Social Icons

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Τάσος Τόκας : Να διακοπούν οι διαδικασίες για αφαλάτωση από νερό γεωτρήσεων -Δεν μπορείτε να δεσμεύσετε την επόμενη δημοτική αρχή.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2019

Επιστολή απέστειλε σήμερα η παράταξή μας στο Δήμαρχο Ερμιονίδας, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ και τους Επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για διακοπή των διαδικασιών για αφαλάτωση από υφάλμυρα νερά γεωτρήσεων.
"ΠΡΟΣ
κ. Σφυρή Δημήτρη,Δήμαρχο Ερμιονίδας

Κοινοποίηση:

κ. Πάλλη Ιωάννη,Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ

Επικεφαλής Παρατάξεων:
κ.  Γεωργόπουλο Ιωάννη
κ. Λάμπρου Αναστάσιο
κ. Λυμπερόπουλο Κων/νο

ΘΕΜΑ: Αίτημα διακοπής των διαδικασιών για αφαλάτωση από νερό γεωτρήσεων

κ. Δήμαρχε,
Λίγο πριν το τέλος της θητείας σας στο Δήμο Ερμιονίδας  προσπαθείτε  μάταια να σώσετε ότι μπορείτε   και 1,5 μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές ανακοινώνετε την πρόθεση για αφαλάτωση από υφάλμυρα νερά γεωτρήσεων,  για μικροπολιτικές σκοπιμότητες αφού έχετε «τάξει» στις ομιλίες σας  πόσιμο νερό στους καταναλωτές και δεν σας ενδιαφέρουν τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΕΡ καθώς και οι συνέπειες των επιλογών σας.
Δεν μπορείτε όμως να δεσμεύσετε την επόμενη δημοτική αρχή με ένα έργο που μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις για το μέλλον των παιδιών μας.
Σταματήστε λοιπόν τις όποιες διαδικασίες αμέσως γιατί πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.
Το πρόβλημα της  ποιότητας του νερού στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας είναι παλιό και δεν λύνεται   με αποσπασματικές ενέργειες τύπου αφαλάτωσης του νερού των γεωτρήσεων.
Σύμφωνα λοιπόν με την 1η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Λεκανών Απορροής Ποταμών Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Πελοποννήσου της Ειδικής Υπηρεσίας Υδάτων  που έγινε το 2017, υπάρχει στην περιοχή μας ποσοτική και ποιοτική υποβάθμιση  των υπόγειων υδροφορέων, που οφείλεται κατά κανόνα στην υπεράντλησή τους για την κάλυψη υδρευτικών και κυρίως αρδευτικών αναγκών. Ειδικότερα στους παράκτιους υδροφορείς η υπεράντληση οδηγεί, τις περισσότερες φορές, σε υφαλμύρωση   λόγω της διείσδυσης θαλάσσιου νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates