Social Icons

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Χορευτική Ομάδας Δήμου Ερμιονίδας: Σε ένα διήμερο με πολύ χορό και τραγούδι γιόρτασε τα 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας (Φωτό-Βίντεο).

 Ένα εκπληκτικό διήμερο (07 & 8/07) με πολύ μουσική και χορό διοργάνωσαν  η Χορευτική Ομάδα του δήμου Ερμιονίδας και  το Ν.Π.Κ.Π. Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας στον προαύλιο χώρο του 1ου δημοτικού σχολείου Κρανιδίου.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα  γιορτάζοντας τα 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δραστηριότητας  της χορευτικής ομάδας στα δρώμενα της Ερμιονίδας .

Την Πέμπτη το πρόγραμμα περιείχε χορούς από παλιούς χορευτές των χωριών της περιοχής της Ερμιονίδας οι οποίοι μας μετέφεραν κάποιες δεκαετίες πίσω . Χόρεψαν χορευτές από τα Δίδυμα , την Θερμησία, το Πορτοχέλι και το Κρανίδι . Για διάφορους λόγους δεν ήταν δυνατή η συμμετοχή από την Ερμιόνη και την Κοιλάδα .

Εντυπωσιακή και η αντιδήμαρχος τουρισμού Αγγελική Λούμη η οποία χόρεψε νησιώτικα με τον Σπύρο Πασαλάρη  για το Πορτοχέλι.

Την Παρασκευή η εκδήλωση ξεκίνησε με απονομή τιμητικής πλακέτας από την Χορευτική Ομάδα στην οικογένεια του εκλιπόντα τέως δημάρχου Δημήτρη Σφυρή για την προσφορά του στην ομάδα . Την απονομή έκανε ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος στην Ζιζή Σφυρή  .

Τιμητική πλακέτα απονεμηθεί και στον χοροδιδάσκαλο της Ομάδας Δημήτρη Κοντοκάλη από τον Γιάννη Γεωργόπουλο για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στην χορευτική ομάδα .

Την Παρασκευή χόρεψαν όλα τα τμήματα της χορευτικής ομάδας , ενώ συμμετείχε και το Πολιτιστικό  Λαογραφικό Σωματείο «Χορόσημο» από το Αργος.

Η παρουσία του κόσμου για άλλη μία φορά ήταν εκπληκτική και τις δύο ημέρες . Παρόντες σχεδόν όλοι οι δημοτικοί  σύμβουλοι του δήμου Ερμιονίδας και Πρόεδροι των κοινοτήτων.

Κα τις δύο ημέρες συμμετείχαν οι τραγουδιστές Γιώργος Αγγελόπουλος την Πέμπτη και Ηλίας Γάκος την Παρασκευή.

Έπαιξαν οι μουσικοί : Κλαρίνο Θοδωρής Τασούλας, Λαούτο Ιάκωβος Ηλιάδης, Βιολί Βαγγέλης Σαραντίδης και Βασίλης Αθανασιάς, Ακορντεόν Τάσος Αθανασιάς και κρουστά Γιάννης Γευγελής.

 Βίντεο

1η Ημέρα 

Δημήτρης Κοντοκάλης

Χορευτικό Διδύμων

Χορευτικό Θερμησίας

Πορτοχέλι-Σπύρος Πασαλάρης-Αγγελική Λούμη

Κρανίδι

2η Ημέρα (Παρασκευή)

Χαιρετισμός του χοροδιδάσκαλου Δημήτρη Κοντοκάλη 


Στιγμιότυπα από τους χορούς της Παρασκευής


Φωτορεπορταζ






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates