθμ. πρωτ. 83083/1690 Απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου (ΑΔΑ: 6Ι0Ι7Λ1-ΠΣ3), έλαβε άδεια λειτουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην ίδια θέση.

Ο Δημοτικός ΣΜΑ Ερμιονίδας σχεδιάστηκε από την αρχή εξ’ ολοκλήρου από την Υπηρεσία Καθαριότητας και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ερμιονίδας.

Έλαβε πολύ σύντομα όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις από την δασική υπηρεσία, την αρχαιολογία και την εφορεία βυζαντινών μνημείων, κατασκευάστηκε από τον Δήμο Ερμιονίδας και ξεκίνησε την λειτουργία του σε χρόνο ρεκόρ.

Μάλιστα, ενώ το κόστος κατασκευής ενός ΣΜΑ είναι σήμερα γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ, εμείς τον κατασκευάσαμε μόνο με 200.000,00 €.

Σημειωτέον ότι όλοι οι άλλοι Δήμοι της Πελοποννήσου, προσπαθούν μέσω ΦΟΣΔΑ να κατασκευάσουν Δημοτικό ΣΜΑ και δεν έχουν καταφέρει ακόμη να το πετύχουν.

Είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που διαθέτει Δημοτικό ΣΜΑ.

Σήμερα, πληρώνουμε λιγότερα χρήματα από τα προηγούμενα χρόνια και ο Δήμος Ερμιονίδας είναι πεντακάθαρος.

Μάλιστα ο κ. Μαργέτας, έφτασε στο έσχατο σημείο, να δημοσιεύει φωτογραφίες του Δημοτικού ΣΜΑ Ερμιονίδας με κάποια χύδην απορρίμματα στον περιβάλλοντα χώρο του, τα οποία έμειναν εκεί μόνο για λίγες ώρες, εξαιτίας μιας βλάβης του μηχανήματος συμπίεσης και να τον χαρακτηρίζει ως “χωματερή”.

Είναι άραγε σε θέση να αντιληφθεί ότι με την μαύρη προπαγάνδα που κάνει, δημιουργεί κινδύνους;

Μάλλον όχι, άλλα έτσι και αλλιώς δεν είναι ένα θέμα που πρόκειται να τον απασχολήσει ποτέ, διότι στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θα γνωρίσει την συντριβή και η Ερμιονίδα θα απαλλαγεί οριστικά απ’ αυτόν και από το διευθυντήριο που τον κατευθύνει.

Το να μείνουν για λίγες ώρες κάποια απορρίμματα χύδην στο τσιμέντο δεν είναι υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Υποβάθμιση του περιβάλλοντος είναι η διπλανή υπερχωματερή που μας άφησε προίκα ο κ. Δημήτρης Καμιζής όταν ήταν Δήμαρχος Ερμιονίδας από το 2011 έως το 2014 και σήμερα είναι φανατικός συνοδοιπόρος και συμβουλάτορας του κ. Μαργέτα.

Και έχουν το θράσος αυτός και οι υποψήφιοί του να φωτογραφίζουν αυτήν την υπερχωματερή του Καμιζή, εγκαλώντας μας γιατί δεν την αποκαταστήσαμε.

Κάτι το οποίο θα πράξουμε στην επόμενη θητεία μας, όπως ακριβώς κάναμε με την πλήρη αποκατάσταση και απορρύπανση των χωματερών με τα χύδην απορρίμματα στο Κοκκινάρι Κρανιδίου, την οποία παραλάβαμε προίκα από τις προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις.

Τέλος κ. Μαργέτας, φανερά απελπισμένος λόγω της μειωμένης αποδοχής της παράταξής από τους Δημότες της Ερμιονίδας, επέλεξε να ακολουθήσει την μηδενιστική και άκρως αρνητική αντιπολίτευση των κ.κ. Λάμπρου και Τόκα.

Δημοσιοποίησε από το προεκλογικό πρόγραμμα του 2019 της “Δυνατής Ερμιονίδας” τους τομείς “Διοίκηση – Οικονομία – Διαφάνεια” και “ Έξυπνες πόλεις και χωριά”, ισχυριζόμενος πως από όλα αυτά που υποσχεθήκαμε τότε, δεν κάναμε πράξη τίποτα.

Φαίνεται πως δεν έχει αντιληφθεί ότι γίνεται ζωντανή αναμετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων, ότι αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις της Δημοτικής Αρχής με τους Δημοτικούς υπαλλήλους και ότι πλέον υπάρχει η κυκλική συνεργασία με όλους τους επαγγελματίες για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου σε προμήθειες και παροχή υπηρεσιών.

Φαίνεται πως δεν έχει αντιληφθεί ότι έγινε η καταγραφή και η κτηματολόγηση ολόκληρης της περιουσίας του Δήμου Ερμιονίδας και ότι ξεκίνησε η εκμετάλλευση δημοτικών κτηρίων που δεν ήταν σε χρήση.

Φαίνεται πως δεν έχει αντιληφθεί ότι σήμερα ολοκληρώνεται η ανακαίνιση του κτηρίου της παλιάς Πυροσβεστικής, όπου θα στεγαστούν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Εθελοντική Ομάδα Αλληλεγγύης και ότι την τρέχουσα δημοτική περίοδο τηρήθηκε ο επιβαλλόμενος δημόσιος απολογισμός πεπραγμένων.

Φαίνεται πως δεν έχει αντιληφθεί ότι εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν υπόγειοι κάδοι σε κεντρικά σημεία των Κοινοτήτων, ότι έγιναν εκτεταμένες αναπλάσεις στις Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας και ότι η αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού από νέους σύγχρονους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, δεν προχώρησε εξαιτίας της άρνησης της αντιπολίτευσης και λόγω των συσχετισμών της απλής αναλογικής.

Όλα αυτά όμως τα έχουν αντιληφθεί πλήρως οι Δημότες της Ερμιονίδας και στις 8 Οκτωβρίου θα δώσουν στην “Δυνατή Ερμιονίδα” μια νέα ισχυρή διακυβέρνησης του Δήμου μας για την επόμενη πενταετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates