Social Icons

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

«Μάγεψε» ο Παραξηγημένος Καραισκάκης το κοινό της Ερμιονίδας .(Φωτό-Βίντεο)

 Μια εκπληκτική θεατρική παράσταση τον «Παραξηγημένο Καραισκάκη» σε σκηνοθεσία του Μάνου Αντωνίου  παρακολούθησαν οι 250 περίπου θεατές που βρέθηκαν την Παρασκευή το βράδυ στον Μύλο δίπλα στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου.

Ο Κώστας Αρζόγλου, η Ιωάννα Πηλιχού, η Φιλίτσα Καλογεράκου , ο Μάκης Αρβανιτάκης, ο Κώστας  Μπάζας, Κώστας  Ζωγραφόπουλος, ο  Γιάννης Κωσταράς ο οποίος είναι και συγγραφέας της παράστασης , ο Κώστας  Σπυρόπουλος, ο Ιορδάνης Καλέσης, ο Ηλίας Μενάγιερκαι ο  Θανάσης Σκόπας και φυσικάο Μάνος Αντωνίου που υποδύθηκε τον Καραισκάκη έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και αποζημίωσαν τον κόσμο που επέλεξαν να δούν την παράσταση.

Η παράσταση αφορά τη ζωή και το έργο του Γεωργίου Καραϊσκάκη, πρωτεργάτη της Ελληνικής Επανάστασης. Η ιδιοτυπία του έργου είναι πως ο βασικός χαρακτήρας, ο Καραϊσκάκης, παρουσιάζεται εκ γραφής χωρίς καμία διάθεση ωραιοποίησης και ηρωοποίησης, αλλά η προσέγγισή του γίνεται με βάση κοινωνιολογικά και ψυχολογικά στοιχεία, ένα αποτέλεσμα έρευνας μηνών στο πρόσωπό του, που έδωσε την ευκαιρία στο έργο να περιλαμβάνει σκηνές που ζωντανεύουν αληθινά γεγονότα με την πρωτοτυπία των διαλόγων γραμμένων στην καθομιλουμένη γλώσσα της Επανάστασης.

Η παράσταση συμπράττει και με άλλες τέχνες πέραν της υποκριτικής, η οποία σε πλήρη συμφωνία με τη σκηνοθετική γραμμή του Μάνου Αντωνίου ισορροπεί μεταξύ λυρικού και ρεαλιστικού, έχοντας μια βουκολική όψη και δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα συνδυασμένη με τους εντυπωσιακούς φωτισμούς. Τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης υπογράφει η διεθνούς φήμης μουσικός και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια. Ο γνωστός χορογράφος Πέτρος Γάλλιας «ντύνει» την παράσταση, παράλληλα με τις εντυπωσιακές φορεσιές που παρελαύνουν τόσο στα χορικά όσο και στα διαλογικά μέρη, με την υπογραφή της Μάγδας Καλέμη. Το λιτό αλλά ταιριαστό με αυτό το έργο σκηνικό διάκοσμο επιμελείται ο αξιόλογος σκηνογράφος Marcelo.






 Ο Αφηγητής της παράστασης Κώστας Αρζόγλου


Η Γκόλφω: Ιωάννα Πηλιχού


Μαριώ: Φιλίτσα Καλογεράκου.


Γιάννης Κωσταράς , ηθοποιός και  συγγραφέας της παράστασης 


Ο "δικός" μας Μάνος Αντωνίου


Σκηνές από την παράσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates