Social Icons

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Μαναριώτης: «Στόχος μας να βελτιωνόμαστε σε όλους τους τομείς ατομικά και ομαδικά»

Συνέντευξη στην επίσημη σελίδα του Α.Ο.Ερμιονίδας στο facebook έδωσε ο Παναριώτης Μαναριώτης.

Αναλυτικά : 

 «Μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες θέλουμε να βελτιωνόμαστε σε όλους τους τομείς και να γινόμαστε καλύτεροι», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Μαναριώτης για τη μέχρι τώρα πορεία του ΑΟ Ερμιονίδας στη φετινή αγωνιστική περίοδο, δίνοντας το στίγμα με το οποίο δουλεύουν όλοι στον σύλλογό μας.

Ο έμπειρος παίκτης, που κατάγεται από την Κοιλάδα και επέστρεψε φέτος στην ομάδα μας με στόχο να τη βοηθήσει με την πείρα του, εξηγεί πως έχει έρθει η μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία και αναλύει το παιχνίδι που ακολουθεί στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΚ, το Σάββατο (16/12), στο Λυγουριό, απέναντι στην Κορωνίδα, σύλλογος που αγωνιζόταν πέρυσι (έχει παίξει, ακόμα, σε ΑΟ Κρανιδίου, Σπόρτινγκ, ΑΟ Ζωγράφου, Άργος Ορεστικού, Ιωνικό Νίκαιας, Χαλάνδρι).
Ο Παναγιώτης Μαναριώτης έχει «δεθεί» με τον ΑΟ Ερμιονίδας, αγωνιζόμενος με τη φανέλα του και στο παρελθόν για αρκετές σεζόν, βοηθώντας σημαντικά και στην κατάκτηση της ανόδου για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο έμπειρος παίκτης:

-Παναγιώτη επέστρεψες φέτος στον ΑΟ Ερμιονίδας και η ομάδα βρίσκεται αήττητη, με ρεκόρ 8-0, στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΚ. Αγωνιστικά, ποια είναι τα βασικά στοιχεία που σας έχουν οδηγήσει στη συγκεκριμένη πορεία, έχοντας καλή εικόνα στο παρκέ;

«Μέχρι στιγμής πραγματοποιούμε πολύ καλή πορεία στη σεζόν! Ξεκινάμε τους αγώνες, έχοντας στο μυαλό μας ότι πρέπει να παίξουμε άμυνα και να τρέξουμε στην επίθεση. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό στοιχείο ότι κάθε παίκτης ξέρει τι να κάνει είτε όταν αμυνόμαστε, είτε σε συνθήκες επίθεσης.
Στην άμυνα πάντα υπάρχουν βοήθειες σε παίκτες, ανάλογα τις συνθήκες του αγώνα, όταν για παράδειγμα κάποιος βρίσκεται στη weak side, ή όταν αντιμετωπίζει καταστάσεις pick&roll. Στην επίθεση παίζουμε σχεδόν ελεύθερα, αλλά πάντα ακολουθώντας τα συστήματα που δουλεύουμε. Έτσι πιστεύω ότι ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι, αυτό βγαίνει προς τα έξω, αυτό το γεγονός φέρνει τα αποτελέσματα».

-Ο σύλλογος, όπως έδειξε και στο τελευταίο του παιχνίδι απέναντι στον Παναργειακό, έχει τον χαρακτήρα να βγάζει αντίδραση, όταν θα… στριμωχτεί από τον αντίπαλο, παίρνοντας λύσεις από όλους τους παίκτες, είτε παίζουν νεαροί, είτε πιο έμπειροι αθλητές. Η ομοιογένεια που έχετε παρουσιάσει ως σύνολο, σας κάνει να παίζετε με ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση;

-Έχετε μπροστά σας νέο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, στο Λυγουριό, απέναντι στην Κορωνίδα, ομάδα στην οποία έχεις αγωνιστεί στο παρελθόν. Πώς βλέπεις το συγκεκριμένο ματς; Ποια είναι τα στοιχεία που θα κρίνουν το ποια ομάδα θα επικρατήσει;
«Στο Λυγουριό πέρασα τέλεια εντός και εκτός παρκέ. Μόνο καλές αναμνήσεις έχω απ’ την περσινή σεζόν. Έκανα και έχω μόνο φίλους από τον σύλλογο και την περιοχή γενικότερα. Η ομάδα της Κορωνίδας έχει δείξει ότι είναι σκληροτράχηλο σύνολο και διαθέτει αν όχι την πιο δύσκολη, μία απ’ τις πιο δύσκολες έδρες.
Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, θα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο πλάνο μας και να δείξουμε καλή εικόνα. Πρέπει να παίξουμε άμυνα, να τρέξουμε και να είμαστε αποτελεσματικοί στον αιφνιδιασμό και στην επίθεση γενικότερα, να μην κάνουμε εύκολα λάθη και ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Αν τα κάνουμε τα παραπάνω, πιστεύω ότι μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για να πάρουμε το ροζ φύλλο αγώνα σε μια έδρα που δεν περνάει εύκολα και άνετα καμία ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates