Social Icons

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Ενωση Ερμιονίδας : Σύνθημα αντεπίθεσης από Πονηρό και Τσόφλιο

 Πλησιάζει η ώρα των πράξεων για την ομάδα μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ώστε να επιτευχθούν 

οι στόχοι της στον 5ο όμιλο και οι Γιώργος Πονηρός, Γιώργος Τσόφλιος τονίζουν μ' ένα «στόμα» ότι οι παίκτες θα δώσουν τα... πάντα, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναρκαδικό.

Οι δυο έμπειροι παίκτες μας «αλλάζουν πάσες», «δημιουργούν» και «σκοράρουν», χωρίς να ξεχάσουν την «άμυνα» στον «αγωνιστικό χώρο» του «ermionidafc.gr», λίγες ώρες πριν από το πρώτο παιχνίδι μέσα στο 2022 για το πρωτάθλημα. Καλώντας τον κόσμο να δώσει βροντερό «παρών» στις κερκίδες στις αναμετρήσεις του συλλόγου μας, τηρώντας τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Ο τερματοφύλακας και ο επιθετικός της ομάδας μας δίνουν σύνθημα αντεπίθεσης, μετά και τη νίκη στην Κοιλάδα κόντρα στην Κορωνίδα για το Κύπελλο ΕΠΣ Αργολίδας, μέσω και μιας ξεχωριστής φωτογράφισής τους για τους φιλάθλους μας.

Οι δυο παίκτες του συλλόγου μας μιλούν για τη μέχρι τώρα πορεία που έχει το πρωτάθλημα στον 5ο όμιλο, το μέλλον και τις αλλαγές που έγιναν στην ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.

-Την Πρωτοχρονιά οι παίκτες είχατε τονίσει με δήλωσή σας, ότι θα δώσετε τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του συλλόγου. Τι να περιμένουμε στη συνέχεια του 2022;

Πονηρός: «Αρχικά να ευχηθώ Καλή Χρονιά σε όλο τον κόσμο και καλή ποδοσφαιρική χρονιά στην ομάδα μας. Εμείς οι παίκτες από την μεριά μας έχουμε πει ότι όσα παιχνίδια έχουν απομείνει, τα βλέπουμε σαν τελικούς. Έχουμε συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα όλων των ματς. Είχαμε δηλώσει ότι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Δουλεύουμε καθημερινά, ώστε να παρουσιαστούμε αντάξιοι των προσδοκιών που έχει ο σύλλογος και ο κόσμο μας».

Τσόφλιος: «Στη δήλωση που είχανε κάνει όλοι οι παίκτες, είχαμε αναφέρει ότι θα δώσουμε τα πάντα στη συνέχεια των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων και εννοείται πως αυτό συνεχίζει να ισχύει. Θα τα δώσουμε όλα, ενώ είναι σημαντικό που η ομάδα έχει ενισχυθεί. Η ομάδα πέρασε μια δύσκολη περίοδο και λόγω του κορονοϊού. Τώρα όλοι οι παίκτες είναι υγιείς και είχαμε τον χρόνο να δουλέψουμε. Είμαστε έτοιμοι για να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς την Κυριακή».

-Το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα μέσα στο 2022 γίνεται, τελικά, εκτός έδρας κόντρα στον Παναρκαδικό, ομάδα που νικήσατε στον πρώτο γύρο με 1-0. Τι θα παίξει ρόλο στην τελική έκβαση του αγώνα;

Πονηρός: «Σίγουρα, όπως στα περισσότερα παιχνίδια της Γ' Εθνικής κατηγορίας, περιμένω και αυτό να κριθεί στις λεπτομέρειες, γι' αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Θα μετρήσει το ποια ομάδα θα φανεί μέσα στο γήπεδο ότι θέλει περισσότερο το παιχνίδι, αλλά και το ποια θα σταθεί τυχερή. Επίσης, νομίζω ότι σημαντικός παράγοντας είναι το ποια ομάδα θα εκμεταλλευτεί σε μεγάλο ποσοστό τις στατικές φάσεις. Αυτή που θα έχει προβάδισμα στα παραπάνω στοιχεία, νομίζω θα είναι η νικήτρια. Ελπίζω να είναι η ομάδα μας, και έτσι να φτάσουμε στη νίκη. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε άμεσα και στις καιρικές συνθήκες που θα βρούμε».

Τσόφλιος: «Θεωρώ ότι αυτό το ματς, όπως και τέτοιου είδους παιχνίδια στην κατηγορία της Γ' Εθνικής, θα κριθεί στις λεπτομέρειες, αλλά και το ποια ομάδα θα δείξει στην άλλη ότι το θέλει περισσότερο. Ελπίζω να δείξουμε εμείς ότι θέλουμε περισσότερο το παιχνίδι, και στο τέλος να πανηγυρίσουμε μια σημαντική νίκη. Όπως είπε και ο Γιώργος οφείλουμε να προσαρμοστούμε και στις καιρικές συνθήκες που θα συναντήσουμε».

-Εάν σας δινόταν η ευκαιρία να παίξετε ξανά ένα φετινό παιχνίδι, ποιο θα επιλέγατε να ήταν αυτό;

Πονηρός: «Ο αγώνας που θεωρώ ότι δε διαχειριστήκαμε καλά ως ομάδα, και νομίζω ότι χάσαμε δυο βαθμούς λόγω της εμφάνιση που είχαμε, είναι αυτό με τον Άρη Σκάλας εκτός έδρας. Αυτό θα ήθελα να παίζαμε ξανά».

Τσόφλιος: «Το ματς στη Σαντορίνη. Ήταν ένα παιχνίδι, στον οποίο η ομάδα είχε πολύ κακή εικόνα και αδικήσαμε τους εαυτούς μας και τον σύλλογο. Αυτό το παιχνίδι θα ήθελα να δώσουμε ξανά, εάν μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Μετά από αυτό τον αγώνα, χάλασε η ψυχολογία και η ισορροπία στην ομάδα».

-Με το νέο έτος στην ομάδα ήρθε νέος τεχνικός, ο οποίος ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις. Ποιες είναι οι τρεις πρώτες λέξεις που σας έρχονται στο μυαλό για τον Μανώλη Σκύβαλο από τη μέχρι τώρα επαφή σας;

Πονηρός: «Εργατικός, φιλόδοξος, θα πω ακόμα ότι παίρνει το 100% των παικτών».

Τσόφλιος: «Πειθαρχία, όρεξη, αυτοθυσία».

-Η ομάδα έχει ενισχυθεί και με δυο καινούριους παίκτες, τον Δημήτρη Μπουρού και τον Δημήτρη Τουλή. Πώς βλέπετε την ένταξή τους στον σύλλογο;

Πονηρός: «Η ομάδα έχει ενισχυθεί με δυο μεταγραφές και οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν κάνει, πλέον, αρκετές προπονήσεις μαζί μας και έχουν δέσει μαζί μας. Αυτό φάνηκε και στο πρώτο επίσημο ματς. Όλοι τους έχουμε υποδεχτεί με τον καλύτερο τρόπο, τους έχουμε κάνει να αισθάνονται καλά και όμορφα και θεωρώ ότι μπορούν άμεσα να προσφέρουν και στο πρωτάθλημα. Αυτός είναι και ο στόχος μας. Να πω ότι μια νέα... μεταγραφή για τον σύλλογο, μπορεί να θεωρηθεί και ο Διαμαντόπουλος, ο οποίος έχει μπει, πλέον, σε κανονικούς ρυθμούς και θα μας βοηθήσει στη συνέχεια».

Τσόφλιος: «Με τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στην ομάδα, θέλαμε παίκτες που να μπορούν να βοηθήσουν άμεσα τον σύλλογο. Νομίζω ότι με αυτόν τον γνώμονα έγιναν αυτές οι επιλογές. Όλη η ομάδα καλωσόρισε τα νέα παιδιά. Εμείς οι παίκτες τους υποδεχθήκαμε θερμά, θεωρώ ότι η ένταξή τους στην ομάδα έχει γίνει με πολύ καλό τρόπο και ήταν εύκολη για τα νέα παιδιά, τα οποία δείχνουν έτοιμα να προσφέρουν».

-Μετά τις αναβολές, λόγω κορονοϊού και των καιρικών συνθηκών, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει στη συνέχεια παιχνίδια Κυριακή και Τετάρτη στο πρωτάθλημα. Τι ρόλο θα παίξει αυτό το γεγονός;

Πονηρός: «Οι αναβολές αγώνων, μπορώ να πω ότι εν μέρει μας βοήθησαν, ώστε να ενταχθούν τα νέα παιδιά, αλλά και ο προπονητής να περάσει τη φιλοσοφία του και να δουλέψει με την ομάδα. Βέβαια, το δύσκολο για εμάς είναι πως είναι αρκετές οι μέρες αποχής μας από επίσημο παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Γνωρίζουμε, όμως, ότι έχουμε συνεχόμενα καθοριστικά παιχνίδια για τη συνέχεια της χρονιάς και για την παραμονή μας και αυτό μας κρατάει σε εγρήγορση».

Τσόφλιος: «Θεωρώ ότι θα κριθούν πολλά τις ερχόμενες δυο με τρεις εβδομάδες με τα παιχνίδια που έχουμε Τετάρτη και Κυριακή. Η ομάδα έχει το ρόστερ και την εμπειρία να διαχειριστεί τα πολλά παιχνίδια μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ευελπιστώ να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε, να μας φύγει το βάρος και το άγχος, και έτσι να δείξουμε την πολύ καλή εικόνα που αρμόζει στην ομάδα και γενικότερα στον σύλλογο».

-Ο ένας σκοράρει, ο άλλος αποκρούει. Η επίθεση ή η άμυνα φέρνει τις νίκες;

Πονηρός: «Θεωρώ πως οι νίκες είναι αποτέλεσμα μέσα από τον συνδυασμό της άμυνας και της επίθεσης. Εγώ από τη μεριά μου ως τερματοφύλακας προσπαθώ να εξασφαλίσω μέχρι και την ισοπαλία για την ομάδα. Η νίκη θα έρθει στη συνέχεια, εφόσον επιτευχθεί από την ομάδα γκολ. Εάν εγώ δεχτώ γκολ και οι συμπαίκτες μου δεν σκοράρουν θα χάσουμε. Το ποδόσφαιρο είναι καθαρά ομαδικό άθλημα. Χρειάζονται και η άμυνα και η επίθεση για τη νίκη. Ούτε ένας τερματοφύλακας, ούτε ένας επιθετικός μπορούν να κερδίσουν ένα παιχνίδι μόνοι τους».

Τσόφλιος: «Παρόλο που είμαι επιθετικός, θεωρώ ότι η άμυνα καθορίζει την έκβαση ενός πρωταθλήματος γενικότερα, αλλά και την πορεία μιας ομάδας ειδικότερα. Παρόλα αυτά, ευελπιστώ να είμαστε αποτελεσματικοί και στην άμυνα και στην επίθεση ως ομάδα».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates