Social Icons

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Γιώργος Θωμάς: «Βελτίωση μέρα με τη μέρα με μεθοδική και σκληρή δουλειά, έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε – Αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας των παιδιών και του κόουτς Καλαϊτζάκη η φετινή μας πορεία…»

 Μέχρι τώρα τα παιδιά έχουν κάνει τρομερή προσπάθεια στη σεζόν που διανύουμε, με πολλή δουλειά στο γήπεδο. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τη μεγάλη εμπειρία και την υψηλή κατάρτιση του προπονητής μας, Άκη Καλαϊτζάκη, έχει φέρει την πορεία που έχουμε πραγματοποιήσει», τόνισε με έμφαση ο Γιώργος Θωμάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ενημέρωση της Πελοποννήσου» και στον δημοσιογράφο Κώστα Πρώιμο.

Ο team manager του συλλόγου μας ανέλυσε το πλάνο με το οποίο πορεύεται, από το περασμένο καλοκαίρι, ο ΑΟ Ερμιονίδας, όντας στην 1η θέση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΚ, με βασική επιδίωξη να χτιστεί μια νεανική ομάδα. «Ο σκοπός του συλλόγου είναι να δουλεύει οργανωμένα μέσα στο γήπεδο, να επιβάλει το παιχνίδι του και ασφαλώς να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα… Το μυαλό μας είναι μόνο στη σκληρή δουλειά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Γιώργος Θωμάς εξήρε τη δουλειά που γίνεται από όλους στον οργανισμό του ΑΟ Ερμιονίδας σε όλα τα τμήματα, όπως από τους προπονητές. Στάθηκε στο πόσο σημαντική είναι η προσφορά της διοίκησης του συλλόγου στην υλοποίηση του συγκεκριμένου πλάνου, αλλά και όλων όσοι είναι δίπλα στην ομάδα.
Ο πρώην – με πολλές επιτυχίες – παίκτης του ΑΟ Ερμιονίδας, που υπηρετεί, πλέον, τον σύλλογό μας από άλλη νευραλγική θέση, αναφέρθηκε ακόμα για τις προοπτικές που έχει το άθλημα του μπάσκετ στην Περιφέρεια, μιλώντας και για το αναπτυξιακό πρόγραμμα που ακολουθεί η ΕΟΚ.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Θωμάς στην εφημερίδα «Ενημέρωση της Πελοποννήσου», στο φύλλο που κυκλοφόρησε την προηγούμενη Παρασκευή (02/02):

-Κύριε Θωμά, η 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών ΕΣΚΑΚ σας βρίσκει με 12 νίκες και μόλις 2 ήττες. Αυτή η αντιστοιχία, εκ των πραγμάτων, ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά. Ποιοι είναι οι στόχοι σας;
«Το περασμένο καλοκαίρι προσχωρήσαμε σε μια ριζική ανανέωση στο έμψυχο υλικό, καθώς αποχώρησαν όλοι οι καλαθοσφαιριστές που κατακτήσανε πρωταθλήματα στην Α’ ΕΣΚΑΚ και αγωνίστηκαν αρκετές φορές στη Γ’ Εθνική. Τολμήσαμε να συγκροτήσουμε ανδρική ομάδα με νεαρούς παίκτες ηλικίας μόλις 16 ετών και δυο μεγαλύτερους 25άρηδες στα χρόνια. Βασική μας επιδίωξη ήταν να χτίσουμε μια σχετικά νεανική ομάδα από την αρχή με παίκτες ντόπιους, χωρίς να προσχωρήσουμε σε μεταγραφές. Γνωρίζουμε πως με σκληρή δουλειά και μεράκι, σε δυο-τρία χρόνια θα είμαστε σε θέση να "βλέπουμε" πλέον τους αγωνιστικούς μας στόχους».

-Επιτρέψτε μου, ωστόσο, φιγουράρετε ήδη στην 1η θέση της βαθμολογίας, συνεπώς με τα σημερινά δεδομένα μιλάμε για θρίαμβο…
«Όχι, είναι νωρίς για να θριαμβολογούμε, ο σκοπός της ομάδας είναι να δουλεύει οργανωμένα μέσα στο γήπεδο, να επιβάλει το παιχνίδι της και ασφαλώς να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Δεν ήταν στους φετινούς μας στόχους η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για εμάς η 1η θέση αποτελεί μία αγωνιστική υπέρβαση, η οποία οφείλεται στην τρομερή προσπάθεια των παιδιών, αλλά και στη μεγάλη εμπειρία και υψηλή κατάρτιση του προπονητής μας Άκη Καλαϊτζάκη».
-Έχει αλλάξει κάτι στη φιλοσοφία του παιχνιδιού της ομάδας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;
«Τα προηγούμενα χρόνια, επειδή η ομάδα αποτελούνταν από έμπειρους και παλιούς παίκτες, αγωνιζόταν αναλόγως μέσα στο γήπεδο. Εφέτος, έχουμε επικεντρωθεί στο συνεχές πρέσινγκ και στο τρέξιμο, στην σκληρή άμυνα, αλλά και στην τέχνη του αιφνιδιασμού, στοιχεία που "βγαίνουν" στις προσπάθειες, καθώς τα νέα παιδιά έχουν δίψα για το μπάσκετ και φυσικά για τη νίκη. Όλα αυτά, βέβαια, επαναλαμβάνω οφείλονται σε σημαντικό βαθμό στον προπονητή μας, Άκη Καλαϊτζάκη, ο οποίος έχει προσθέσει στο βιογραφικό του σημαντικές εμπειρίες σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, αφού ο ίδιος έχει διατελέσει ως βοηθός και σε ομάδα της Ευρωλίγκας, στη ρωσική Ούνικς Καζάν».
-Το Περιφερειακό μπάσκετ έχει μέλλον κύριε Θωμά; Θα μπορούσαμε κάποια στιγμή να δούμε παίκτες και από το τοπικό πρωτάθλημα να αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες;
«Η αλήθεια είναι ότι στην επαρχία τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή στις μικρές ηλικίες, όταν τα παιδιά ουσιαστικά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο παρκέ. Σίγουρα, βασικό ρόλο στην ανάπτυξη ταλέντων παίζει και η αθλητική παιδεία. Είναι ο αθλητισμός ένα ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρότερα την κοινωνία μας».
-Διαφαίνεται πως η μήτρα του αθλήματος, η ΕΟΚ, "σκύβει" σταδιακά πάνω από τις διαχρονικές παθογένειες του Περιφερειακού μπάσκετ. Ισχύει;
«Εύχομαι να είναι αυτή η συνέχεια και είναι αλήθεια πως από τη στιγμή που έχει αναλάβει την προεδρία της Ομοσπονδίας ο κύριος Βαγγέλης Λιόλιος υπάρχουν δείγματα γραφής προς τη σωστή κατεύθυνση. Προσφάτως είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε τον επικεφαλής του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, Κώστα Μίσσα, την υπεύθυνη στο αντίστοιχο πρόγραμμα της Ομοσπονδίας για τις Κορασίδες και τις Νεάνιδες στην Πελοπόννησο, Μάρθα Αργυρίου, και τον αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΚ κ. Πέτρο Κόρο, πραγματοποιώντας μια εποικοδομητική συνεργασία για την περαιτέρω ανάπτυξη της καλαθοσφαίρισης».
-Προφανώς η υπάρχουσα διοίκηση αγαπάει το άθλημα και συνεπώς λατρεύει την ομάδα. Αν και δύσκολοι οι καιροί στέκεται αρωγός σε όλες τις προσπάθειες…
«Στον ΑΟ Ερμιονίδας είμαστε τυχεροί, καθώς έχουμε μια διοίκηση που σε χαλεπούς καιρούς, βάζει το χέρι στην τσέπη και ενισχύει τον Όμιλο οικονομικά. Με πυλώνες τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Ευάγγελο Δημαράκη και τον κ. Μάκη Πουλή ως αντιπρόεδρο, να στέκονται δίπλα μας ανελλιπώς σε κάθε ανάγκη και όποια προσπάθεια. Εύχομαι να βρούνε μιμητές και να αποκτήσουν και άλλες ομάδες της επαρχίας ανθρώπους, οι οποίοι να επενδύουν με ανιδιοτέλεια στο άθλημα, που πραγματικά τιμούν και αγαπάνε. Ουσιαστικά πρόκειται για μια προσφορά προς την κοινωνία. Δε θα μπορούσα να παραλείψω τον κ. Γιάννη Σκούρτη, ως μέλος της διοίκησης που τρέχει ακούραστα, τον κ. Γιάννη Κοντογιάννη προπονητή των ακαδημιών μας και παίκτη της ανδρικής ομάδας και τον κ. Βαγγέλη Πεταλά, με τεράστια εμπειρία ως κόουτς στις μικρές ηλικίες. Εκτιμώ πως ο χρόνος και τα αποτελέσματα θα δικαιώσουν τις προσπάθειες μας για την επίτευξη της ολικής επαναφοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates