Social Icons

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ο Αγιασμός των Υδάτων στο Πορτοχέλι





Με λαμπρότητα  και με σύμμαχο τον καιρό, πλήθος
κόσμου συγκεντρώθηκε στην προβλήτα του λιμανιού στο Πορτοχέλι  προκειμένου να δει από κοντά τον αγιασμό των υδάτων.
Ανήμερα της μεγάλης γιορτής πραγματοποιήθηκε η θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θοετόκου  προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ. Εφραίμ  .Επίσης παρόντες ήταν ο βουλευτής Αργολίδας  Γιάννης Γκιόλας οι αντιδήμαρχοι Ερμιονίδας Αγγελική Λούμη και Κέλλυ Φωστίνη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος , ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Πορτοχελίου Μανώλης Τριγκάκης , ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κρανιδίου Γιάννης Κοντοβράκης ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Λάμπρου,  ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Κρανιδίου Κώστας Χάνος ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κρανιδίου Δημήτρης Ρόζος,  και ο λιμενάρχης  Πορτοχελίου  Γιάννης Κωστόπουλος.
 Στην συνέχεια ακολούθησε το πατροπαράδοτο θρησκευτικό έθιμο της ρίψεως του σταυρού στη θάλασσα.
Περίπου 15 μικροί και μεγάλοι  κολυμβητές έπεσαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Πορτοχελίου  και έδωσαν μάχη για να πιάσουν το σταυρό.

Αυτός που τον ανέσυρε από τη θάλασσα ήταν o 32χρονος Αντρέας Μουσκάι ο οποίος τόλμησε για πρώτη φορά και δικαιώθηκε..

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας του δώρισε έναν χρυσό σταυρό και του έδωσε τις ευλογίες του, υπό το χειροκρότημα του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates