Social Icons

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Φουρνιώτης σκηνοθέτης Μάνος Αντωνίου αναλαμβάνει την διεύθυνση της Δραματικής Σχολής «Ρίτσος».

 Μια σημαντική στιγμή στην καριέρα του Φουρνιώτη σκηνοθέτη Μάνου Αντωνίου ξεκινάει με την ανάληψη της διεύθυνση της Δραματικής Σχολής Χορού «Ρίτσος».

Ο Μάνος Αντωνίου για αυτή την μεγάλη τιμή που του έγινε δήλωσε στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

"Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρω πως η Δραματική Σχολή που πρωτοιδρύθηκε το 1972 από τον δάσκαλο, σκηνοθέτη και πνευματικό μου πατέρα Βασίλη Ρίτσο ανασυστάται.

Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να αναλαμβάνω τη διεύθυνσή της.

Μαζί με ένα καταξιωμένο και έμπειρο διδακτικό προσωπικό, σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο, στην οδό Καπνοκοπτηρίου 9, Αθήνα, πλήρως ανακαινισμένο και με άρτιες εγκαταστάσεις, είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε όλες τις προϋποθέσεις για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών.

Το ταξίδι στη μάθηση και στη μύηση της υποκριτικής ξεκινάει!" 

 Ποια είναι η Δραματική Σχολή «Ρίτσος»

 Το 1972, στην οδό Καπνοκοπτηρίου 9, ο Βασίλης Ρίτσος, ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και πνευματικούς ανθρώπους της Ελλάδας, ιδρύει την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Θεάτρου και από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή αρχίζει να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του και την πλούσια εμπειρία του. Στο όραμά του στάθηκαν σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου και των τεχνών και αποφοίτησαν εξίσου σημαντικοί, στην πορεία, καλλιτέχνες.

Ο Βασίλης Ρίτσος γεννήθηκε στην Καλαμάτα και τελείωσε ως ηθοποιός τη Σχολή Θεάτρου του Κωστή Μιχαηλίδη.

Υπήρξε χορευτής στο «ελληνικό χορόδραμα» της Ραλλούς Μάνου.

Σπούδασε σκηνοθεσία στη Δραματική Ακαδημία της Ρώμης «SILVIO D’ AMICO».

Εργάσθηκε ως ηθοποιός και σκηνοθέτης τόσο στο ελεύθερο όσο και στο κρατικό θέατρο.

Σήμερα, στο ίδιο νεοκλασσικό κτίριο, πλήρως ανακαινισμένο, η Δραματική Σχολή «Ρίτσος» επανιδρύεται, κρατώντας το τιμόνι της διεύθυνσης ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάνος Αντωνίου ο οποίος υπήρξε μαθητής του αείμνηστου σκηνοθέτη και δασκάλου της θεατρικής τέχνης, Βασίλη Ρίτσου.

Ως μαθητής του θεατράνθρωπου Βασίλη Ρίτσου και για χρόνια σκηνοθέτη μου, θεωρώ τον ίδιο Η διδαχή του στην υποκριτική, στη σκηνοθεσία και στη διδασκαλία υπήρξε κομβική για την πορεία μου στο θέατρο.

Αισθάνομαι λοιπόν ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση για την επανίδρυση της Δραματικής Σχολή Θεάτρου «Ρίτσος», καθώς και για την ανάληψη το σημαντικού και ιερού πόστου της διεύθυνσής της.

Έχουμε δημουργήσει ένα δίκτυο συνεργατών-καθηγητών που αποτελείται από σημαντικούς καλλιτέχνες, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και επαγγελματίες στο χώρο των παραστατικών τεχνών και όραμά μας είναι να γίνει η σχολή πρότυπο σχολής Δραματικής Τέχνης.

Σκοπός μας είναι η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών στην τέχνη του ηθοποιού, η προετοιμασία τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ευρείες απαιτήσεις της θεατρικής πραγματικότητας όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στον ελληνικό και διεθνή χώρο και φυσικά η πνευματική & φυσική καλλιέργειά τους.

Η ευγένεια, ο σεβασμός, η επιμέλεια, η πειθαρχία και το ήθος είναι απαραίτητα στοιχεία που οφείλει να αποκομίσει ο σπουδαστής αποφοιτώντας από τη Σχολή.

Ως διευθυντής, μέλημά μου δεν είναι η εμπορευματοποίηση της τέχνης, αλλά οι ιδέες, οι αξίες και τα ιδανικά να συμπορευτούν με τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και οι σπουδαστές που θα αποφοιτήσουν να έχουν στη φαρέτρα τους όλα τα απαραίτητα εργαλεία γώσης και ήθους ώστε να γίνουν σωστοί επαγγελματίες."

Μάνος Αντωνίου – Διεύθυνση Δραματικής Σχολής. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates