Social Icons

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΟΜΑΡΑΣ : Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ HOFF TEST


Στην χρησιμότητα του hoff test  σε μία ομάδα αναφέρθηκε ο Αργείος γυμναστής της Επισκοπής Ρεθύμνου Παναγιώτης Κονομάρας. 
Είναι κάτοχος διπλώματος

UEFA B ,απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και πτυχιούχος του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού με εξειδίκευση στο ποδόσφαιρο Έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια. 

Αναφέρει:  

Για τη βελτίωση της αερόβιας ικανότητας εκτός από τη δρομική προπόνηση χωρίς μπάλα και τα
αγωνιστικά παιχνίδια σε μικρούς χώρους, χρησιμοποιείται και το Hoff test (track). Το συγκεκριμένο test περιλαμβάνει μια κυκλική διαδρομή, κατά την οποία ο ποδοσφαιριστής ξεκινά με οδήγημα της μπάλας, εκτελεί σλάλομ ανάμεσα σε κώνους, περνά τη μπάλα κάτω από 3 εμπόδια (ύψους 30 cm) εκτελώντας άλμα, συνεχίζει με οδήγημα δεξιά-αριστερά και τέλος οδήγημα με πίσω τρέξιμο από το σημείο Α στο Β. Η εκτέλεση του συγκεκριμένου test για 4Χ4΄ με ένταση 90-95% Hrmax και διάλειμμα 3΄ με τρέξιμο έντασης 70% Hrmax, έπειτα από 8 εβδομάδες προπόνησης επέφερε σημαντική βελτίωση στη VO2 max. Πέρα από την προπονητική του χρήση, το Hoff test αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την αξιολόγηση της VO2 max με μία απόκλιση 2,5 ml/kg/min. Ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να εκτελέσει όσο περισσότερους κύκλους με σωστή τεχνική μπορεί μέσα σε χρόνο 8 λεπτών. Παρακάτω παρουσιάζεται και πίνακας μετατροπής των διανυθέντων μέτρων σε VO2 max.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates