Social Icons

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Μεγάλη νίκη η Ερμιονίδα στην Πάτρα.Κέρδισε τον ΑΠΣ Πάτραι με 2-1.

 Την έδρα του ΑΠΣ Πάτραι στο γήπεδο των Προσφυγικών «άλωσε» η ΑΕ Ερμιονίδας το Σάββατο (07/01), καθώς στο ντεμπούτο του  Θοδωρή Γιακαλή στον πάγκο, κατέκτησε μια σπουδαία νίκη με σκορ 2-1, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Αποτέλεσμα που έφερε την ομάδα μας στην 4η θέση με 13 πόντους (3-4-1/7-5), ισόβαθμη με την ΑΕ Μυκόνου. Η γηπεδούχος παρέμεινε στην ζώνη του υποβιβασμού με πέντε πόντους (1-2-5/7-12).

Ο σύλλογός μας πέτυχε για φέτος την πρώτη νίκη μακριά από το «σπίτι» μας, με τον ΑΠΣ Πάτραι να χάνει πρώτη φορά εντός.

Η ομάδα μάς έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, καθώς σ’ αυτό το διάστημα η ΑΕ Ερμιονίδας κυριάρχησε, προηγήθηκε με 2-0 με γκολ των Τσόφλιου στο 2’ και Κοτσοβού (έκανε και αυτός ντεμπούτο ως βασικός) στο 27’. Ο σύλλογός μας μπορούσε να είχε… καθαρίσει τον αγώνα με τις φάσεις που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος είχε ρυθμό, η ομάδα μας προηγήθηκε νωρίς, μετά από ωραία κομπίνα σε κόρνερ, αυτό το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των παικτών μας, οι οποίοι κάλυψαν τους χώρους με τις γραμμές κοντά, «κλειδώνοντας» τη γηπεδούχο, η οποία αμυντικά είχε προβλήματα.

Στο δεύτερο μέρος ο ΑΠΣ Πάτραι ισορρόπησε τον αγώνα, λόγω και των αλλαγών που έκανε (αρχικά στον χώρο της άμυνας), πίεσε τον σύλλογό μας, πάτησε περιοχή και μείωσε στο 79' με αυτογκόλ του Λέρμα, μετά από σύγχυση μέσα στην περιοχή. Στο ίδιο διάστημα η ΑΕ Ερμιονίδας θα μπορούσε, πάντως, να είχε σκοράρει και αυτή, εάν οι παίκτες μας είχαν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και έπαιζαν πιο απλά, καθώς βρήκαν χώρους και βγήκαν σε αντεπιθέσεις, πολλές φορές και με περισσότερους παίκτες από τους γηπεδούχους…

Στο τελευταίο 15λεπτο (μαζί με τις καθυστερήσεις) το ματς έγινε… ροντέο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δυο ομάδες να δημιουργούν φάσεις για γκολ. Στο να κρατήσει το υπέρ της σκορ η ΑΕ Ερμιονίδας βοήθησε και η κίνηση του Θοδωρή Γιακλή να περάσει τον Γιώργο Τσόφλιο στο χώρο του κέντρου, ώστε να δώσει βοήθειες και αμυντικά, ενώ ο Τριμπόνιας πέρασε στην κορυφή της επίθεσης από τα άκρα…

Τα γκολ και οι φάσεις του αγώνα

Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και επέβαλε τον ρυθμό της. Σκόραρε στο 2’, όταν ο Τρέσα εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Τσόφλιος πήδηξε στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα, με γυριστή κεφαλιά, στα δίχτυα και στην άλλη γωνία.

Στη συνέχεια η ΑΕ Ερμιονίδας είχε τον έλεγχο του αγώνα. Ο ΑΠΣ Πάτραι προσπάθησε να απειλήσει στο 9’, όταν σέντρα-σουτ του Σαμπανέι πέρασε άουτ.

Στο 11’ ο Τσόφλιος κυνήγησε πολύ ωραία κάθετη μπαλιά, φεύγοντας στην πλάτη των αντίπαλων αμυντικών. Ο Δημόπουλος βγήκε από την εστία του στα αριστερά της μεγάλης περιοχής του. Με υπερένταση έδιωξε την μπάλα με το ένα χέρι του, πέφτοντας στα πόδια του έμπειρου επιθετικού, αλλά φάνηκε να το κάνει εκτός περιοχής του, αλλά ο διαιτητής Ζυγάς και ο πρώτος βοηθός Κορδάς δεν έδειξαν κάτι.

Στο 14’ ο Πονηρός χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά, όταν απέκρουσε σουτ του Κυβελίδη. Στο 19’ σέντρα-σουτ ξανά από τον Σαμπανέι, μπλόκαρε ο έμπειρος τερματοφύλακας.

Στο 27’ η ΑΕ Ερμιονίδας πέτυχε δεύτερο γκολ. Ο Ίλσι Κάλα έγινε κάτοχος της μπάλας από δεξιά στη μεγάλη περιοχή, κινήθηκε προς τον άξονα, περνώντας δυο παίκτες και την κατάλληλη στιγμή έκανε την κάθετη στον Κοτσοβό, κόντρα στη φορά των αμυντικών, με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα, απέναντι από τον Δημόπουλο.

Στο 30’ η ομάδα μας έχασε απίστευτη ευκαιρία με κεφαλιά του Κοτσοβού, μετά από σέντρα του Μηλιώτη από τα αριστερά.

Στο 32’ ο Τρέσα σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε κόρνερ, μετά από κόντρα σε αμυντικούς του ΑΠΣ Πάτραι.

Στο 33’ ακολούθησε όμορφο σουτ του Μηλιώτη έξω από την περιοχή και αριστερά, με τον Δημόπουλο να διώχνει πολύ δύσκολα εκτός εστίας.

Στο 34’ η ΑΕ Ερμιονίδας δεν μπόρεσε να σκοράρει ενώ οι Τριμπόνιας και Κοτσοβός πραγματοποιήσαν συνολικά πέντε σουτ (τρία ο πρώτος και δυο ο δεύτερος) μέσα από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα και τους αμυντικούς της γηπεδούχους να αποκρούουν ισάριθμες φορές. Ήταν μια πραγματικά απίστευτη φάση.

Στο 40’ απείλησε η γηπεδούχος, όταν σέντραρε ο Στανής από δεξιά, ο Κυβελίδης έπιασε την κεφαλιά, και ο Βιρβίλης απέκρουσε σε κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι. Στο 42’ ο Κυβελίδης έπιασε νέα κεφαλιά μετά από κόρνερ και η μπάλα πέρασε άουτ. Νωρίτερα, ο ΑΠΣ Πάτραι ζήτησε παράβαση, όταν ο Τζιέρης μέσα στην περιοχή μάρκαρε με το σώμα τον Μαστραντωνάκης, αλλά ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση και είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι…

Στο 45’+1 ο Ζέλος σούταρε άουτ από καλή θέση για τη γηπεδούχο, μετά από διώξιμο της άμυνας μας σε εκτέλεση φάουλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΣ Πάτραι προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να πιέσει, αλλά άφηνε κενούς χώρους. Στο 52’ σέντρα του Σαμπανέι από καλή θέση πέρασε ψηλά άουτ. στο 54’ πέρασε ανεκμετάλλευτη η σέντρα του Βλασόπουλος Ν.

Ακολούθησε στο 56’ επικίνδυνη σέντρα του Λιμάτσι, με τον Πονηρό να διώχνει δύσκολα, ενώ στο 58’ ο έμπειρος τερματοφύλακας βγήκε και μπλόκαρε κάθετη μπαλιά του Μαστραντωνάκη στον Σαμπανέι.

Στο 61’ η ΑΕ Ερμιονίδας έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Τζιέρης έβγαλε από την άμυνα στον Τρέσα, ο οποίος από δεξιά είχε χώρο, πάτησε περιοχή, σούταρε διαγώνια, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το δεξιό δοκάρι.

Στο 63’ για τη γηπεδούχο σέντραρε από αριστερά ο Σαμπανέι και η μπάλα πέρασε άουτ, αφού δεν πήδηξε κανείς μέσα στην περιοχή. Στο 64’ νέα επικίνδυνη σέντρα για τον ΑΠΣ Πάτραι από τον ίδιο παίκτη, αυτή τη φορά από τα δεξιά, πέρασε ανεκμετάλλευτη, αφού δεν υπήρχε συμπαίκτης του στο δεύτερο δοκάρι.

Για την ΑΕ Ερμιονίδας ο Κουζής βρέθηκε σε καλή θέση από τα δεξιά, αλλά ο Δημόπουλος μπλόκαρε τη σέντρα του.

Στο 69’ η γηπεδούχος απείλησε, όταν ο Θεοφάνης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Σουγλέρης έπιασε το σουτ και μπλόκαρε ο Πονηρός.

Στο 71’ για την ομάδα μας ο Κάλα έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά δεν πέρασε στον Τσόφλιο που ήταν μόνο του.

Ο Θεοφάνης στο 72’ έκανε νέα επικίνδυνη σέντρα από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός περιοχής.

Στο 78’ ο Βλασόπουλος Θ. πέρασε για τον ΑΠΣ Πάτραι ωραία πάσα στον Λιμάτσι, και ο Πονηρός μπλόκαρε το σουτ του τελευταίου.

Στο επόμενο λεπτό (79’) η μπάλα βρέθηκε ξανά στην περιοχή της ομάδας μας, δεν απομακρύνθηκε και ο Λέρμας πέτυχε αυτογκόλ, στην προσπάθειά του να τη στείλει κόρνερ από τη μικρή περιοχή, με τη γηπεδούχο να μειώνει (1-2).

Ακολούθως το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά, είχε και ένταση, με τον σύλλογό μας να βρίσκει χώρους για αντεπιθέσεις. Στο 90’+1 εκτέλεση φάουλ του Τρέσα απέκρουσε ο Δημόπουλος, ενώ στο 90’+5 ο Λαντίκας έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση, προσπάθησε να φτάσει στο γκολ, ενώ περίμεναν Μίχος και Καράι, και έτσι χάθηκε σπουδαία ευκαιρία για το 1-3.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ζυγάς (συνδ. Αιτωλοακαρνανίας), ο οποίος βρέθηκε κοντά στις φάσεις, ενώ, προσπαθώντας να μη χάσει τον έλεγχο στον πειθαρχικό τομέα, όταν το παιχνίδι απέκτησε ένταση. Όπως αναφέρθηκε, ελέγχεται για τη φάση στο 11’, όταν ο Δημόπουλος απέκρουσε εκτός περιοχής με το χέρι, φάση που δεν είδε κάτι και ο πρώτος βοηθός Κορδάς (συνδ. Ηλείας). Δεύτερος βοηθός ήταν ο Ντάβαρης (συνδ, Ηλείας). Αμφότεροι οι βοηθοί είχαν σωστές υποδείξεις σε όλες τις υπόλοιπες φάσεις.

Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Μίχος (45’), Σαμπανέι (55’), Λαντίκας (80’), Γερογιάννης (82), Μηλιώτης (85’), Λιμάτσι (85’), Φούφουλας (90’+6).

Οι συνθέσεις:

ΑΠΣ ΠΑΤΡΑΙ (Ανδρέας Ζήκος): Δημόπουλος, Γερογιάννης, Στανής, Ζέλος (46′ Θεοφάνης), Φούφουλας, Γιαννόπουλος (46′ Λιμάτσι), Βλασόπουλος Ν. (46′ Παπαγεωργίου), Ζελένιτσας (66′ Βλασόπουλος Θ.), Κυβελίδης (64′ Σουγλέρης), Σαμπανέι, Μαστραντωνάκης.

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Θοδωρής Γιακαλής): Πονηρός, Κουζής (67′ λ.τ. Λέρμας), Μηλιώτης, Τζιέρης, Βιρβίλης, Μίχος, Τριμπόνιας (90’+4 Φουρνάρος), Τσόφλιος, Τρέσα (90+4′ Καράι), Κάλα, Κοτσοβός (75’ Λαντίκας).

 ΠΗΓΗ :www.ermionidafc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates