Social Icons

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Στρατής Δεστές ( Προπονητής Ο.Φ.Ηλιοκάστρου) : Η διοίκηση παρέχει τα πάντα , από μικρές λεπτομέρειες μέχρι και μεταφορά με πούλμαν.

 Μετά από ένα χρόνο απουσίας από την Α2 Αργολίδας η ομάδα του Ο.Φ. Ηλιοκάστρου επιστρέφει και πάλι . Την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά οι «μελανόλευκοι» αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας λόγω  γραφειοκρατικού προβλήματος.  Δεν το έβαλε κάτω αφού και ισχυρή διοίκηση έχει και το ποδοσφαιρικό τμήμα λειτουργεί σε πρότυπα μεγαλύτερης κατηγορίας . Και μάλιστα το χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο το προπονητικό τιμ όσο και οι ποδοσφαιριστές είναι από την ευρύτερη περιοχή από την Ερμιονίδα χωρίς να αμείβονται . Παίζουν ποδόσφαιρο γιατί το γουστάρουν .

Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο στο πόστο του προπονητή επανήλθε και πάλι ο Στρατής Δεστές . Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει θητεύσει δίπλα σε σπουδαίους προπονητές σαν βοηθός τους όπως είναι ο Νικηφόρος Κάκογλου την σεζόν 2014-2015 με την ομάδα Νέων της Ένωσης Ερμιονίδας στην football league , o Θανάσης Στάικος σημερινός προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα και ο Δημήτρης Νόλης  ο οποίος έχει περάσει από προπονητής σε πολλές ομάδες της Γ΄Εθνικής .

Ας δούμε τι μας είπε ο 52χρονος προπονητής σε μία συνέντευξη που μας παραχώρησε

SE : Στρατή δύο λόγια για την περσινή χρονιά και την εμπειρία στην Β΄ κατηγορία στην οποία και τερματίσατε αήττητοι.

Σ.Δ.: Δυστυχώς δεν έπρεπε να σταματήσει τόσο νωρίς το περσινό πρωτάθλημα αφού και η προηγούμενη σεζόν 2020-2021 σταμάτησε πριν ξεκινήσει αφού έγινε μόνο μία αγωνιστική και οι ποδοσφαιριστές έχασαν τον ειρμό τους.

Η  ποδοσφαιρική χρονιά που μας πέρασε είχε  πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες .Πρωταρχική δυσκολία ήταν όλο το θέμα με τον covid. Παρόλο που είμαστε ερασιτεχνική ομάδα έπρεπε να τηρούμε το πρωτόκολλο για τον covid ,το άγχος να μη νοσήσουμε και κατ' επέκταση να μην μεταδώσουμε τον ιό σε κανέναν. Επίσης ένα άλλο δύσκολο κομμάτι που έπρεπε να διαχειριστώ ήταν η συγκρότηση της ομάδας μετά από μεγάλη αποχή από τα γήπεδα και τον υποχρεωτικό υποβιβασμό της ομάδας λόγω γραφειοκρατικού προβλήματος.

SE : Πού οφείλεται η εύκολη άνοδο της ομάδας;

Σ.Δ.: Από την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας τέθηκε ο στόχος του πρωταθλήματος για να επιτευχθεί αυτό έπρεπε όλα να λειτουργήσουν σωστά και ορθολογιστικά. Όταν η διοίκηση σου παρέχει τα πάντα από μικρές λεπτομέρειες μέχρι και ασφαλή μεταφορά με πούλμαν στις αποστολές, όταν η ομάδα απαρτίζεται από καλούς και ποιοτικούς παίκτες ,και οι προπονήσεις γίνονται συστηματικές και στοχευμένες θα έχεις και το ανάλογο αποτέλεσμα. 

SE : Στρατή στον νέο πρωτάθλημα θα υπάρχει μία ιδιαιτερότητα. Η ΕΠΟ με απόφασή της δίνει το δικαίωμα στις ομάδες που αγωνίζονται στην Γ΄ Εθνική και την Α1 κατηγορία να έχουν και δεύτερη ομάδα χωρίς δικαίωμα ανόδου. Το σχόλιο σου .

Σ.Δ.: Απάντηση Νομίζω ότι είναι μία πρόταση η οποία δεν έχει να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στις ομάδες της γ Εθνικής και γενικότερα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ευτυχώς που δεν μπήκε ο όρος επιβάλλεται και φυσικά θα σας εξηγήσω τι εννοώ με αυτό .

1.Το οικονομικό κομμάτι : δηλαδή η σμίκρυνση των ομίλων θα επιβαρύνει αρκετά τον προϋπολογισμό των ομάδων περισσότερα παιχνίδια ,μετακινήσεις, διαιτησία ,οπότε με τη δημιουργία μιας δεύτερης ομάδας στο τοπικό πρωτάθλημα είναι ένα επιπλέον σημαντικό έξοδο της ομάδας.

2. διοικητικοί παράγοντες : θα χρειαστούν έξτρα άνθρωποι να πλαισιώσουν το διοικητικό κομμάτι της δεύτερης ομάδας και από όσο ξέρουμε ήδη είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν καινούριοι άνθρωποι να ασχοληθούν με μία καινούργια ομάδα όταν η κοινωνία μας αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικοικονομικα προβλήματα. Βάση αυτών που προείπα είμαι περίεργος να δω πόσες ομάδες θα δημιουργηθούν και πόσες θα αντέξουν στο χρόνο.

SE :Θέλεις να μας πεις κάτι τελευταίο ;

Σ.Δ.: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ομάδας και τους παίκτες για τη συνεργασία μας ,την υπομονή τους, και την αντοχή τους. Μιας και μου δίνεται η ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ένωση Ερμιονίδος που με το πέρασμα μου από εκεί δίπλα σε δύο σημαντικούς προπονητές- ανθρώπους τον Δημήτρη Νόλη και τον Θανάση Στάικο έμαθα πολλά πράγματα στο κομμάτι της προπονητικής τα οποία βοήθησαν την ομάδα μου. Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τη διοίκηση και τους παίκτες της Ένωσης Ερμιονίδας και του Φοίνικα Επιδαύρου για την παραμονή τους σε αυτήν τη δύσκολη και απαιτητική κατηγορία και την νέα χρονιά να είναι και πάλι ανταγωνιστικές και να μείνουν στο δύσκολο πρωτάθλημα . Τα ίδια ισχύουν και για την ομάδα του Παναργειακού .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates