Social Icons

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου η “Γιορτή κρασιού” στο Ηλιόκαστρο Ερμιονίδας (Φωτό).

 Με μια άψογη διοργάνωση, με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (01/09) , η «Γιορτή τρύγου και  Κρασιού» στο Ηλιόκαστρο Ερμιονίδας.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν  ο  Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ηλιοκάστρου "Ειλεοί" σε συνεργασία με τον Δήμο Ερμιονίδας, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και το ΝΠΔΔ Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Δ. Ερμιονίδας,  με παραδοσιακή ορχήστρα και   δωρεάν κρασί .

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το δρώμενο της μεταφοράς των σταφυλιών στο πατητήρι και το πάτημα  των σταφυλιών από τα μικρά παιδιά του χωριού  που η χαρά τους ήταν απερίγραπτη πατώντας τα σταφύλια και βλέποντας τον μούστο να ρέει.

Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στον πρώην πρόεδρο του συλλόγου Παν Λαλούση ο οποίος απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2022. Τα μέλη του Δ.Σ. τον τίμησαν με αναμνηστική πλακέτα την οποία παρέλαβε ο αδερφός του .  

Παρόντες στην εκδήλωση ο υποψήφιος δήμαρχος Ερμιονίδας (και νυν υποψήφιος)  Γιάννης Γεωργόπουλος υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι των αυτοδιοικητικών εκλογών οι οποίες θα γίνουν σε λίγες ημέρες.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Ειλεοί"  συνεχίζοντας τίς υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις της συνεχίζει να αναδεικνύει την παράδοση της περιοχής και δημιουργεί εκδηλώσεις που έχουν σχέση με τον μόχθο και την ζωή των κατοίκων του Ηλιοκάστρου  . Η αναβίωση της καλλιέργειας της αμπέλου όμορφο χωριό του Ηλιοκάστρου   είναι η πλέον σκληρή και δύσκολη εργασία , το εκλεκτό προϊόν της οποίας δίνει την δύναμη και το σθένος στους αμπελουργούς  να συνεχίζουν να προσπαθούν .

Φυσικά μία εκδήλωση για να πετύχει πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι χορηγοί που θα πρέπει να βοηθήσουν και τους αξίζουν συγχαρητήρια .

Φωτορεπορταζ 



































































































 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates