Social Icons

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Το τριήμερο 11-12-13 Νοεμβρίου η 10η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι

 Ένα τριήμερο αφιερωμένο στο ελαιόλαδο της Ερμιονίδας  και τη βρώσιμη ελιά πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο στο Κρανίδι  του Δήμου Ερμιονίδας . Είναι μία γιορτή θεσμός για την Ερμιονίδα που αναδεικνύει το κορυφαίας σε ποιότητα ελαιόλαδο  της περιοχής . Είναι μία γιορτή που αναδεικνύει την παράδοση της περιοχής μας στην καλλιέργεια της ελιάς.  

Την φετινή χρονιά η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το επόμενη τριήμερο 11-12 & 13 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία του Κρανιδίου.

Στη γιορτή συμμετέχουν με περίπτερα παραγωγοί αλλά και μεταποιητικές επιχειρήσεις της Ερμιονίδας  με σκοπό την προβολή και την προώθηση του ελαιολάδου της Ερμιονίδας .

 Η εκδήλωση , που διοργανώνεται από το Δήμο Ερμιονίδας , την τοπική κοινότητα Κρανιδίου  και επενδύεται με πολιτιστικά αφιερώματα, γευσιγνωσίες προϊόντων και παραδοσιακή μουσική αλλά και πλούσιες ημερίδες και ομιλίες σχετικά με την αγροτική ανάπτυξη, τις βιολογικές καλλιέργειες, την παραγωγή, την αγορά, την ιστορία, τη χρήση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ελιάς, του ελαιολάδου και άλλων προϊόντων της Ερμιονίδας. Η εκδήλωση  πραγματοποιείται με τη χορηγία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το πρόγραμμα του τριημέρου :

Την Παρασκευή (11/11) , μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Κρανιδίου θα επισκεφθούν ελαιοστάσια και  ελαιοτριβεία. Σκοπός είναι να παρακολουθήσουν τα παιδιά από κοντά την διαδικασία από το μάζεμα της ελιάς μέχρι την στιγμή που θα φτάσουν  οι ελιές στο λιοτρίβι μέχρι να παραχθεί το λάδι.

Το Σάββατο (12/11) το απόγευμα στις 4 , θα υπάρχει παιγνίδι με την συμμετοχή των παιδιών των Κ.Δ.ΑΠ και τους προσκόπους του 1ου Συστήματος Κρανιδίου με θέμα  «Αναζητώντας την χρυσή ελιά στο Κρανίδι» .

Το Σάββατο στις 18.30, μουσικοχορευτική εκδήλωση με την η Χορευτική Ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας,  στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Την Κυριακή (13/11) , στην πλατεία Κύπρου, στις 11.30 θα γίνει η έναρξη της Έκθεσης προϊόντων, γεύσεων και καλλιτεχνημάτων με θέμα την ελιά και το ελαιόλαδο. Στην διάρκεια της εκδήλωσης, θα μπορείτε  να παρακολουθήσετε ομιλίες, να περιηγηθείτε στα περίπτερα, να δοκιμάσετε γεύσεις ελαιολάδου και ελιάς και να συμμετέχετε στο περίπτερο μαγειρικής δημιουργίας.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων θα τελειώσει με την συναυλία της Τίνας Τράκου και του Χρήστου Παπαδόπουλου η οποία θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι .

 Μία μικρή γεύση από την εκδήλωση που έγινε τον Νοέμβριο του 2021 

Η Συμμετοχή του Φάρου Πορτοχελίου με τραγούδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates