Social Icons

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Γιάννης Πουλής : Ενα μικρό αφιέρωμα σε ένα τεράστιο αθλητή της καλαθοσφαίρησης στην Ερμιονίδα (Φωτό-Βίντεο)

Ενα μοναδικό αφιέρωμα σε δύο μεγάλους αθλητές του μπάσκετ της Ερμιονίδας δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες η ομάδα μπάσκετ του Α.Ο.Ερμιονίδας μέσα από την σελίδα της στο Facebook.
Ο λόγος για τον Γιάννη Πουλή και τον Αναστάση Δεβελέκο οι οποίοι θα τιμηθούν το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα σε ένα αγώνα γιορτή όπως αρμόζει για αυτούς τους δύο τεράστιους αθλητές.
Το Sport-Ermionida αναδημοσιεύει τα δύο αφιερώματα σε ξεχωριστές αναρτήσεις σαν ένα μικρό αφιέρωμα .

Αναφέρει:

 Ο Γιάννης Πουλής είναι ένας εκ των δυο σπουδαίων παικτών, που θα βραβευτούν για την προσφορά τους στο μπάσκετ, στο φιλικό παιχνίδι – γιορτή, που θα διοργανωθεί από τον ΑΟ Ερμιονίδας στο κλειστό γυμναστήριο Ερμιόνης «Γεώργιος και Ευαγγελία Μπουρνάκη», το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023, στις 18:00. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, με την οποία θα τιμήσουμε δυο δικούς μας αθλητές, αναγνωρίζοντας τα όσα έδωσαν στον σύλλογό μας και γενικότερα στο μπάσκετ, είναι καλό να θυμηθούμε ξεχωριστές στιγμές και για τον Γιάννη Πουλή. Μετά το σχετικό αφιέρωμα στον Αναστάσιο Δεβελέκο, ο οποίος θα βραβευτεί, επίσης, στην ίδια γιορτή.

Δεν είναι υπερβολή, εάν δίπλα στο όνομα του Γιάννη Πουλή, γράφαμε τη φράση «μιλάμε για ένα “τοτέμ” του μπάσκετ της Αργολιδοκορινθίας»! Πρόκειται, άλλωστε, για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα, έναν μεγάλο αθλητή του μπάσκετ και όχι μόνο, όντας πιστός στρατιώτης του ΑΟ Κρανιδίου και του ΑΟ Ερμιονίδας, ομάδες με τις οποίες σημείωσε και πανηγύρισε πολλές επιτυχίες. Χωρίς ο ίδιος να ξεχνάει κανέναν από όσους βρέθηκαν μαζί του στα παρκέ είτε ως συμπαίκτες, είτε ως αντίπαλοι.

Όταν ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ, δεν είχε ονειρευτεί ότι θα έφτανε στο σημείο να αγωνιστεί μαζί με τα ανίψια του στην ανδρική ομάδα και όπως ο ίδιος τονίζει, νιώθει μεγάλη χαρά, αλλά και περηφάνια που το κατάφερε. «Το πιο σημαντικό και αυτό που έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό μου είναι οι σχέσεις και οι φιλίες που… έχτισα μέσα από το μπάσκετ, όλα αυτά τα χρόνια. Νιώθω ευγνώμων γι’ αυτό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Πουλής τίμησε τη φανέλα του ΑΟ Κρανιδίου από το 1996 έως και το 2016 και στη συνέχεια αυτή του ΑΟ Ερμιονίδας, καθώς αγωνίστηκε στην ομάδα μας από το 2017 έως και το 2023, πανηγυρίζοντας πολλά πρωταθλήματα και ανόδους, ενώ είχε συμμετοχές και στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Οι προπονητές που τον «σημάδεψαν» στην καριέρα του ήταν ο Παναγιώτης Γκόλαντας, ο Πάνος Καγκίδης και φυσικά ο φίλος, συναθλητής και μετέπειτα τεχνικός, Άκης Καλαϊτζάκης. Οι βάσεις για την πορεία του και την εξέλιξή του μπήκαν από το ξεκίνημά του στον ΑΟ Κρανιδίου, έχοντας δίπλα του ως συμπαίκτες τον Μάκη Πούλη, τον Μάκη Καπόγιαννη και τον Γιάννη Γιαννακόπουλο, όπως ο ίδιος αναπολεί, σκαλίζοντας τη μνήμη του.

Ο Γιάννης Πουλής θα έχει για πάντα «χαραγμένες» σημαντικές επιτυχίες στο μυαλό του, όπως το αήττητο πρωτάθλημα που κατάκτησε τη σεζόν 2005-06 με τον ΑΟΚ, αλλά και τον τίτλο την περίοδο 2013-14, με επτά ενήλικες παίκτες, μόνο έναν να έχει έρθει ως μεταγραφή, και όλοι οι υπόλοιποι κάτω των 18 ετών.

Από συμπαίκτες, ποιους να πρωτοθυμηθεί όλα αυτά τα χρόνια… Οι στιγμές που έζησε μαζί τους πολλές και συγκινητικές. «Εκτός από τους παίκτες που ήμασταν μαζί στην αρχή, και αναφέρθηκαν νωρίτερα, θέλω να σταθώ και σε παιδιά που ήρθαν στην πορεία του χρόνου και παίξαμε μαζί πολλά χρόνια, κάναμε δυνατές φιλίες. Όπως οι Πέτρος και Πάνος Ευστρατίου, Κυριάκος Προσίλης, Γιάννης Κοντογιάννης, Τάκης Μαναριώτης, Γιάννης Γκολέμης, Δημήτρης Μέξης, Μάρκος Κοριζής, Νίκος Αγγελής, συγγνώμη εάν ξεχνάω κάποιον», τα λόγια του.

Ο Γιάννης Πουλής έχει μια ξεχωριστή κουβέντα να πει και για παίκτες που ήρθαν ως μεταγραφές στην ομάδα, πρόσφεραν πολλά, αγαπήθηκαν από όλους και έγιναν «ένα» με τον σύλλογο. Σ’ αυτούς ανήκουν οι δυο Σπετσιώτες Δουφεξής και Γκρίτσας, οι Παπασαράντος, Σαββίδης, Θωμάς και φυσικά ο Καζιάνης. Μαζί τους «ζωγράφισε» στα παρκέ ξεχωριστές «πινελιές», αποθεώνοντας το μπάσκετ, με τον ίδιο να συμπληρώνει: «Είχα την ευκαιρία αυτά τα χρόνια να αγωνιστώ και με κάποιους παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου, όπως ο Γιώργος Διαμαντόπουλος και ο Μιχάλης Πελεκάνος».

Ως σπουδαίος αθλητής μπάσκετ, δεν ξεχνάει και τους… αφανείς ήρωες. Στέκεται ιδιαιτέρως στον φυσιοθεραπευτή Νεκτάριο Λιώση, λέγοντας: «Θέλω να του πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ”, για τον αγώνα του όλα αυτά τα χρόνια και την πολύτιμη βοήθειά του στο να ξεπερνάω τραυματισμούς». Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στέλνει και στην αείμνηστη κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, καθώς όπως αναφέρει… «χάρις τις δικές της πρωτοβουλίες και ενέργειες έχουμε αυτό το όμορφο γήπεδο στην περιοχή μας».

Συναισθήματα ξεχωριστά και μοναδικά τρέφει και για τον Αναστάσιο Δεβελέκο, με τον οποίο θα βραβευτεί το Σάββατο (30/12). «Με τον Αναστάση μας ενώνουν χρόνια κοινής πορείας, στην αρχή ως αντίπαλοι και μετά ως συμπαίκτες. Θέλω να τονίσω αυτός είχε, σε μεγάλο ποσοστό, να διαχειριστεί και το μεταβατικό στάδιο από ΑΟ Ερμιόνης σε ΑΟ Ερμιονίδας. Κάτι που δεν ήταν εύκολο», επεσήμανε ο Γιάννης Πουλής.

Αμφότεροι δε χάνουν, άλλωστε, παιχνίδι του ΑΟ Ερμιονίδας στο κλειστό γυμναστήριο Ερμιόνης «Γεώργιος & Ευαγγελία Μπουρνάκη» και σας περιμένουν όλους να τους τιμήσετε με την παρουσία και το χειροκρότημά σας στη σπουδαία γιορτή, στην έδρα της ομάδα μας…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates