Social Icons

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Άκης (Λάζαρος) Γούτος :Προχωράμε Όλοι Μαζί για το Εφικτό


Ήρθε η ώρα η γενιά μας να χτίσει το μέλλον της. Δοκιμαστήκαμε όλοι σε αυτές τις συγκυρίες.  Η γενιά των γονιών μας και των παππούδων μας, μας δίνει την σειρά της,
για να αποφασίσουμε οι ίδιοι πια, πως θα χτίσουμε ένα δίκαιο και παραγωγικό αύριο.
Πάντα ένιωθα την ανάγκη να είμαι ενεργός πολίτης. Οι νέοι ξεχάσαμε να ονειρευόμαστε. Οι παλιοί κουράστηκαν να ελπίζουν.
Σε αυτή την δύσκολη πενταετία πιστεύω ότι η κρίση δημιούργησε πολλά προβλήματα στην περιοχή μας όπως στάση ανοικοδόμησης, υπερφορολόγηση, στέρηση των κόπων μιας ζωής με τις περικοπές των συντάξεων, ανεργία, πενιχρές αμοιβές σε νέους επιστήμονες που σπούδασαν χρόνια και επένδυσαν εκείνοι και οι γονείς τους ψυχικά και οικονομικά για την εκπαίδευση τους.
 Όλα πρέπει να αλλάξουν, όπως άλλαξε και η καθημερινότητά μας εξάλλου, αφού πλέον πρέπει να κάνουμε 100 διαφορετικά πράγματα μαζί για να κατορθώσουμε να ανταπεξέλθουμε ...
Ζούμε σε ένα τόπο πανέμορφο, ένα τόπο, που με τα καλά και τα κακά του, μπορεί να γίνει προορισμός για όλους. 
Πολλά μπορούν να γίνουν γιατί όπως πίστευα και πιστεύω κάθε Κοινότητα του Δήμου μας αποτελεί συμπλήρωμα της άλλης και όλες μαζί κάνουν την Ερμιονίδα από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας.
Πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί, πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες αλλά και συμπεριφορές. Ο διπλανός μας δεν είναι ανταγωνιστής μας αλλά συνοδοιπόρος μας…
Ο τουρισμός μας και η σωστή οργάνωσή του, πρέπει να είναι στο επίκεντρο και μπορεί να μας οδηγήσει πολύ σύντομα σε οικονομική ανάπτυξη.
Θέλει οργάνωση, προβολή και ανάδειξη όλων των πτυχών της περιοχής μας. Για παράδειγμα έχουμε πολλούς αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς θησαυρούς που επιβάλλεται να αναδείξουμε.
Επιπλέον, πρέπει να δοθεί έμφαση στην τοπική ανάπτυξη. Καλλιέργειες τοπικών προϊόντων για εξαγωγή στο εξωτερικό και διανομή τους στο εσωτερικό της χώρας, όπου ο Δήμος πρέπει να είναι δίπλα στον καλλιεργητή αγρότη -  επιχειρηματία, συνεργάτης και αρωγός...
Με την ανάδειξη των δυνατοτήτων που διαθέτουμε, θα μπορέσουν να ανοίξουν θέσεις εργασίας για άμεση απορρόφηση, ώστε να μην έχουμε ανάγκη πλέον από κανέναν να μας «διορίσει» ή να μας «βολέψει».
Αυτές οι νοοτροπίες είναι λάθος και οι λύσεις που προσφέρουν είναι πρόσκαιρες και παροδικές. Πρέπει οι νέοι να νιώσουμε ξανά ασφάλεια, για να μπορέσουμε ενδεχομένως να αφιερώσουμε χρόνο και να γίνουμε επιτέλους μια ομάδα, μια παρέα που θα τα αλλάξει όλα...
Όταν πιστέψεις ότι τα ξέρεις όλα, τότε σταματάς να μαθαίνεις. Και όταν σταματάς να μαθαίνεις, έχεις πάρει τον δρόμο που οδηγεί σε τοίχο...
Οι πρόγονοί μας πίστευαν στο “ενδέχεται άλλως έχειν”, δηλαδή έλεγαν ουσιαστικά την δική τους γνώμη αλλά κρατούσαν πάντα μια επιφύλαξη ότι μπορεί και να μην είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα και ήταν πάντοτε διατεθειμένοι να αλλάξουν άποψη.
Και ο μόνος τρόπος να οδηγηθεί κάποιος στην αναζήτηση της αλήθειας είναι ο διάλογος. Είναι ο διάλογος με τους ανθρώπους που πρεσβεύουν κάτι διαφορετικό από την δική σου άποψη. Και όποιος φοβάται ή αποφεύγει τον διάλογο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι απλά δεν έχει κάτι να πει και σίγουρα δεν μπορεί να υπερασπιστεί τις ιδέες που πρεσβεύει.
Εμείς επιβάλλεται να επιλέξουμε να κάνουμε πράγματα εφικτά και όχι ένα ανύπαρκτο τέλειο...
Όποτε ας μιλήσουμε και για αυτά τα εφικτά πράγματα, ξεκινώντας από την Ερμιόνη μας:
Να δημιουργηθούν δραστηριότητες που θα την κάνουν τουριστικό προορισμό με επιλογές, όπως για παράδειγμα περπάτημα στο Καταφύκι, ανάδειξη της ιστορίας του Μπιστιού,  δραστηριότητες όπως το ψάρεμα, η κατάδυση και το κολύμπι σε παραλίες έξω από την Ερμιόνη, έτσι ώστε και οι ψαράδες να έχουν ένα επιπλέον εισόδημα.
Να γίνονται  βαρκάδες που θα κάνουν το γύρο της Ερμιόνης το χάραμα και στην Δύση του ηλίου.
Να μπορέσουμε επιτέλους να δούμε καλύτερα το θέμα της Μαρίνας.
Να κατασκευαστεί ένα μικρό θεατράκι στο Κρόθι.
Να βελτιώσουμε όλο το παραλιακό μέτωπο από την Κουβέρτα μέχρι την Ερμιόνη.
Να κάνουμε πιο προσβάσιμα τα γραφικά σοκάκια της Ερμιόνης και να δημιουργηθεί, ειδικά τους Καλοκαιρινούς μήνες, μια συγκεκριμένη φωταγωγημένη διαδρομή μέσα από αυτά.
Να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους που τους αρέσει η καλαισθησία και να ζητήσουμε από καλλιτέχνες Ερμιονίτες να βάλουν την δικιά τους πινελιά στην Ερμιόνη.
Να σεβαστούμε το παρελθόν και να το αναδείξουμε, σε συνεργασία με ανθρώπους από το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο και από τον Ερμιονικό Σύνδεσμο.
Να πάμε κόντρα σε αυτούς δεν σέβονται την ιστορία μας και την αρχαία μας κληρονομιά και να δημιουργήσουμε ένα αρχαιολογικό Μουσείο στην Ερμιόνη.
Να δημιουργήσουμε ένα δημοτικό θερινό σινεμά το οποίο θα οργανώνει κάθε χρόνο ένα φεστιβάλ.
Να προσληφθούν άνθρωποι οι οποίοι θα φροντίζουν την καθαριότητα και την αισθητική της Ερμιόνης καθημερινά σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα.
Να δημιουργηθεί μια επιτροπή από την Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης που θα έρθει σε επαφή με τους καταστηματάρχες και με τους ξενοδόχους της περιοχής, με σκοπό να βρεθούν τρόποι να μεγαλώσει η τουριστική σεζόν με μια σωστή πολιτική τιμών και προσφορών.
Οι δημοτικές επιχειρήσεις να αναπτύξουν περισσότερες δράσεις, να χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια και να προσλαμβάνουν ανθρώπους από τον τόπο μας για να προσφέρουν.
Να τιμήσουμε και να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο την προσφορά του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης, του οποίου είχα την τιμή να είμαι Αντιπρόεδρος σε μια δύσκολη περίοδο και να γνωρίσω ανθρώπους που αγαπούσαν το άνθρωπο και με έκαναν καλύτερο, όπως τον κύριο Τάκη και τον φίλο μου το Χρήστο.
Να αποδώσουμε φόρο τιμής σε ανθρώπους που βοηθήσανε την Ερμιόνη και έκαναν έργα, γιατί αγάπησαν την πόλη τους.
Τα πράγματα είναι πιο απλά και μπορεί να έχουμε πολλές ιδέες αλλά θα πρέπει να μην μείνουμε σε αυτές, αλλά να προχωρήσουμε στην υλοποίησή τους.
Και κάθε φορά να βάζουμε πιο ψηλά τον πήχη.
Το συλλογικό συμφέρον είναι πάνω από το ατομικό και είναι υποχρέωση μας να επιτύχουμε όμορφους στόχους ώστε να αποτελέσουμε παράδειγμα για κάποιους άλλους να κάνουν ακόμα καλύτερα πράγματα από εμάς...
Σας καλώ όλους να δημιουργήσουμε…
Μαζί μια ομάδα, η οποία  μπορεί να κάνει το εφικτό...
Ας μην γίνουμε σαν αυτούς που δεν κάνουν τίποτα και κατηγορούν αυτούς που κάνουν κάτι, γιατί δεν τα έκαναν όλα... 
Μαζί για το Εφικτό
#proxwrame #gyrizoume_selida


Άκης (Λάζαρος) Γούτος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας
με την “Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates