Social Icons

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Φιλική νίκη η Ερμιονίδα επί του Κερατσινίου με σκορ 3-0.

 Με νίκη (3-0), που ήρθε μέσα από καλό πρόσωπο και προσπάθεια μέχρι το τελευταίο λεπτό, συνοδεύτηκε η τελευταία… πρόβα, 

εν όψει της ενάρξεως του πρωταθλήματος, της ΑΕ Ερμιονίδας, στο γήπεδο της Ερμιόνης, στο φιλικό παιχνίδι απέναντι στον ΑΠΟ Κερατσινίου, το απόγευμα της Κυριακής (06/11)…

Η αναμέτρηση αποτέλεσε δυνατό τεστ και για τις δυο ομάδες, με στόχο να δουν οι προπονητές τι οφείλουν να βελτιώσουν, κάνοντας, μάλιστα και πολλές αλλαγές, δίνοντας έτσι χρόνο συμμετοχής σε όσον το δυνατόν περισσότερους παίκτες. Δυο γκολ σημείωσε ο Τσόφλιος, στο 4’ με σουτ και στο 16’ με πέναλτι, και ένα ο Φάμπιο Μάρτινς στο 24’. Οριζόντιο δοκάρι για τον ΑΠΟ Κερατσινίου είχε ο Ντούνιας στο 57’… Τραυματίστηκε ο Τσόφλιος, ο οποίος έγινε αλλαγή, στον δεξί του αστράγαλο και τις επόμενες ώρες θα φανεί η σοβαρότητα του χτυπήματος.

Η ομάδα μας, παίζοντας με σύστημα 4-2-3-1 φανέρωσε στον αγωνιστικό χώρο στοιχεία που ζητάει το προπονητικό τιμ και ο τεχνικός Μάρκος Στεφανίδης, με σωστή πίεση στον αντίπαλο, καλή κυκλοφορία, κίνηση στον χώρο και γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Με τις γραμμές να βρίσκονται κοντά... Το θετικό είναι πως οι νέοι παίκτες έδειξαν να έχουν ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους, με τον σύλλογό μας να παρουσιάζει, πλέον, ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα σε «γερές» βάσεις, ώστε να μπει με ανταγωνιστικό πρόσωπο στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ και τελικές προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία. Ο Μάρκος Στεφανίδης στοχεύει, πάντως, οι παίκτες να παριουσάζουν καλό αγωνιστικό ρυθμό και τέμπο σε ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια μέσα στο ματς. 

Η ΑΕ Ερμιονίδας μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 24’ το σκορ ήταν 3-0. Οι παίκτες άσκησαν πίεση στους αντιπάλους τους και επέβαλαν τον ρυθμό τους από την αρχή. Στο 4’ ο Κεϊτά, μετά από κλέψιμο, πέρασε αριστερά στον Μηλιώτη, ο οποίος έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μάρτινς γύρισε την μπάλα προς το πέναλτι και ο Τσόφλιος με πλασέ σκόραρε, κάνοντας το 1-0.

Στο 9’ η ομάδα μας βγήκε γρήγορα στην επίθεση. Ο Κεϊτά σέντραρε στον Μάρτινς, ο οποίος έκανε ωραίο πλασέ, αλλά η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ. Ο Μάρτινς εκτέλεσε με όμορφο τρόπο φάουλ στο 12’ και ο Καπουταγλής μπλόκαρε.

Στο 15’ ο Ίλσι Κάλα πέρασε όμορφα την μπάλα από αριστερά στον Μηλιώτη, ενώ προηγήθηκε κλέψιμο μετά από πίεση, και ο τελευταίος ανατράπηκε από τον Χαρίτο, με τον διαιτητή Γιανναράκη να δείχνει την… άσπρη βούλα, «κιτρινίζοντας» τον παίκτη του ΑΠΟ Κερατσινίου. Ο Τσόφλιος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 16’ και πέτυχε το 2-0.

Στο 20’ η ΑΕ Ερμιονίδας έφτασε κοντά στο 3-0, όταν ο Μάρτινς κατέβασε ωραία την μπάλα, μετά από μεταβίβαση του Κεϊτά, σούταρε και ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Τελικά, ο Πορτογάλος μέσος σκόραρε στο 24’. Στο συγκεκριμένο λεπτό ο Μίχος έκλεψε την μπάλα και πέρασε στον Κεϊτά, ο οποίος βρήκε όμορφα τον Φάμπιο Μάρτινς. Ο τελευταίος με έξυπνο σουτ στην αριστερί γωνία, δεν άφησε περιθώρια στον πορτιέρο και έτσι σημειώθηκε το 3-0.

Στο 33’ ο Ίλσι Κάλα πέρασε ωραία κάθετη μπαλιά στον Κεϊτά, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει…

Στο 39’ απείλησε ο ΑΠΟ Κερατσίνι, όταν ο Κόφι βρέθηκε μέσα στην περιοχή από αριστερά, μετά από λάθος, αλλά τον πρόλαβε ο Κουζής σωτήρια, πριν σουτάρει προς την εστία. 

Στο 42’ ο Ίλσι Κάλα βρέθηκε σε θέση για γκολ, μετά από ωραία πάσα του Νέτο, αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί. Ο Τσόφλιος έπιασε έξυπνη κεφαλιά στο 43’, μετά από σέντρα του Μηλιώτη και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η φιλοξενούμενη έδειξε καλύτερο πρόσωπο, βελτιώθηκε, προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να πατήσει την αντίπαλη περιοχή. Με τους δυο προπονητές να κάνουν πολλές αλλαγές και να δοκιμάζουν πράγματα. Οι παίκτες μας συνέχισαν να πιέζουν, έφτασαν στην αντίπαλη περιοχή, αλλά είχαν λιγότερες τελικές. Ο ΑΠΟ Κερατσίνι έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 57’. Ο Ντούνιας έκανε το αριστερό σουτ, από δεξιά και από το ύψος της περιοχής, ο Πονηρός ήταν σε ετοιμότητα, βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν, και στην έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.  Στην επαναφορά ο Νταγκουνάκης από κοντά ήταν άστοχος με... φάτσα το τέρμα. 

Στο 70’ ο Ντούνιας εκτέλεσε επικίνδυνο φάουλ και ο Τσόφλιος έδιωξε σε κόρνερ με την μπάλα να περνάει πολύ κοντά από το δεξί δοκάρι. Σ’ αυτή τη φάση ο έμπειρος επιθετικός τραυματίστηκε, καθώς έπεσε πάνω του αντίπαλος. Στο 84’ ο Πρωτόπαπας, που μπήκε στο τέρμα στη θέση στου Πονηρού στο 74’, είπε δυο φορές «όχι» σε σουτ του Χαρίτου και του Μαχμουτάι. Στο 85’ ο Τριμπόνιας έφυγε στην αντεπίθεση για την ομάδα μας, πέρασε αριστερά στον Τρέσα και αυτός βρήκε από την άλλη πλευρά τον Λαντίκα, ο οποίος κατέβασε την μπάλα, σούταρε, αλλά κόντραραν οι αμυντικοί…

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Γιανναράκη Γ., που είχε για πρώτο βοηθό τη Σιγανού Γ. και δεύτερο τον Κεφαλιάκο Α., όλοι του συνδέσμου Πειραιά. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Μίχος (22’), Κεϊτά (67’) από την ομάδα μας και οι Σουλιάς (14’), Χαρίτος (15’) για τη φιλοξενούμενη.

Οι συνθέσεις

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Μάρκος Στεφανίδης): Πονηρός (73’ Πρωτόπαπας), Μίχος, Τζιέρης, Κουζής (80’ Λέρμας), Μηλιώτης, Κατσίμα, Κεϊτά (67’ Τριμπόνιας), Νέτο, Μάρτινς (67’ Τρέσα), Τσόφλιος (72’ λ.τ. Λαντίκας), Κάλα (84’ Φουρνάρος).

ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (Φώτης Θανέλλας): Καπουταγλής (46’ Φλώρος), Κοντογιαννάτος (71’ Ευθυμιάδης), Νταγκουνάκης (65’ Αγγελάκης), Δουμούρας (65’ Βάττης), Ματόντο (65’ Μαχμουτάι), Ντούνιας (71’ Αραπίτσας), Χαρλέπας (69’ Βαλιούτης), Χαρίτος, Κόφι (69’ Καλαμβόκης), Σαουλιάς, Ατσέλι (69’ Θεοδώρου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates