Social Icons

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Αναστάσης Δεβελέκος : Το "10" το καλό του Α.Ο.Ερμιονίδας και αιώνιου αρχηγού σε ένα μικρό αφιέρωμα (Φωτό)

 Μετά τον Γιάννη Πουλή η σειρά του Αναστάση Δεβελέκου να αναδημοσιεύσουμε το αφιέρωμα του Α.Ο.Ερμιονίδας . Οτι και να γράψεις για αυτόν τον μεγάλο αθλητή είναι λίγο για αυτή την τεράστια πορεία του στην Καλαθοσφαίρηση της Ερμιονίδας και γενικά στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΚ αλλά και στην Γ΄Εθνική όσο αγωνίστηκε.

Αναλυτικά το δημοσίευμα του Α.Ο.Ερμιονίδας :

Ο ΑΟ Ερμιονίδας ανακοίνωσε στις 6 Δεκεμβρίου 2023 τη διεξαγωγή από τον σύλλογό μας ενός σπουδαίου φιλικού παιχνιδιού – γιορτή, στο κλειστό γυμναστήριο Ερμιόνης «Γεώργιος και Ευαγγελία Μπουρνάκη», το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023, στις 18:00, προκειμένου να βραβευτούν οι Αναστάσιος Δεβελέκος και Γιάννης Πουλής, οι οποίοι έχουν γράψει τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στα γήπεδα μπάσκετ σε αγώνες της ΕΣΚΑΚ και της ΓΕθνικής κατηγορίας

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, με την οποία θα τιμήσουμε του δυο πρώην αθλητές μας, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στον σύλλογό μας και γενικότερα στο μπάσκετ, έχοντας πάντα στη μνήμη μας το παρελθόν, θα φέρουμε στο προσκήνιο ξεχωριστές στιγμές τους, ξεκινώντας από τον Αναστάσιο Δεβελέκο. Του αρχηγού με πνεύμα νικητή που του άρεσαν τα δύσκολα στο παρκέ!

Όταν άρχισε πιτσιρικάς να παίζει μπάσκετ, δεν περίμενε ότι θα ζούμε τόσες πολλές μαγικές στιγμές με ομάδες της περιοχής μας και ειδικότερα μετά την επανίδρυση του ΑΟ Ερμιονίδας, όντας και αρχηγός του συλλόγου μας για πολλά χρόνια. Έχοντας στο πλάι του και πρώην αντιπάλους του, με τους οποίους έγινε συμπαίκτες και δεν τους ξέχασε ποτέ. Φίλους με τους οποίους πρωταγωνίστησαν με τη φανέλα του ΑΟΕ.

Ο Αναστάσιος Δεβελέκος πανηγύρισε την κατάκτηση τεσσάρων πρωταθλημάτων με τον ΑΟΕ, με ανόδους από το γτοπικό ΕΣΚΑΚ, βτοπικό και α’ τοπικό (δυο φορές) στη ΓΕθνική κατηγορία. Με τον Γιάννη Πουλή «έγραψε» μέσα στον χρόνο τις περισσότερες ξεχωριστές στιγμές στα γήπεδα και στα αποδυτήρια, πανηγυρίζοντας δυο πρωταθλήματα. Στην απονομή του πρώτου πρωταθλήματος στην α’ κατηγορία ΕΣΚΑΚ θεώρησε ότι σωστό ηθικά να σηκώσει την κούπα μαζί με τους Σούλη Γανώση, Γιάννη Γιαννακόπουλο και Γιάννη Πουλή. Βλέπετε, μαζί τους πρωταγωνίστησε στην επανίδρυση και επάνοδο του ΑΟΕ. Πρόσωπα που συνδέονταν και με την προηγούμενη… έκδοση του ΑΟΕ, όπως και ο Μάκης Πουλής.

Ο Αναστάσιος Δεβελέκος έχει σε ξεχωριστή θέση και τον Χρήστο Φασιλή. Είναι ο άνθρωπος με τον οποίο ξεκίνησε το μπάσκετ, είναι ο πρώτος και ιστορικός αρχηγός της ομάδας μετά την επανασύστασή της. Μετά από αυτόν, έγινε αρχηγός ο ίδιος και κράτησε τα περιβραχιόνιο από τα 23 του έως την ημέρα που σταμάτησε.

Μοναδικές «πινελιές» πρόσφερε στον σύλλογο και στον ίδιο ο προπονητής Γιάννης Σκορδής, ο οποίος είναι ένα από τα πρόσωπα που τον έχουν σημαδέψει. Ο Αναστάσιος Δεβελέκος στέκεται και στους Γκολέμη, Κοντογιάννη, Μαναριώτη, οι οποίοι έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα για να αρχίσει την ανοδική πορεία από το βτοπικό, ενώ τα μέγιστα σ’ αυτές τις επιτυχίες, όπως ο ίδιος αναφέρει, συνέβαλε και ο Ζάνος. Με αποτέλεσμα να έχει συμπαίκτη, στη συνέχεια προπονητή και τον Γιώργο Διαμαντόπουλο, «ζωγραφίζοντας», πλέον ως εικόνες στη μνήμη του, στιγμές αποθέωσης και με παιδιά που ήρθαν στον σύλλογο μεταγενέστερα.

Το νούμερο «10» είναι αυτό που σημάδεψε τον Αναστάσιο Δεβελέκο. Είναι το νούμερο που έπαιξε για πρώτη φορά στο παιδικό τμήμα της Ερμιόνης το 2002 και από τότε δεν το αποχωρίστηκε ποτέ. Ρίζωσεστη φανέλα του και μ’ αυτό πανηγύρισε σπουδαίες επιτυχίες.

Στην καριέρα του δεν ήταν όλα ρόδινα, αλλά ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Είναι χαρακτηριστικό πως ένας σοβαρός τραυματισμός στο χέρι του, αποτέλεσε τοκίνητρό του να παίξει για ακόμα μία χρονιά και να πανηγυρίσει την κατάκτηση ανόδου. Ο ίδιος είχε πει στον εαυτό του, όταν ο ΑΟΕ έπεσε από τη ΓΕθνική στην Α1 ΕΣΚΑΚ, ότι θα αγωνιζόταν ακόμα μία χρονιά και στη συνέχεια θα σταματούσε το μπάσκετ. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης σεζόν υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο αριστερό του αγκώνα σε παιχνίδι στο Λουτράκι. Ήταν μια δύσκολη στιγμή. Ο ίδιος δεν ήθελε να αφήσει τα παρκέ, μετά από τραυματισμό. Τότε πήρε την απόφαση να αγωνιστεί με τον σύλλογό μας ακόμα μία χρονιά. Για έξι μήνες έδωσε τον δικό του αγώνα, επέστρεψε δυνατός και κατάφερε με τους συμπαίκτες του η σεζόν που ακολούθησε, να συνοδευτεί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της ανόδου…

Ο ίδιος, λίγες ημέρες μετά, όταν βγήκε από τα αποδυτήρια, έχοντας καπνίσει τα πούρα της νίκης με τους συμπαίκτες και φίλους και ειδικότερα με τον Γιάννη Πουλή, αλλά αφήνοντας τα παπούτσια του στο ράφι, αφού είχε αποφασίσει να ακολουθήσει τον αγαπημένο του ΑΟΕ από την κερκίδα, έγραψε σ’ ένα ξεχωριστό μήνυμα:

«Όταν πριν χρόνια μια παρέα φίλων αποφασίσαμε την επανίδρυση της ομάδας ο καθένας μας έκανε όνειρα κ έπλαθε ιστορίες γι' αυτήν, άλλος μικρά κ άλλος μεγάλα. Με το πέρασμα των χρόνων αλλά γινόντουσαν πραγματικότητα κ αλλά παρέμεναν άπιαστα. Τα δικά μου όνειρα πήραν σάρκα κ οστά την φετινή χρονιά.

Είχα πάντα στο μυαλό μου να σταματήσω πρωταθλητής, πρωταγωνιστής, αρχηγός.. Μα πάνω από όλα να σταματήσω, όταν η ομάδα θα είναι γεμάτη χαρά, αγάπη, οικογενειακό κλίμα αλλά και με παιδιά που όχι μόνο θα συνεχίσουν την τρέλα μας αλλά θα τη μεγαλώσουν…

Τη φετινή χρονιά, λοιπόν, η ομάδα είναι πρωταθλήτρια σε όλες τις κατηγορίες, οι ακαδημίες ξεχειλίζουν από νιάτα και ταλέντο, η διοίκηση είναι εκεί, για να μην αφήσει κανένα “θέλω” των αθλητών της απραγματοποίητο, και οι προπονητές της άνθρωποι με αξίες και αθλητική γνώση. Η απόφασή μου εύκολη πλέον… Δεν ήθελα να σταματήσω την περσινή σεζόν μ’ ένα χέρι διαλυμένο… Κανένας τραυματισμός δεν θα μου άλλαζε το όνειρο, μια χρόνια ακόμα λοιπόν κ να που όλα βγαίνουν αληθινά».

Αναστάσιος Δεβελέκος, αρχηγός με πνεύμα νικητή που του άρεσαν τα δύσκολα στο παρκέ!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates