Social Icons

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Η συμμετοχή του ξυλογλύπτη Νίκου Γεωγίου στο 4ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Γλυπτικής επί Ξύλου που διοργανώθηκε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης(Φωτό-Βίντεο).

Με την συμμετοχή του Φουρνιώτη ξυλογλύπτη  Νίκου Γεωργίου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17 Ιουνίου το «4ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Γλυπτικής επί Ξύλου» που διοργανώθηκε  στον Άγιο Νικόλαο, στην πλαζ του ΕΟΤ.

Το φετινό θέμα του Συμποσίου Γλυπτικής ήταν  «Άνθρωπος και θάλασσα» και συμμετείχαν 10 ξυλογλύπτες από όλη την Ελλάδα.

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην διοργάνωση, δημιουργήθησαν σε διάφορα είδη ξύλων (ευκάλυπτος, ελιά, κυπαρίσσι κ.α), παραδίδοντας στον Δήμο ξυλοτεχνουργήματα υψηλής τεχνικής και αισθητικής αξίας.

Να σημειώσουμε ότι το “Συμπόσιο Γλυπτικής επί Ξύλου” πραγματοποίηθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά στον Άγιο Νικόλαο.

Εξ άλλου ο ξυλογλύπτης κ. Νίκος Μάνεσης, ο οποίος αποτελεί την “ψυχή” της συγκεκριμένης διοργάνωσης δήλωσε  στο   anatolh.com . «Ο καθένας από τους συμμετέχοντες αποδίδει, με τη φαντασία του, θέματα σχετικά με τη θάλασσα», μας λέγει. Και συνεχίζει: «Φέτος τελικά μαζευτήκαμε 10 ξυλογλύπτες από όλη την Ελλάδα. Ήρθαν από Τήνο, Αργολίδα, Γρεβενά, Γιαννιτσά, Αθήνα, Πειραιά, Κρήτη, αλλά και την Κύπρο. Όλοι δηλώνουν ευχαριστημένοι, αλλά έχουμε κάποια παράπονα από την οργάνωση του Δήμου μας. Τα έργα μας θα μεταφερθούν, για ένα μήνα, στην Δημοτική Πινακοθήκη και μετά προγραμματίζουμε να τοποθετηθούν, όλα, σε αίθουσα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου. Θα παραμείνουν λοιπόν στον τόπο μας και σίγουρα προσφέρουν στον πολιτισμό μας».

Τέλος ο Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός που παρευρέθηκε στην τελετή λήξης του 4ου Συμποσίου, δήλωσε : “Ολοκληρώθηκε μια εξαιρετικά σημαντική διαδικασία, που αποτελεί, όπως διαπιστώνουμε χρόνο με το χρόνο, μια καινοτόμα και ιδιαίτερη παρέμβαση στα πολιτιστικά πράγματα του Δήμου. Ευχαριστούμε θερμά τους γλύπτες, ιδιαίτερα όσους ταξίδεψαν από μακριά, για να πάρουν μέρος στο συμπόσιο για την προσφορά τους.
Παρά τις δυσκολίες που ανέκυψαν, μαζί με τις ευχαριστίες μας, εκφράζουμε και την ικανοποίηση μας, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος χώρος που φιλοξένησε το Συμπόσιο, μετατράπηκε για μια εβδομάδα σ΄ ένα ζωντανό εργαστήρι γλυπτικής, ανταλλαγής γνώσεων και συναισθημάτων ανάμεσα στους καλλιτέχνες, καταφέροντας να φέρει σε επικοινωνία τον κόσμο που παρακολούθησε με την τέχνη της γλυπτικής.

Ελπίζουμε ότι οι εκδηλώσεις που καθιέρωσε η Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια, θα συνεχίσουν να υλοποιούνται και τις επόμενες περιόδους, ώστε ο Δήμος Αγίου Νικολάου , να διατηρήσει και να ενισχύσει την εικόνα που έχει μέχρι σήμερα στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Πηγη : anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates