Social Icons

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Πρώτη νίκη σε Euro για τους Φινλανδούς στην σκιά του τραυματισμού του Ερικσεν .

 Η Φινλανδία κέρδισε τη Δανία με 1-0 στην πρεμιέρα της σε Euro αλλά η σκέψη όλων είναι στον Κρίστιαν Έρικσεν

Ονειρικό θα μπορούσε να ήταν το βράδυ για τη Φινλανδία αν δεν είχε προηγηθεί το σοκ με την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν. Οι Φινλανδοί κέρδισαν με 1-0 τη Δανία στο παρθενικό τους ματς σε Euro, αλλά όλα επισκιάστηκαν από την αγωνία για τον Έρικσεν.

Στο 6’ ο Έρικσεν σέντραρε από αριστερά, ο Ραϊτάλα βρήκε την μπάλα και ο Χραντέτσκι έδιωξε ασταθώς και στο επόμενο λεπτό ο Βιντ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Χραντέτσκι έπεσε και απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 15’ ο Ντιλέινι έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Χόιμπιεργκ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Χραντέτσκι έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ και πάλι και στο 19’ ο Έρικσεν έπιασε το μακρινό σουτ από δεξιά αλλά και πάλι ο Χραντέτσκι έσωσε την εστία του.

Η Δανία είχε τον απόλυτο έλεγχο και συνέχισε να πιέζει και στο 22ο λεπτό ο Έρικσεν εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Ντιλέινι κατέβασε στο πίσω δοκάρι αλλά το σουτ του πέρασε έξω, ενώ στο 26’ ο Μπρέθγουεϊτ πάτησε περιοχή από αριστερά κι έκανε το σουτ αλλά αστόχησε για λίγο.

Από εκεί και πέρα το ματς χάλασε  λόγω και των πολλών διακοπών και η επόμενη υποψία φάσης ήταν ένα σουτ του Μπρέθγουεϊτ στο 40’, με την μπάλα να περνά αρκετά έξω. Όλα έμοιαζαν μια χαρά αλλά στο 42ο λεπτό ο Κρίστιαν Έρικσεν σωριάστηκε στο έδαφος στην προσπάθειά του να κάνει κοντρόλ στην πλάγια γραμμή. Η σκηνή αυτή σόκαρε όσους ήταν στο γήπεδο και όσους την παρακολουθήσαν από την τηλεόραση αλλά ευτυχώς ο Δανός βγήκε νικητής στη μάχη με τη ζωή.

Μετά τα καλά νέα για την υγεία του το ματς συνεχίστηκε στις 21:30 ώρα Ελλάδος και αφού παίχθηκαν τα τρία εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, υπήρξε πεντάλεπτη ανάπαυλα.

Στο 48’ μετά από κόρνερ του Γένσεν, ο Κίερ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ο'Σόνεσι έσωσε ενώ στο 53’ το σουτ του Γένσεν πέρασε λίγο έξω και στο 55’ το σουτ του Βιντ κόντραρε στον Τόιβιο.

Τελικά στο 60’ στην πρώτη τους φάση, οι Φινλανδοί άνοιξαν το σκορ. Ο Ούρονεν σέντραρε από αριστερά και ο Πογιάνπαλο πήρε την κεφαλιά κι έγραψε το 0-1, με τον Σμάιχελ να χάνει και την μπάλα.

Στο 70ο λεπτό το σουτ του Βας πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 73’ ο Αραγιούρι έκανε πέναλτι στον Πόουλσεν αλλά ο Χραντέτσκι έπιασε την εκτέλεση του Χόιμπιεργκ.

Μάλιστα στο 90+2' ο Φινλανδός κίπερ είπε όχι και σε κεφαλιά του Βέστεργκαρντ. 

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Βας (76’ Στρίγκερ Λάρσεν), Κίερ (63’ Βέστεργκαρντ), Μέλε, Κρίστενσεν, Βιντ (63’ Σκοβ Όλσεν), Ντιλέινι (76’ Κορνέλιους), Χόιμπιεργκ, Έρικσεν (43’ Γένσεν), Πόουλσεν, Μπρέθγουεϊτ.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέτσκι, Ο’Σόνεσι, Ούρονεν, Αραγιούρι, Ραϊτάλα (90' Βαϊσάνεν), Σπαρβ (77’ Σίλερ), Καμαρά, Τόιβιο, Λουντ, Πογιάνπαλο (84’ Φορς), Πούκι  (77’ Κάουκο)

Πηγή : www.aek365.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates