Social Icons

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Ιάλυσος-Ερμιονίδα 1-0.

Με γκολ του Γιώργου Δελαπόρτα στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης μετά από εκτέλεση

πέναλτι, ο Ιάλυσος επικράτησε με 1-0 της Ερμιονίδας στο Οικονομίδειο και έκανε σπουδαίο βήμα παραμονής στην κατηγορία.

Μοιρασμένο το παιχνίδι στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Ο Ιάλυσος είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο η ομάδα του Παναγιώτη Σπάρταλη δυσκολευόταν αρκετά να διασπάσει την αμυντική γραμμή της Ερμιονίδας. Ο Γιώργος Δελαπόρτας είχε αρκετά καλές πρωτοβουλίες στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του, ωστόσο οι Μπουσμπίμπα και Νάνι που ήταν συνήθως οι παραλήπτες, δεν έκαναν τις καλύτερες δυνατές επιλογές.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν περιοριστεί στο μισό του γηπέδου προσπαθώντας να φανούν απειλητικοί με αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές στο 31΄ ο Καλά βρήκε τον Άντουνιτς που σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, ο Ιάλυσος έψαχνε το γκολ με στημένες φάσεις και στο 41΄ άγγιξε το 1-0, με τον Δελαπόρτα να εκτελεί κόρνερ και τον Γιώργο με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στην επανάληψη η ομάδα του Παναγιώτη Σπάρταλη ήταν κυριαρχική στον αγωνιστικό χώρο και σε αυτό βοήθησε αισθητά η είσοδος του Κονέ αντί του τραυματία Νάνι. Ο Ιβοριανός επιθετικός έδωσε δύναμη και οντότητα στην γραμμή κρούσης του «Τοξοβόλου» και πλέον οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά την εστία του Πονηρού. Στο 65΄ ο Ιντρίζι με ατομική ενέργεια και σουτ, ανάγκασε τον Πονηρό σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, οι αμυντικοί απομάκρυναν το πλασέ του Κονέ. Δύο λεπτά αργότερα ο Γεωργίου με σέντρα από δεξιά, βρήκε τον Κονέ που πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η πίεση συνεχίστηκε και στο τελευταίο 20λεπτο, με την κεφαλιά του Δελαπόρτα στο 73΄ έπειτα από σέντρα του Γιώργου να καταλήγει στην αγκαλιά του Πονηρού. Στο 79΄ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο Γιώργος Γεωργιάδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, σταματώντας αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι ποδοσφαιριστές του Παναγιώτη Σπάρταλη δεν πτοήθηκαν και στο 88΄ κέρδισαν πέναλτυ, μετά από προσπάθεια του Μπουσμπίμπα και χέρι του Τζιέρη στην μεγάλη περιοχή. Ο Γιώργος Δελαπόρτας ήταν εύστοχος από τα 11 μέτρα πετυχαίνοντας το 1-0 και χαρίζοντας ουσιαστικά την νίκη στην ομάδα του. Άλλωστε στα τελευταία λεπτά η Α.Ε Ερμιονίδας δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Ανδρούτσου.

Ιάλυσος (Παναγιώτης Σπάρταλης): Ανδρούτσος, Καραγεώργης (60΄ Γεωργίου), Γεωργιάδης, Μπουσμπίμπα, Καρπαθάκης, Εμπουμπά (80΄ Πατσίλης), Γιώργου, Ιντρίζι, Δελαπόρτας, Τερζίου, Νάνι (50΄ λ.τ Κονέ).

Ερμιονίδα (Γιακαλής): Πονηρός, Κοτσοβός (93΄ Λαντίκας), Μηλιώτης, Τζιέρης, Βιρβιλής, Νικολόπουλος, Τριμπόνιας (85΄ Μαστοράκης), Φερεκίδης, Τσόφλιος, Άντουνιτς (85΄ Καράι), Καλά (60΄ Τρέσα).

Πηγή-φωτό: xxsports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates