Social Icons

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου : "Ποτέ χωρίς το Πρωινό μου" . Του συντοπίτη μας Αργύρη Νταουλιάρη .

 Ένα δίγλωσσο βιβλίο με συνταγές από Ελλάδα και Γαλλία, συνταγές που θα μπορούσαν δυνητικά να συμπεριλαμβάνονται στο πρωινό, το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Λάδι, αυγό, ντομάτα, φρούτα, πίτες, μέλι, αρτοσκευάσματα, γαλακτοκομικά... υλικά που συνθέτουν την ελληνική και γαλλική γευστική εικόνα του πρωινού. Μεσογειακή διατροφή και υψηλή γαλλική γαστρονομία συναντιούνται για να προσφέρουν συνταγές άρτιες διατροφικά και δεμένες με ποιοτικές πρώτες ύλες. Συνταγές που μπορούν να εκτελεστούν κατά τη συνεύρεση ανθρώπων όπως μια ομάδα, μια παρέα, μια οικογένεια, να συνδημιουργήσουν παράλληλα γευστικά ταξίδια. Ένα βιβλίο οδηγός ελληνικού και γαλλικού πρωινού γεύματος, ένας εν δυνάμει ταξιδιωτικός οδηγός έναυσμα για εμπειρίες όχι μόνο με γεύσεις αλλά και γνωριμία με νέα τοπία, ανθρώπους και πολιτισμούς. Αξίζει να μας ακολουθήσετε και να μάθετε περισσότερα από τον ίδιο τον συγγραφέα, τον συμπατριώτη μας Αργύρη Νταουλιάρη, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 11.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου AKS Portoheli!

Ο Αργύρης Νταουλιάρης είναι ένα έμπειρο στέλεχος και Γενικός Διευθυντής ομίλου Ξενοδοχείων ο οποίος συναντά τον Philippe Geneletti, βραβευμένο με Michelin, Chef με σκοπό να αναδειχθεί ένας ποιοτικός γαστρονομικός κόσμος.
Η Γαστρονομία είναι η τέχνη της επιλογής, της ετοιμασίας, του σερβιρίσματος και της απόλαυσης του καλού φαγητού. Γαστρονομία είναι η διακόσμηση του πιάτου, η παρουσίαση του τραπεζιού, η αισθητική του εδεσματολογίου, η αισθητική του χώρου, η τελετουργία του σερβιρίσματος. Εάν επιθυμούμε να δούμε τη γαστρονομία ακόμη πιο «ρομαντικά» θα πρέπει να ειπωθεί πως και η Γαστρονομία είναι τέχνη.
Γεγονός είναι ότι η γαστρονομία δένει σ’ όλους τους άξονες προώθησης του τουρισμού. Σε συνδυασμό του γεγονότος ότι ένα τουριστικό πακέτο αποτελείται από τέσσερα στοιχεία εκ των οποίων το ένα είναι η σίτιση, η γαστρονομία. Ο Γαστρονομικός τουρισμός είναι μια μορφή ειδικού ενδιαφέροντος, που αποτελείται κυρίως από νέες γευστικές εμπειρίες στις οποίες κυριαρχεί η κουλτούρα της τοπικής κουζίνας, του τοπικού οίνου-κρασιού και των άλλων παραδοσιακών ποτών. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι υπάρχουν τουρίστες που ταξιδεύουν με αποκλειστικό ταξιδιωτικό κίνητρο την άσκηση δραστηριοτήτων γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Εξάλλου νέες μορφές τουρισμού (πχ. ευεξίας, αγροτουρισμός) προάγουν την γαστρονομία μέσω της διαιτητικής κουζίνας και της μεσογειακή διατροφή και της καλλιέργειας τοπικών, εποχιακών προϊόντων ο δεύτερος. Η Μαγειρική τέχνη και η Γαστρονομία συνθέτουνε το πακέτο ενός ταξιδιού μνήμης διαμέσου της γεύσης. Ένα ταξίδι που συνδυάζεται συνήθως με την ικανοποίηση της πείνας. Η μαγειρική είναι όπως το τραγούδι, καθένας μπορεί να μαγειρέψει, αλλά ο καλός μάγειρας θα δώσει τη δική του εκδοχή, την προσωπική «εκτέλεση» του φαγητού, ακριβώς όπως ένας τραγουδιστής ερμηνεύει τους στίχους με το δικό του ύφος, αποφεύγοντας να μιμηθεί τον πρώτο εκτελεστή. Η γεύση είναι ικανή να μας απαλύνει τον ψυχικό και τον σωματικό πόνο. Είναι επίσης ικανή να μας χαρίσει ευδαιμονία και απόλαυση ανακαλώντας τα ψυχικά βιώματα χρόνων του παρελθόντος.
Σας περιμένουμε για να μάθουμε περισσότερα!
Με εκτίμηση
Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική
Αντιδήμαρχος Τουρισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates