Social Icons

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Δυνατή Ερμιονίδα : Διαχείριση απορριμμάτων δια πυρός….

Σε Λονδίνο μετατράπηκε το Πόρτο χέλι. Το απόγευμα της 15ης Μαρτίου έντονος καπνός
σκέπασε το Πόρτο Χέλι αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Βερβερόντας δημιουργώντας μια αποπνικτική και ανυπόφορη ατμόσφαιρα τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε και το πρωί του Σαββάτου 16 Μαρτίου. Όπως μας ενημέρωσαν φίλοι της παράταξής μας, οι οποίοι μας απέστειλαν και το σχετικό φωτογραφικό υλικό, τόσο από το απόγευμα της Παρασκευής όσο και το πρωί του Σαββάτου σωροί με κλαδιά και απορρίμματα είχαν εναποτεθεί στην έκταση της ΔΕΠΟΣ στη Βερβερόντα και καίγονταν. Ίδια κατάσταση με σωρούς κλαδιών είχε διαμορφωθεί και στις αποθήκες του Δήμου στο Αρτίκι. Προφανώς η μέθοδος διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ίδια (ανακατεύουμε κλαδιά και απορρίμματα και τα καίμε), άρα και η προέλευση των απορριμμάτων είναι κοινή. Προφανώς, αυτός είναι ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων για τον απερχόμενο Δήμαρχο Ερμιονίδας. 
Τα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής : 
Πόσο ακόμα θα συνεχίσετε να δημιουργείτε παράνομες χωματερές και να καίτε τα σκουπίδια πνίγοντας στον καπνό τον κόσμο; 
Αυτή είναι η σύγχρονη μέθοδος διαχείρισης απορριμμάτων; 
Σχετικά με τα κλαδιά ο απερχόμενος Δήμαρχος να μας απαντήσει: 
Ποια η τύχη του σπαστήρα; (μηχανήματος για την καταστροφή των κλαδιών) 
Γιατί αυτό σκουριάζει αχρησιμοποίητο στις αποθήκες του Δήμου; 
Μήπως γιατί είναι ευκολότερη λύση η καύση; 
Να σημειώσουμε εδώ, πως ο σπαστήρας (το μηχάνημα για την καταστροφή των κλαδιών) είναι δωρεά εφοπλιστή που αγαπά την περιοχή μας. 
Και ακόμα να τονίσουμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδοτεί τέτοια μηχανήματα μιας και η καύση κλαδιών έχει απαγορευτεί με Ευρωπαϊκό νόμο.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά ο απερχόμενος Δήμαρχος να έχει το θάρρος να απαντήσει στα ερωτήματα μας πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Γραφείο Τύπου 
Δυνατής Ερμιονίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates