Social Icons

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Γ΄Εθνική : Αναβάλλεται επ’ αόριστον η κλήρωση.......

 Αγνωστο παραμένει το πότε θα διενεργηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, καθώς υπάρχουν πολλά θέματα που εκκρεμούν στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι, με απόφαση της Ε.Ε./Ε.Π.Ο. (Νο 12/27.09.21), αναβάλλεται η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας που είχε προγραμματιστεί για τις 03.10.21.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων, που έλαβε υπόψη της ότι:

α) σύμφωνα με το άρθρο 57 παρ. 3 του ν. 4809/2021 (που ρυθμίζει την συγχώνευση των δύο επαγγελματικών κατηγοριών S.L. 2 & F.L.), προβλέπεται ότι ειδικά για την αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022 η μη χορήγηση του πιστοποιητικού της παρ. 3 του άρθρου 776 του ν. 2725/1999 στις Π.Α.Ε. που πρόκειται να συμμετέχουν στην επαγγελματική κατηγορία της Superleague 2, συνεπάγεται την απαγόρευση συμμετοχής της Π.Α.Ε. από το πρωτάθλημα.

β) οι ομάδες που θα απορριφθούν από την SL2 έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην αμέσως επόμενη κατηγορία που είναι η Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία.

γ) το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 1693/08.09.2021 έγγραφο της Ε.Ε.Α., με το οποίο γνωστοποιήθηκε στην Επαγγελματική Ένωση S.L. 2 ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των φακέλων των ομάδων που δεν έχουν λάβει το πιστοποιητικό του άρθρου 776 πριν το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

δ) οι ομάδες στις οποίες δεν έχει χορηγηθεί το ανωτέρω πιστοποιητικό προσέφυγαν ήδη στα διοικητικά Δικαστήρια κατά των αποφάσεων της Ε.Ε.Α., που απέρριψε την αίτησή τους και έχουν λάβει προσωρινή διαταγή να επιτραπεί – προσωρινά και μέχρι να αποφασίσει το Συμβούλιο επί της ασκηθείσης αιτήσεως αναστολής – η μη συμμετοχή τους στην κλήρωση της διοργάνωσης του πρωταθλήματος της SL2 για την αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022 καθώς και η συμμετοχή τους στην ανωτέρω διοργάνωση δεδομένης της έναρξης του πρωταθλήματος την 26.09.2021 (ΡΟΔΟΣ).

ε) με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σχετικά με την χορήγηση ή μη του ανωτέρω πιστοποιητικού της Ε.Ε.Α. υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για πολλές ομάδες ακόμη και αν αυτές θα καταφέρουν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της S.L. 2 ή θα οδηγηθούν σε αυτό της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

στ) λόγω της σοβαρότητας του σχετικού θέματος και των πλείστων προβλημάτων που γεννά η έκδοση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα της S.L. 2 από την Ε.Ε.Α. Με νεότερο έγγραφό μας θα ενημερωθείτε για την νέα ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates