Social Icons

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Γιάννης Γεωργόπουλος : Το μύνημα για την Διεθνής μέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.

 Το δικό του μύνημα έστειλε ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος για την Διεθνή Ημέρα γαι την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών .

Αναφέρει: 

Η 25η Νοεμβρίου αναδεικνύει ένα σημαντικό παγκόσμιο πρόβλημα.
Είναι μια συμβολική αφορμή να εστιάσουμε σε ένα διαχρονικό κοινωνικό φαινόμενο και να ενώσουμε τη φωνή μας με τις γυναίκες και τα κορίτσια που δέχονται βία ή κινδυνεύουν να υποστούν βία και να τις παρακινήσουμε..
Να ζητήσουν βοήθεια, να σπάσουν τη σιωπή τους, να καταγγέλλουν κάθε μορφή βίας και να απελευθερωθούν από τα συναισθήματα της ντροπής και της ενοχής.
Η έκφραση έμφυλης βίας δεν κάνει διαχωρισμούς μεταξύ συνόρων, πολιτισμών, ηλικίας ή εκπαίδευσης και μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής, ψυχολογικής, σεξουαλικής και οικονομικής κακοποίησης.
Οφείλουμε όλοι να εμφυσήσουμε στη νέα γενιά την υποχρέωση να προασπίζει τα δικαιώματά της και να μην αποδέχεται συμπεριφορές που επιχειρούν να μειώσουν το φύλο.
Η ισότητα αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και μόνο όταν όλοι οι άνθρωποι, όλες οι γυναίκες του κόσμου, μπορούν να ζουν χωρίς φόβο, ελεύθερες από τη βία και την ανασφάλεια, μόνο τότε μπορούμε να λέμε ότι ζούμε σ' έναν πραγματικά δίκαιο κόσμο...
Ο αγώνας κατά της βίας των γυναικών πρέπει να είναι καθημερινή προτεραιότητά μας και δεν είναι μόνο θέμα των γυναικών, αλλά ένα θέμα κοινωνικό, ανθρωπιστικό και ηθικό που μας αφορά όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates