Social Icons

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Mε σκόρερ τον Τσόφλιο η Ερμιονίδα 1-0 τον Παναργειακό.

 Με συγκλονιστική προσπάθεια από όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν, σ’ έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, λόγω της βροχής που είχε 

προηγηθεί, η ΑΕ Ερμιονίδας έφτασε την Κυριακή (11/12) σε σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 απέναντι στον Παναργειακό, στο αργολικό ντέρμπι που έγινε στο Κρανίδι, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Με πολλή βροχή διεξήχθησαν τα τελευταία 15 λεπτά του ματς, όταν και μονομαχίες ήταν… επικές!

Ο σύλλογος μας αγωνιζόμενος με ψυχή και πάθος σε παιχνίδι που έπεσαν... κορμιά και θα μπορούσαν αμφότερες οι ομάδες να σκοράρουν και άλλα τέρματα, έφτασε στην πολύτιμη επιτυχία, μένοντας αήττητος στην έδρα του, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με οκτώ πόντους.

Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Τσόφλιος στο 38' με κεφαλιά, όταν πήρε το «ριμπάουντ» από απόκρουση του Μποζιονέλου σε φάουλ του Τριμπόνια.

Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια του κόσμου μας, που έδωσε βροντερό «παρών».


Τι έγινε στο παιχνίδι

Η ομάδα μας προσπάθησε να ελέγξει το παιχνίδι από τη αρχή, χωρίς να αφήνει χώρους στους αντιπάλους της. Παίζοντας με προσήλωση, βάσει του πλάνου που είχε αναπτυχθεί από το προπονητικό τιμ, ώστε να έφτανε σ’ ένα γκολ, που θα ανάγκαζε και τον αντίπαλο να ανοιχτεί περισσότερο. Η ΑΕ Ερμιονίδας προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα, κοίταξε να έχει καλή κυκλοφορία, με τις «γραμμές» της κοντά, και έτσι έφτασε στο 1-0. Στο πρώτο ημίχρονο ο σύλλογός θα μπορούσε να είχε σκοράρει και άλλο τέρμα, ασκώντας πίεση στον Παναργειακό από το 20’ έως και το τέλος του ημιχρόνου. Η φιλοξενούμενη, που είχε προβλήματα τραυματιών, είδε τον Γουάλισον να αποχωρεί στο 14’ αναγκαστικά, με τον Μαρίνη (έδωσε βοήθειες) να μπαίνει στη θέση του, κάτι που για μερικά λεπτά στο πρώτο μέρος αποδιοργάνωσε τους φιλοξενούμενους…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναργειακός ρίσκαρε ακόμα περισσότερο και με τις αλλαγές που έκανε, με την ΑΕ Ερμιονίδας, όσο περνούσε ο χρόνος να προσέχει περισσότερο την ανασταλτική λειτουργία της και τον Μάρκο Στεφανίδη να ζητάει από τους παίκτες τους πίεση στην μπάλα. Η ομάδα μας θα μπορούσε, πάντως, να είχε σκοράρει, σε στιγμές που παίκτες μας (Κεϊτά, Κάλα, Τριμπόνιας) έφυγαν όμορφα σε αντεπιθέσεις, αλλά το 2-0 δεν έγινε. Έτσι, μετά το 70’… έσπασαν καρδιές, όταν ο Παναργειακός τα έπαιξε… όλα για όλα και είχε δυο σπουδαίες ευκαιρίες στο τέλος για να ισοφαρίσει, με τον Τζιέρη στη δεύτερη να κάνει αποτελεσματικό και καίριο τάκλιν στον Κάνι. Το ματς έγινε, μάλιστα, κάτω από πολλή βροχή τα τελευταία 15 λεπτά.

Οι φάσεις του αγώνα

Ο Παναργεικός απείλησε πρώτος στο 3’, όταν ο Γουάλισον σέντραρε από δεξιά και δεν πρόλαβε την μπάλα ο Παιδάκης μέσα στην περιοχή σε καλή θέση. Η ΑΕ Ερμιονίδας έφτασε κοντά στο γκολ στο 8’. Ο Μηλιώτης βρήκε τον Τσόφλιο μέσα στην περιοχή, ο έμπειρος επιθετικός κοντρόλαρε, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς. Ο Τρέσα βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή στο 19’, μετά από όμορφη πάσα του Τριμπόνια, σούταρε, αλλά έσωσαν οι αμυντικοί. Στο 20’ σουτ του Κεϊτά έφυγε άουτ.

Ο Φλώρος για τον Παναργειακό πάτησε περιοχή από αριστερά στο 24’, αλλά η σέντρα του ήταν άστοχη, όντας σε καλή θέση. Ο Τρέσα σούταρε στο 26’ από καλή θέση, αλλά μπλόκαρε ο Μποζιονέλος, ενώ στο 34’ νέο σουτ του Νέτο έξω από την περιοχή κατέληξε άουτ.

Η πίεση και η ανωτερότητα της ομάδας μας σ’ αυτό το διάστημα… καρποφόρησε στο 38’, όταν κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Τριμπόνιας εκτέλεσε όμορφα και έβγαλε εντυπωσιακά ο Μποζιονέλος με το ένα χέρι στη δεξιά του γωνία. Η μπάλα πήρε ύψος και ο Τσόφλιος πήδηξε πιο ψηλά από όλους, στέλνοντάς την στην άλλη γωνία, «γράφοντας» το 1-0…

Στη συνέχεια η ΑΕ Ερμιονίδας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το προβάδισμά της, φτάνοντας και σε δεύτερο γκολ. Στο 44’ ο Κουζής έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, ο Τσόφλιος έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση, με τους αμυντικούς να σώσουν, ακολούθησε σουτ του Κεϊτά, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, αφού έγινε κόντρα από αντίπαλο.

Στο 45’+ ο Τρέσα εκτέλεσε κόρνερ, ο Βιρβίλης πήδηξε για την κεφαλιά μαζί με αμυντικό του Παναργειακού, με τον Μποζιονέλο να διώχνει δύσκολα. Ο Μίχος σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς, ακολούθησε νέο σουτ του Κουζή που κατέληξε άουτ.

Στο 47’ ο Τσόφλιος έφυγε όμορφα στην αντεπίθεση από αριστερά, κατάφερε να πατήσει περιοχή, αφού πέρασε τους αντιπάλους του, έβγαλε στον Κεϊτά, ο οποίος σούταρε και ο Μποζιονέλος πολύ δύσκολα έδιωξε σε κόρνερ. Ο Κάλα (μπήκε στη θέση του Κεϊτά στο 58’) βρέθηκε σε καλή θέση στο ύψος της περιοχής στο 62', κατάφερε να σουτάρει, η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού, αλλά ο Μποζιονέλος έδιωξε σε κόρνερ, με το αριστερό χέρι, σώζοντας την ομάδα του. Στο 65’ ο Τριμπόνιας σούταρε άουτ από δεξιά.

Ο Παναργειακός, που είχε κατοχή της μπάλας μετά το 65’, κατάφερε να απειλήσει για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 70’, όταν ο Πλαστουργός εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, κοντά στο κόρνερ, ο Κάνι πετάχτηκε πρώτος στην μπάλα και αυτή κατέληξε άουτ, γλείφοντας… το αριστερό δοκάρι.

Στο 75’ ο Τριμπόνιας έχασε μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει το ματς, όταν έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση, μετά από ωραία πάσα του Τρέσα, αλλά όταν βρέθηκε απέναντι από τον Μποζιονέλο σούταρε άουτ, υπό την πίεση δυο αμυντικών.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, ενώ έπεφτε πολλή βροχή και ο Παναργειακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση δυο φορές, όταν έφυγαν παίκτες, μετά από κάθετες μπαλιές, στην πλάτη της άμυνας. Στο 85’ ο Σακελλαρόπουλος από μπαλιά του Κάνι βρέθηκε απέναντι από τον Πονηρό, αλλά υπό την πίεση αμυντικών και με τον έμπειρο τερματοφύλακα να του έχει κλείσει το πεδίο, η τελική του προσπάθεια πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι. Στο 88’ έφυγε ο Κάνι με τον ίδιο τρόπο, πάτησε περιοχή και τη στιγμή που ήταν έτοιμος να πλασάρει, ο Τζιέρης που είχε καλύψει, μάζεψε… την μπάλα με τάκλιν, σταματώντας νόμιμα τον αντίπαλό του.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Λιάρος Σπ. (συνδ. Λακωνίας), ο οποίος είχε κάποια θέματα πάνω στον πειθαρχικό έλεγχο, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε για βοηθούς τους Αντωνόπουλο Αν. και Σόβολο Π., επίσης από τον σύνδεσμο Λακωνίας.

Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Τριμπόνιας (19’), Μηλιώτης (48’), Νέτο (67’), Τσόφλιος (68’), Σακελλαρόπουλος (37’), Μαρίνης (68’), Τσίρος (90’+5).

Οι συνθέσεις:

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Μάρκος Στεφανίδης): Πονηρός, Κουζής, Μηλιώτης, Τζιέρης, Βιρβίλης, Μίχος, Τριμπόνιας (76’ Λαντίκας), Νέτο, Τσόφλιος, Τρέσα (90’ Λέρμας), Κεϊτά (58’ Κάλα).

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Μποζιονέλος, Πατσιαβούρας (52' λ.τ. Θεοδοσιάδης, (90'+4 Καπετανάκης)), Μαλισσόβας (52' Τσίρος), Σεκαλλερόπουλος, Πλαστουργός, Τσιράκης (46’ Λιακόπουλος), Παιδάκης, Γουάλισον (14’ λ.τ. Μαρίνης), Κάνι, Φλώρος, Βήτος.

ermionidafc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates