Social Icons

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Μεγάλη η συμμετοχή στις Ακαδημίες του Α.Ο.Κρανιδίου

Μεγάλη επιτυχία σε συμμετοχές αθλητών έχει η Ακαδημία Μπάσκετ του Αθλητικού Ομίλου
Κρανιδίου αφού αυτή τη στιγμή αθλούνται περισσότεροι από 150 νέοι και νέες σε όλα τα επιμέρους τμήματα.

Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται στον Α.Ο. Κρανιδίου και η δυναμική που αναπτύσσεται είναι τεράστια.
Οι άνθρωποι του Συλλόγου είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αφού αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο  για την ανάπτυξη του αθλήματος.
Οι νέοι αθλητές και οι αθλήτριες  επιλέγουν αθλητικό σύλλογο που έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία στο πως θα πορευτεί το παιδί  στο άθλημα, με ανθρώπους στη διοίκηση που έχουν όραμα και μεράκι.
Προτεραιότητα είναι το παιδί   να γίνει πρώτα απ’ όλα σωστός και υγιής αθλητής και να κάνει κτήμα του τα ιδανικά του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι.
Άλλωστε αυτό φαίνεται κάθε χρόνο  από το ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων για την απόκτηση των αθλητών μας.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Γονείς και προπονητές πρέπει να μάθουμε να μην είμαστε βιαστικοί, καθώς τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν δεξιότητες και να ακολουθούν ευχάριστες δραστηριότητες που ταιριάζουν με τα στάδια ανάπτυξής τους,
 Ο ανταγωνισμός με προτεταμένο στόχο την νίκη σε ακαδημίες νεαρών αθλητών, προϋποθέτει πολλές ώρες επίπονης άσκησης με έμφαση στο εφήμερο αποτέλεσμα αντί για την υγιή μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του παιδιού ως αθλητή και προσωπικότητα.
Στον βωμό του αποτελέσματος πολλοί μικροί αθλητές εξειδικεύονται νωρίτερα από ότι προβλέπουν τα στάδια ανάπτυξης τους, βιώνοντας την πρώιμη εξειδίκευση, η όποια και χαρακτηρίζεται από μέγιστη ένταση στοχευμένης προπονητικής και ελάχιστη προσθήκη δραστηριοτήτων διασκέδασης και παιχνιδιών, που οδηγεί τελικά σε αντίθετα αποτελέσματα.
Η πλειοψηφία των μελετών επισημαίνει ότι η πρώιμη εξειδίκευση μπορεί να έχει «σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη ενός αθλητή μακροπρόθεσμα»,  ιδίως όταν μιλάμε για αθλήματα αργής εξειδίκευσης όπως το μπάσκετ.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΥΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates