Social Icons

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Οι ακαδημίες μας έκοψαν τις Πρωτοχρονιάτικες πίτες – Ξεχωριστή γιορτή για την οικογένεια του ΑΟ Ερμιονίδας

 Το μέλλον του ΑΟ Ερμιονίδας θα συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα επίπεδα, με βασικό μέλημα ένα καλύτερο «αύριο», τόσο αγωνιστικά, όσο και γενικότερα στην κοινωνία μας! Αυτό «φώναξε» σύσσωμος ο σύλλογός μας, τη Δευτέρα (05/02), στο κλειστό της Ερμιόνης «Γεώργιος & Ευαγγελία Μπουρνάκη», στο πλαίσιο της γιορτής που διεξήχθη, για την κοπή των Πρωτοχρονιάτικων πιτών του 2024 για όλα τα τμήματα των ακαδημιών μας.

Μέσα σε οικογενειακό κλίμα, με πολλές ευχές από όλους για επιτυχίες και με πρωταγωνιστές τα παιδιά, ο ΑΟ Ερμιονίδας πραγματοποίησε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, αποδεικνύοντας ότι ο σύλλογός μας πορεύεται με κοινό παρανομαστή την ενότητα και τη σκληρή δουλειά σε όλους τους τομείς. Κοντά στους μικρούς αθλητές και στις νεαρές αθλήτριες βρέθηκαν η διοίκηση και ο πρόεδρος Βαγγέλης Δημαράκης, οι προπονητές και οι παίκτες (της πρώτης ομάδας και όλων των τμημάτων μας), φίλοι του μπάσκετ και γονείς των παιδιών, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης – με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, Ιωάννη Γεωργόπουλο – εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

Τα χαμόγελα των παιδιών ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για όλους και μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας με ταπεινότητα, επενδύοντας στο νέο «αίμα», με στόχο τη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας, μέσα και από τη διαπαιδαγώγηση των μικρών αθλητών. Τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου μας και ο πρόεδρος Βαγγέλης Δημαράκης ευχήθηκαν σε όλους να έχουν υγεία και μια Καλή Χρονιά με ευημερία, ευτυχία, και επιτυχίες, χωρίς να ξεχάσει όλους όσοι έχουν προσφέρει στον σύλλογο. Ο πρόεδρος του ΑΟΕ έκανε, μάλιστα, ειδική αναφορά στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και ειδικότερα στην κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία ήταν πάντα κοντά στα παιδιά της περιοχής, δίνοντας βοήθεια σε θέματα που αφορούν τον αθλητισμό και τα σχολεία.

Τα φλουριά βρήκαν στα τμήματά τους οι Άρτεμις Ηλία (Νεάνιδες, Κορασίδες), Πέτρος Σκούρτης (Έφηβοι, Παίδες), Σταμάτης Φοίβας (Παμπαίδες), Ματέο Μπανούσης (Αστεράκια), Άννα Μπακάλη (μικρές ηλικίες). Τα παιδιά παρέλαβαν τα δώρα τους από τον πρόεδρο Βαγγέλη Δημαράκη.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, βραβεύτηκαν και τα κορίτσια των Νεάνιδων και των Κορασίδων για τα πρωταθλήματα που κατάκτησαν στις κατηγορίες τους την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Τα Κύπελλα στις νεαρές αθλήτριες παρέδωσαν οι Ιωάννης Γεωργόπουλος και Βαγγέλης Δημαράκης.

Στο κλειστό της Ερμιόνης «Γεώργιος & Ευαγγελία Μπουρνάκη» έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, και οι Ελένη Βλάσση-Δημαράκη (αντιδήμαρχος Νεολαίας και Εκπαίδευσης, υπεύθυνη για τη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των φύλων), Δαμιανός Κουτούβαλης (αντιδήμαρχος στη Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης, αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού), Βασιλική Πραχαλιά (αντιδήμαρχος Τουρισμού και σε θέματα Τεχνικών Έργων), Παντελής Κολυμπάδης (Δημοτικός Σύμβουλος), Αθανάσιος Πάτσιος (πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης), Κωνσταντίνος Πραχαλιάς (πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Θερμησίας) – όλοι οι παραπάνω έδωσαν τα μετάλλια στα κορίτσια των Νεάνιδων και των Κορασίδων για τα πρωταθλήματα που κατάκτησαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο – καθώς και η Ιωάννα Λιναρδοπούλου (σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης).

Τις βασιλόπιτες ευλόγησε ο πατήρ Δημήτριος Αμπελάς, ο οποίος έκοψε τα πρώτα κομμάτια – αφιερωμένα στον Μέγα Βασίλειο – ενώ στον λόγο του αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικός είναι ο παιδαγωγικός ρόλος που έχει για τα παιδιά μας η συμμετοχή τους στα τμήματα υποδομής του ΑΟ Ερμιονίδας και γενικότερα στις ακαδημίες αθλητικών οργανισμών. «Με τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός, ένα γήπεδο μπορεί να γίνει ναός του Θεού», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Την εκδήλωση προλόγισε ο προπονητής των ακαδημιών μας, Βαγγέλης Πεταλάς, ο οποίος στάθηκε στο πολυεπίπεδο έργο που γίνεται στα τμήματα υποδομής. «Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που σας βλέπουμε εδώ κοντά μας, κοντά στα παιδιά μας, και μπορούμε να ανταλλάξουμε ευχές και απόψεις για το έργο μας. Είναι μεγάλη υπόθεση τα παιδιά να είναι κοντά στον αθλητισμό, όπως στο μπάσκετ, που είναι ένα τόσο όμορφο άθλημα. Τα παιδιά μέσω του αθλητισμού βρίσκουν διαφυγή από πολλές δύσκολες καταστάσεις, κοινωνικοποιούνται, μαθαίνουν να ζουν μαζί με συνανθρώπους τους, να λειτουργούν μεταξύ τους υπακούοντας σε κανόνες, να επικοινωνούν, να σέβονται, να είναι να κοντά το ένα στο άλλο.

Στον ΑΟ Ερμιονίδας μας ενδιαφέρει, εκτός από την εκγύμναση, να προσφέρουμε στα παιδιά βοήθεια και στην πνευματική τους ανάπτυξη. Τους δίνουμε να καταλάβουν πώς πρέπει να συμπεριφέρονται μέσα στα γήπεδα, σε μία εποχή που η αθλητική βία έχει μία τεράστια έξαρση. Εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να είναι σ’ ένα υγιές περιβάλλον, να σέβονται όλους σ’ έναν αγώνα, είτε αυτοί είναι αντίπαλοι, διαιτητές, προπονητές, παίκτες. Θέλουμε να έχουμε ευγενή άμιλλα στο γήπεδο, με τους αντιπάλους δεν μας χωρίζει τίποτα, παρά μόνο ένα όμορφο παιχνίδι. Αυτά προσπαθούμε να μεταδώσουμε στα παιδιά, ώστε να καταλάβουν πως πρέπει να συμπεριφέρονται σε τέτοιες καταστάσεις. Αυτές τις αρχές προσπαθώ και εγώ να μεταλαμπαδεύσω στα παιδιά. Ήμουν καθηγητής, στο παρελθόν, σε σχολεία και στο Πανεπιστήμιο, αυτό έκανα στους μαθητές μου και στους φοιτητές μου. Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν ότι η βία και η πόλωση δεν έχουν θέση στους αγωνιστικούς χώρους.

Θέλω να σας ευχαριστήσω, που επιλέξατε να φέρετε τα παιδιά στον αθλητισμό. Μακάρι και άλλοι να κάνουν το ίδιο με τα παιδιά τους, με μεγάλη μας χαρά θα τα δεχτούμε στον σύλλογό μας. Θέλουμε τα τμήματα μας να έχουν πολλά παιδιά. Ζούμε σε μια κοινωνία που τα παιδιά λιγοστεύουν, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να φέρουμε και άλλους μικρούς κοντά μας. Το μπάσκετ ξεκινά από τις ηλικίες των 5 και έξι ετών, μέσα σε μια δεκαετία ένα παιδί μπορεί να έχει τελειοποιήσει, σ’ ένα μεγάλο βαθμό την τεχνική του ικανότητα, και στη συνέχεια μπορεί να επανδρώσει μεγάλες ομάδες. Έχουμε αξιόλογους προπονητές σε όλα τα τμήματα. Σιγά, σιγά αυτά τα παιδιά μπορούν να είναι τα επόμενα αστέρια μας.

Αυτό που βλέπω εγώ στον ΑΟ Ερμιονίδας είναι ότι υπάρχει ένας “οργασμός” προσπαθειών από όλους. Η ανδρική μας ομάδα, που είναι και ο καθρέπτης του συλλόγου, είναι 1η και προσπαθεί να φτάσει στην επόμενη κατηγορία, το εύχομαι ολόψυχα. Όλες οι ομάδες των ακαδημιών μας σε αγόρια και κορίτσια πρωταγωνιστούν. Όλοι κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Τα παιδιά κάνουν ό,τι μπορούν, είναι αξιέπαινα. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο σκεπτικό.

Θέλω να πω και κάτι ακόμα. Σ’ έναν σύλλογο εκτός από τους αθλητές και τους προπονητές, υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι οι οποίοι μοχθούν. Στον δικό μας σύλλογο, εκτός από τη διοίκηση, υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που τρέχουν για να μας παρέχονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες σε όλες τις δραστηριότητές μας, όπως στα ταξίδια που κάνουμε. Το λέω αυτό, επειδή έχω γνωρίσει πολλά σωματεία, ειδικά στην Αττική, και εδώ στον ΑΟ Ερμιονίδας, είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζω, να υπάρχει τέτοια μέριμνα για τα παιδιά, ώστε να μην τους λείψει τίποτα. Μπράβο σε όλους, νομίζω ότι έπρεπε να κάνω αυτή την αναφορά», υπογράμμισε ο Βαγγέλης Πεταλάς, και στη συνέχεια στάθηκε και στον ρόλο που παίζει η Εκκλησία για να μεγαλώσουν με αρχές τα παιδιά.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, μετά τις ευχές του έδωσε σε όλους συγχαρητήρια για τη δουλειά που γίνεται στον ΑΟ Ερμιονίδας, έργο που δεν αφορά μόνο το αθλητικό κομμάτι. «Αγαπητοί φίλοι, αγαπημένα μας παιδιά. Είναι μεγάλη τιμή, αλλά πολύ μεγαλύτερη χαρά, να παρευρίσκεται κάποιος σε μια εκδήλωση του ΑΟ Ερμιονίδας. Πράγματι είναι ο ένας όμιλος, ένας σύλλογος, μια ομάδα που λειτουργεί με πολύ ξεχωριστό και υποδειγματικό τρόπο. Γι’ αυτό έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια σημαντικά επιτεύγματα. Η δουλειά που γίνεται δεν αφορά μόνο το αθλητικό κομμάτι. Όπως είπε και ο κόουτς, Βαγγέλης Πεταλάς, γίνεται σημαντική δουλειά και στη διαμόρφωση χαρακτήρων, στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών. Αυτό είναι το σημαντικότερο απ' όλα. Θέλω να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια, πρώτα απ’ όλα στα αγαπημένα μας παιδιά, σ’ αυτά τα αγγελούδια που βλέπω μπροστά μου.

Θερμά συγχαρητήρια δυο φορές στα κορίτσια, που έχουν σαρώσει τα πάντα, στον πρόεδρο και στους ανθρώπους του συμβουλίου της ομάδας, που βοηθούν σ’ αυτό το έργο, αλλά και σε όλους εσάς τους γονείς, που φέρνετε τα παιδιά σας εδώ και έτσι έχει δημιουργηθεί όλη αυτή η εκπληκτική ομάδα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους. Εύχομαι μια Καλή και Ευλογημένη Χρονιά με επιτυχίες και στον αθλητικό τομέα», τόνισε ο Γιάννης Γεωργόπουλος. Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας έκοψε, μάλιστα, από την πίτα ξεχωριστό κομμάτι για τον προπονητή Βαγγέλη Πεταλά, θέλοντας να τον τιμήσει για το έργο του. Στη συνέχεια, ο Βαγγέλης Δημαράκης εξήρε όλους τους προπονητές του συλλόγου μας, τόσο στην ανδρική ομάδα (Άκης Καλαϊτζάκης), όσο και στις ακαδημίες (μαζί με τον Βαγγέλη Πεταλά, είναι και ο Γιάννης Κοντογιάννης).

Εκ μέρους του Δήμου Ερμιονίδας μίλησε και η Ελένη Βλάσση-Δημαράκη, ως αντιδήμαρχος Νεολαίας και Εκπαίδευσης. Επεσήμανε, κατά την απονομή των μεταλλίων στα κορίτσια μας: «Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να βλέπεις τη νεολαία μας κοντά μας, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις ενέργειες της. Συγχαρητήρια σε όλους, στους προπονητές, στη διοίκηση, στον κ. Δημαράκη. Χαίρομαι που βλέπω ότι ο σύλλογος έχει τόσο ενεργό ρόλο και στα… φυτώρια του, χαίρομαι που βλέπω εδώ, παιδιά, τα οποία είχα μαθητές»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates