Social Icons

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Δυσκολεύτηκε ο Πήγασος στο Κιάτο.Κέρδισε τον Αρατο 57-61.

Για την 22η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 τοπικής κατηγορίας της

ΕΣΚΑΚ, ο Πήγασος Θυρέας ταξίδεψε στο Κιάτο με στόχο να κατακτήσει τη νίκη επί του «γηπεδούχου» Άρατου και κάπως έτσι να σφραγίσει και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή ΕΣΚΑΚ.

Το απόγευμα του Σαββάτου (02/04) η ομάδα του Άστρους αν και βρήκε σθεναρή αντίσταση από την Κορινθιακή ομάδα, κατάφερε τελικά να φτάσει στην επικράτηση με σκορ 57-61 φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου στην ΕΣΚΑΚ μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες. Ένα αρκετά αγχώδες ματς είχε αίσιο τέλος, αποφέροντας μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Βόρειας Κυνουρίας!

 Πολύ κακό ξεκίνημα στο ματς για τον Πήγασο…

Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Πήγασος ξεκίνησε άσχημα την αναμέτρηση έχοντας και την πίεση για την αναγκαιότητα της νίκης και ενδεχομένως να αιφνιδιάστηκε από τους «γηπεδούχους». Αποτέλεσμα είχε ο Άρατος να ξεκινήσει καλύτερα το ματς και να προηγηθεί αρχικά με σκορ 14-11, στη συνέχεια με 20-11 και περίπου 03’00 πριν το φινάλε του α’ δεκαλέπτου με σκορ 26-12.

Η αμυντική λειτουργία της ομάδας κυρίως στην περιφέρεια ήταν πολύ κακή, επιτρέποντας στους «γηπεδούχους» να σημειώσουν πέντε τρίποντα στην α’ περίοδο. Ευτυχώς η συνέχεια αποδείχθηκε ουσιαστική για τον Πήγασο που ανεβάζοντας ρυθμούς στην άμυνα και βρίσκοντας λύσεις προς το αντίπαλο καλάθι, με ένα σερί 0-7, ολοκληρώθηκε το δεκάλεπτο με το σκορ στο 26-19.

 Η ισορρόπηση του ματς στο β’ δεκάλεπτο…

Με «φάρο» το πάθος και τη συγκέντρωση στην άμυνα ο Πήγασος στο β’ δεκάλεπτο ισορρόπησε πλήρως την αναμέτρηση. Ολοκλήρωσε ένα 0-11 από το α’ δεκάλεπτο για το 26-23 και στη συνέχεια με καλάθι του Πασολάρι λίγο πριν το φινάλε του α’ μέρους η ομάδα του Άστρους ισοφάριζε σε 30-30.

Χαρακτηριστικό της διαφοράς στην εικόνα του Πήγασου από την α’ και β’ περίοδο ήταν ότι στο πρώτο δεκάλεπτο δέχθηκε 26 πόντους, ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο μόλις 6. Κάπως έτσι οι «βυσσινί» πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 32-36.

 Αγχώδης και η επανάληψη…

Το β’ ημίχρονο δεν αποδείχθηκε πολύ καλό για την ομάδα του Άστρους καθώς οι παίκτες του κ. Μαθιόπουλου, ανέβασαν ρυθμούς βρήκαν πόντους στην επίθεση και χάρη στην αστοχία και κάποιες λάθος επιλογές του Πήγασου, κατάφεραν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα με μικρή διαφορά και το 51-50 στο φινάλε της γ’ περιόδου.

Η άμυνα ωστόσο και πάλι αποτέλεσε το «όπλο» των «Αρκάδων» για να πάρουν το προβάδισμα στην τελευταία περίοδο φτάνοντας στην πολύ σημαντική νίκη με 57-61. Χαρακτηριστικό ότι στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πήγασος περιόρισε τον αντίπαλο σε ένα μόλις σουτ εντός πεδιάς στους συνολικά έξι πόντους, οι τέσσερις εξ’ αυτών να προέρχονται από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας».

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο Κιάτου | 02/04/2022 (19:00).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπαβέλας, Πετρόπουλος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-19 (Α’), 32-36 (Β’), 51-50 (Γ’), 57-61 (Δ’).
ΑΡΑΤΟΣ 1893 ΑΟ ΚΙΑΤΟΥ (Μαθιόπουλος, Ζαχαριάς): Αγαθάκης, Τσεμεντζής 10(1), Κουτσονικόλας 5, Νάκος 3(1), Τουργελής 23(3), Ματσανιώτης 9, Μούσουλας 2, Νικολάου, Χαβδουλάς, Δριτσόπουλος 5.
ΠΗΓΑΣΟΣ ΘΥΡΕΑΣ (Γιώργος Κοψαύτης): Μαντίκος, Ταβάνι 15(1), Πασολάρι 6(1), Δικαίος, Διαμαντόγιαννης 11, Μαυριάς 4, Κοψαύτης 20(1), Μεσίνης 5. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν και οι: Φάκλαρης, Σιαβελής.

► Φίλοι της ομάδας ταξίδεψαν από την Κυνουρίας στο Κιάτο για τη συμπαράσταση στην ομάδα, προκειμένου αυτή να φτάσει στη νίκη-τίτλο! Μετά το τέλος της αναμέτρησης εκτυλίχθηκαν μοναδικές στιγμές με συνθήματα και πανηγυρισμούς.

► Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα δημιούργησε ο κόσμος στην υποδοχή της αποστολής του Πήγασου στο Άστρος.

ΠΗΓΗ :contraepithesi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates