Social Icons

Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Κρανίδι :Λύριζα στην "Μπαρδούνια" την Τετάρτη (05/03).

 Λύριζα και Κρανίδι, έννοιες αλληλένδετες!!

Οι περιγραφές των παλαιότερων που έζησαν αυτή την ωραία εποχή, με τα αυθεντικά αυτοσχέδια γλέντια, μάς αναγκάζουν να μπούμε στην μηχανή του χρόνου και να γυρίσουμε στον παρελθόν για να αντιληφθούμε την μαγεία της παράδοσης και του λαϊκού μας πολιτισμού !!!
Κι επειδή δεν θέλουμε όλα αυτά να είναι στην βιβλιογραφία ή απλά να τα φανταζόμαστε, καλό θα είναι να κάνουμε όσο πιο πιστά γίνεται την μεταφορά από το τότε στο σήμερα...
Λύριζα όπως παλιά λοιπόν.
"Λύριζα στις γειτονιές".

Ξεκινάμε φέτος με την Λύριζα της Μπαρδούνιας και του χρόνου, πρώτα ο Θεός, να γλεντάμε και σε περισσότερες γειτονιές!!!
Πουπέκια, πίτες, γκανάκια, ελιές, παξιμάδια κι ό,τι άλλο προϊόν παράγεται από την πλούσια γη της Ερμιονίδας, ήταν μέρος του γλεντιού και ευτυχώς συνεχίζει να είναι και σήμερα.
Έτσι λοιπόν θα γλεντήσουμε την Τετάρτη βράδυ στις 19:30 στο προαύλιο του Αη Γιώργη, στην Μπαρδούνια !! Σε αυτό το πανέμορφο μέρος με τα καπετανόσπιτα, την ιδιαίτερη χάρη κι αρχιτεκτονική τους !!
Εκεί, θα ανταμώσουμε στο χοροστάσι και θα στήσουμε το δικό μας γλέντι, φέρνοντας ο καθένας αυτά τα ωραία χαρακτηριστικά εδέσματα, που με τη συνοδεία κρασιού από την Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου, θα γλεντήσουμε με αγαπημένες μελωδίες των ημερών .
"Λεμονάκι", "Χαραλάμπης" κι όσα ακόμη μάς βάζουν για τα καλά στο κλίμα της ελληνικής, παραδοσιακής Αποκριάς !!

Κι επειδή όταν συνεργαζόμαστε στα λαϊκά δρώμενα με φορείς που πρεσβεύουν και υπηρετούν κοινούς στόχους, μαζί με το Λαογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Ερμιονίδας Λαογραφικό Εργαστήρι Δήμου Ερμιονίδας συνδιοργανώνουμε την συγκεκριμένη Λύριζα!!
Τούς ευχαριστούμε κι ευχόμαστε να συνεχιστεί και μελλοντικά !!
Καλή μας αντάμωση !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates