Social Icons

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Την Παρασκευή η γιορτή τρύγου στο Ηλιόκαστρο Ερμιονίδας.

 Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την  Γιορτή Τρύγου (Σταφύλι-Μούστος-Πετιμέζι) που θα

πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου , στις 9:30 το στο Ηλιόκαστρο Ερμιονίδας .

Μέλη και φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ειλεοί », εργάζονται πυρετωδώς και συνεργάζονται ώστε όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή των φίλων του χωριού και της γιορτής, που έχει γίνει θεσμός και κάθε χρόνο συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών από ολόκληρο τον δήμο Ερμιονίδας .

 Η εκδήλωση, περιλαμβάνει μουσική-χορό, παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί. Βασικό «συστατικό» της ωστόσο,  είναι το μεράκι και η διάθεση των ανθρώπων του Συλλόγου, για την διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού της περιοχής.

Η Γιορτή Τρύγου, δεν είναι μια απλή εκδήλωση. Είναι μια προσπάθεια που ξεκινά από τη στιγμή που μικροί και μεγάλοι μπαίνουν στα αμπέλια και ξεκινούν τον τρύγο. Που πατούν τα σταφύλια και στριφουλιάζουν, που βράζουν το μούστο και «δένουν» το πετιμέζι. Που φτιάχνουν μουσταλευριά και μουστοκούλουρα, «γεμίζοντας» το χωριό με ευωδιαστές μυρωδιές. Ένας μήνας και, προετοιμασίας, μια διαδικασία που οι κάτοικοι τηρούν με «θρησκευτική» ευλάβεια, για να καταλήξουμε στην Γιορτή Τρύγου. Μια γιορτή που φέτος, θα είναι και πάλι «διαφορετική», με πολλές καινοτομίες και εκπλήξεις. Εκείνο που δε θα λείπει, είναι τα φιλέματα, η  μουσική και ο χορός…

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδυάς συμμετέχουν οι : Τζένη Κατσίγιαννη, Γιώργος Δενέζης, Γιάννης Δρίτσας και στο κλαρίνο ο Κώστας Μπάος.

Ας πάρουμε μία μικρή γεύση από την γιορτή κρασιού που είχε καλύψει το 2017 το Sport-Ermionida.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates