Social Icons

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Θανάσης Στάικος : Ενα σημαντικό κεφάλαιο της Ερμιονίδας έκλεισε. Τι πέτυχε με αυτή την ομάδα;

 Παρελθόν από την ομάδα της Ερμιονίδας αποτελεί από την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου ο
Θανάσης Στάικος .  η διοίκηση των «κυανοκιτρίνων» αποφάσισε την απόλυση του για τους δικούς της λόγους οι οποίοι ως γνωστών έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στους φιλάθλους της Ερμιόνης αλλά και του Κρανιδίου. Ένα πρόσωπο αγαπητό άφθαρτο και όπως έγραψε στο μήνυμα του ο πρώην γενικός αρχηγός της ομάδας Βασίλης Παλυβός  ο ηγέτης, αυτός που κρατούσε τα αποδυτήρια σε ηρεμία και σε δύσκολες στιγμές οδηγούσε τους συμπαίκτες του στον στόχο της ομάδας.

Ήταν το καλοκαίρι του 2011 όταν ιδρύθηκε η ομάδα της Ένωσης Ερμιονίδας και άρχισε ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ομάδας . Ο πρόεδρος της ομάδας τότε ο Βαγγέλης Δημαράκης φέρνει από τον Παναιγιάλειο τον Θανάση Στάικο. Βρισκόταν στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία των 31 ετών. Από τους πρώτους αγώνες φάνηκε η εμπειρία του  και γρήγορα πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
Την πρώτη  ποδοσφαιρική χρονιά η Ερμιονίδα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής  και στον πρώτο επίσημο αγώνα με τα Λουκίσια στο Κρανίδι παρόλο πού η ομάδα βρίσκεται γρήγορα πίσω στο σκορ , με δικό του γκολ εννέα λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα η ομάδα παίρνει το πρώτο τρίποντο της ιστορίας της της. Ακολουθάει την επόμενη αγωνιστική δεύτερο γκολ με τα Άσπρα Σπίτια εκτός όπου η ομάδα κάνει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της .
Στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος τότε η πορεία της ομάδας δεν ήταν ικανοποιητική και περίπου τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος βρισκόταν στην γραμμή του υποβιβασμού. Η ομάδα στις 2 Απριλίου 2012 φέρνει αναπάντεχη ισοπαλία με την Κύμη στο Κρανίδι  και στην επόμενη αγωνιστική ( 12/5) η ομάδα ταξιδεύει στην Κόρινθο να αγωνιστεί με την τοπική ομάδα η οποία και βρισκόταν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα . Ο Στάικος πήρε την ομάδα στην πλάτη του και με δύο τέρματα έδωσε την νίκη στην ομάδα της Ερμιονίδας ( 2-1) δίνοντας της τεράστια βαθμολογική  ανάσα πού έμελλε να ήταν και σωτήρια αφού η ομάδα σώθηκε και παρέμεινε στην κατηγορία .Έμεινε μαζί με Παναργειακό και Παναυπλιακό ενώ τότε έπεσε η Κύμη( 44-45).
Η επόμενη χρονιά ήταν και η «χρυσή» αφού η ομάδα κατακτά την πρώτη θέση και ανεβαίνει στην Γ΄Εθνική και της επόμενη στην football League.
Συνολικά ο Θανάσης Στάικος σαν ποδοσφαιριστής της Ερμιονίδας αγωνίστηκε σε 105 αγώνες ( Δ΄ Εθνική- Γ΄ Εθνική-Football League) και πέτυχε 42 γκολ  και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα

Αναλυτικά : Σε 40 αγώνες στην Δ΄ Εθνική ( 2011-2013) πέτυχε 21 γκολ
                   Σε 49 αγώνες στην Γ΄ Εθνική  ( 2013-2014 ) –( 2015-2016) πέτυχε 20 γκολ
                   Και σε 16 αγώνες στην football League ( 2014-2015) πέτυχε 1 γκολ.
Βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ της ομάδας με 42 γκολ και το όνομα του θα φιγουράρει για αρκετό χρόνο . Η μόνη του απειλή είναι ο Νίκος Μακρίδης ο οποίος έχει πετύχει μέχρι στιγμής 25 γκολ.
Το καλοκαίρι του 2016 η Ερμιονίδα ξεκινάει της προετοιμασία της με προπονητή τον Τάκη Χριστόπουλο ο οποίος δεν θα συνεχίσει και η διοίκηση χρίζει προπονητή τον αρχηγό της ομάδας.

Συνολικά σαν προπονητής της Ερμιονίδας έχει κοουτσάρει την ομάδα σε 55 αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλων έχοντας πετύχει 22 νίκες , 19 ισοπαλίες και 14 ήττες. Επίσης έχει κατακτήσει μία φορά το κύπελλο Αργολίδας και μία το Super Cup.
Αναλυτικά :
Πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής : 52 αγώνες ( 21 Νίκες-19 Ισοπαλίες-12 ήττες)
Κύπελλο Γ΄ Εθνικής        : 3 αγώνες  ( 1 Νίκη -0 Ισοπαλίες -   2 ήττες).

Αυτή ήταν μία μικρή αναδρομή στην πορεία του Θανάση Στάικου τόσο σαν ποδοσφαιριστή αλλά και σαν προπονητή. Για να γράψουμε όλα όσα έχει πετύχει αυτός ο υπέροχος άνθρωπος με την Ερμιονίδα  χρειαζόμαστε χρόνια....
Θανάση σε ευχαριστούμε για ότι μας χάρισες...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates