Social Icons

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Καλαϊτζάκης: «Τα παιδιά βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, συνεχίζουμε την σκληρή προσπάθεια, βάσει της φιλοσοφίας που έχουμε από την αρχή της σεζόν – Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό»

 Ο ΑΟ Ερμιονίδας δουλεύει και «χτίζει» από τη αρχή της τρέχουσας σεζόν, με το βλέμμα όλων στραμμένο και στα επόμενα χρόνια, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός δυνατού συνόλου με συγκεκριμένη φιλοσοφία. Με το παραπάνω σκεπτικό συνεχίζει την σκληρή δουλειά ο Άκης Καλαϊτζάκης με τους παίκτες στο παρκέ, βάσει των όσων τονίζει ο κόουτς του συλλόγου μας. Επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η ομάδα μας, φυσικά θα κυνηγήσει και φέτος να υλοποιήσει τις προσδοκίες που οι ίδιοι οι παίκτες έχουν γεννήσει με την μέχρι τώρα απόδοσή τους.

«Τα παιδιά βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, συνεχίζουμε την σκληρή προσπάθεια και αυτό είναι το βασικό μας μέλημα, με στόχο στα επόμενα παιχνίδια να βρεθούμε ξανά σε στάνταρ απόδοσης που έχουμε δείξει ότι μπορούμε να παίξουμε», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο προπονητής μας, αναφέροντας ότι «το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΚ είναι πολύ ανταγωνιστικό, μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα γίνει μεγάλη μάχη».
Ο Άκης Καλαϊτζάκης μίλησε τόσο για το πλάνο με το οποίο ξεκίνησε η φετινή περίοδος και τη φιλοσοφία που έχει ο ΑΟ Ερμιονίδας, όσο και για τη μέχρι τώρα πορεία της ανδρικής ομάδας στο πρωτάθλημα και τη συνέχεια της σεζόν. «Προχωράμε, πιστεύουμε στα παιδιά, αυτά μας έχουν φέρει στην 1η θέση, αυτά θα συνεχίσουν να παίζουν, θα δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε…», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός μας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άκη Καλαϊτζάκη:

Ο προπονητής του ΑΟ Ερμιονίδας, μιλώντας για την εικόνα της ομάδας μας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και γενικότερα στη σεζόν, τόνισε: «Κάναμε έναν πολύ καλό πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα. Τα παιδιά είχαν πολύ καλύτερη απόδοση από αυτά που περιμέναμε με την έναρξη της σεζόν. Γνωρίζαμε από την αρχή το πώς θα κινηθεί η ομάδα, με βάση το πλάνο που είχαμε, και τι απώλειες θα έχουμε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Προσπαθήσαμε από την αρχή της περιόδου να είναι όλη η ομάδα μαζί και έτσι να χτίσουμε ένα σύνολο, βάσει της φιλοσοφίας μας και με στόχο κάθε ημέρα να βελτιωνόμαστε. Ξέραμε ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν θα είχαμε απουσίες. Τα παιδιά παρουσίασαν στον πρώτο γύρο εικόνα με βάση τα όσα είχαμε σχεδιάσει, θα έλεγα είχαν απόδοση καλύτερη από αυτή που περιμέναμε. Έτσι, η ομάδα βρέθηκε στην 1η θέση και με τρεις νίκες διαφορά από τους διώκτες της. Συνεχίζουμε να είμαστε στην κορυφή και αυτή τη στιγμή που η ομάδα κάνει μια… κοιλιά στην απόδοσή της, γεγονός που είναι δικαιολογημένο να συμβεί.
Η ομάδα έχει νεαρά παιδιά, κάτι που το ξέραμε αυτό από την αρχή της σεζόν. Μ’ αυτό το σκεπτικό χτίστηκε μέχρι τώρα η ομάδα, μ’ αυτό συνεχίζεται η δουλειά μας, με το βλέμμα μας όχι μόνο στη φετινή χρονιά. Αυτό που θέλαμε, ξεκινώντας τη σεζόν, ήταν να φτιάξουμε έναν κορμό και για τα επόμενα χρόνια, περνώντας μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Θέλουμε να μπορούν τα παιδιά να παίζουν μ’ αυτή τη φιλοσοφία και έτσι να φτιάξουμε μια ομάδα για τα επόμενα χρόνια.
Βρεθήκαμε να είμαστε στην 1η θέση, απ’ την αρχή της χρονιάς δεν είχαμε στόχο την άνοδο. Βέβαια, όταν βρίσκεσαι στην κορυφή με το κλείσιμο του πρώτου γύρου, έχοντας και τρεις νίκες διαφορά, δεν μπορείς να πεις ότι δεν θα κυνηγήσω κάτι καλύτερο. Έτσι, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μας ενδιαφέρει το κάτι παραπάνω. Αυτή τη στιγμή παραμένουμε πρώτοι, υπάρχουν, βέβαια και οι άλλες ομάδες, δεν παίζουμε μόνοι μας. Η απόδοση της ομάδας είχε μια πτώση, δικαιολογημένο είναι αυτό, κάναμε κάποιες ήττες, αυτό δε λέει κάτι. Προχωράμε, πιστεύουμε στα παιδιά, αυτά μας έχουν φέρει στην 1η θέση, αυτά θα συνεχίσουν να παίζουν και να δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε».
Για το πώς έχει εξελιχθεί μέχρι τώρα το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΚ και τη συνέχεια της διοργάνωσης, ο κόουτς είπε: «Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή έξι με επτά ομάδες που κυνηγάνε την τετράδα, δεν έχει… κλειδώσει κάτι. Στον 1ο γύρο ήμασταν εμείς που είχαμε πολύ καλή απόδοση, τώρα είναι κάποιες άλλες ομάδες που έχουν μια πορεία χωρίς ήττες, υπάρχουν και κάποιοι σύλλογοι που έχουν παρουσιάσει μια σταθερή απόδοση σε όλο το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι θα γίνει μάχη μέχρι την τελευταία αγωνιστική».
Ο Άκης Καλαϊτζάκης επεσήμανε για τη συνέχεια της φετινής σεζόν, βάσει των δεδομένων που υπάρχουν αυτή την περίοδο στην ομάδα μας: «Την προηγούμενη αγωνιστική, στο Άστρος, απέναντι στον Πήγασο ΑΟ, κάναμε ένα ματς, το οποίο διεξήχθη σαν να μην το παίξαμε. Δεν μας άφησε η αντίπαλη ομάδα να παίξουμε, καθώς η απόδοσή της ήταν σε πολύ υψηλά στάνταρ και ειδικά οι επιδόσεις της στα σουτ. Νομίζω ότι οι αντίπαλοί μας πέτυχαν 15 τρίποντα σ’ ένα ημίχρονο, κάτι που είναι τρομακτικό νούμερο. Δεν μπορέσαμε να μπούμε στο ματς, από ένα σημείο και μετά περιμέναμε να λήξει ο αγώνας. Κάποιες φορές, τυγχάνει να παίξεις κάποια παιχνίδια, στα οποία, πραγματικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Δεν είναι ότι τα παιδιά δεν ήθελα να παίξουν. Όταν η αντίπαλη ομάδα έχει ευστοχήσει σχεδόν σε όλες τις προσπάθειες που έχει κάνει, εκεί το ματς ξεφεύγει και ψυχολογικά και δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Περιμένεις να ολοκληρωθεί και κοιτάς το επόμενο. Το πιο βασικό είναι να είσαι καλύτερος στη συνέχεια, μέσα από τη δουλειά που κάνεις στο γήπεδο…
Η ομάδα συνεχίζει τις δυνατές της προπονήσεις. Τις τελευταίες δυο εβδομάδες προπονείται καλά, όπως συνέβαινε πριν από τα Χριστούγεννα. Το αναφέρω αυτό, διότι θα έλεγα ότι είχαμε ένα… κενό από το συγκεκριμένο χρονικό σημείο, με τραυματισμούς, με διάφορες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Έχουμε μπει ξανά δυνατά στο γήπεδο, προπονούμαστε όλοι μαζί και ελπίζουμε να βρεθούμε ξανά στα στάνταρ που ήμασταν πριν από τις γιορτές.
Τα παιδιά είναι σε πολύ καλό επίπεδο, συνεχίζουμε την σκληρή προσπάθεια και αυτό είναι το βασικό μας μέλημα. Να αναφέρω ότι στο πρωτάθλημα δεν παίζουμε μόνοι μας, υπάρχουν και οι αντίπαλοι, οι οποίοι προσαρμόζονται σε εμάς, μας είδαν. Εμείς, όπως είναι απόλυτα λογικό, δεν μπορούμε να παίζουμε στον ίδιο ρυθμό όλη τη σεζόν, όπως αγωνιστήκαμε στον α’ γύρο. Τα παιδιά προσπαθούν πολύ μέσα στο παρκέ και αυτό το γεγονός με ευχαριστεί πάρα πολύ».
Ο Άκης Καλαϊτζάκης αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ΑΟ Ερμιονίδας ως αθλητικός οργανισμός. «Ο σύλλογος δουλεύει σε όλα τα επίπεδα σε πολύ πιο υψηλά στάνταρ από αυτά που επιβάλει η κατηγορία. Κρίνοντας κάποιος από όσα προσφέρουν και τις βάσεις που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι που υπάρχουν στη διοίκηση και γύρω από την ομάδα, όπως οι κ.κ. Δημαράκης, Πουλής, Σκούρτης κ.α. Αυτό το γεγονός είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, δεν χρειάζεται να το πω εγώ, είναι κάτι που το καταλαβαίνουμε όλοι μας. Στα όσα αναφέρω παραπάνω, είναι πολύ σημαντική και η παρουσία του Γιώργου Θωμά στη θέση του team manager στον σύλλογο», ανέφερε ο προπονητής του συλλόγου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates