Social Icons

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Πως να φτιάξετε στο σπίτι απολυμαντικά μαντηλάκια, το ίδιο αποτελεσματικό με αυτά του εμπορίου

Καθαριστικά μαντηλάκια: Πολλές νοικοκυρές δεν βρίσκουν στα supermarket, τα μαντηλάκια,
που επιθυμούν για να καθαρίζουν. Επιπλέον, πολλά από τα συγκεκριμένα είδη καθαρισμού είναι ακριβά. Ωστόσο, υπάρχει λύση να τα φτιάξετε και μόνοι σας και αυτή παρουσιάζεται παρακάτω. Αναλυτικότερα:


– 1 μικρό δοχείο με αφαιρούμενο καπάκι
– 1 ρολό χαρτί
– 1 μαχαίρι
– 1/2 φλιτζάνι ξύδι
– 1/4 φλιτζάνι νερό
– 1/4 φλιτζάνι αλκοόλης (οινόπνευμα)
– 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι πιάτων
– 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο (προαιρετικό)
– Βελόνα
– Ψαλίδι



Εκτέλεση

– Τα συστατικά για αυτά τα “σπιτικά” μαντηλάκια δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να έχεις ένα δοχείο σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού σου. Το ξύδι καθαρίζει εκπληκτικά, ενώ φυσικά απομακρύνει τα μικρόβια, την πρόληψη της μούχλας και τη θανάτωση βακτηρίων. Και μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο σου σαπούνι πιάτων.
– Η χρήση ενός παλιού δοχείου με αποσπόμενο καπάκι δίνει τη δυνατότητα της επαναχρησιμοποίησής του. Θα ήταν καλύτερο πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία να βάψεις το εσωτερικό του δοχείου, έτσι ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες παρουσίας σκουριάς.
– Για να δημιουργήσεις τα μαντηλάκια καθαρισμού, κόψε το ρολό στη μέση, χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό οδοντωτό μαχαίρι.
– Ανέμιξε το ξύδι, το σαπούνι, το αλκοόλ και το νερό σε ένα μικρό μπολ. Μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στα μαντηλάκια για να ενισχύσουν τις αντιβακτηριακές του δυνάμεις.
– Ρίξε αργά το υγρό πάνω από το ρολό. Αφού το απορροφήσει, αφαίρεσε προσεκτικά το κέντρο του χαρτονιού και τράβηξε μια χαρτοπετσέτα από τη μέση.

greekzone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates