Social Icons

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Κώστας Μάρκελλος (Προπονητής Α.Ο.Ξυλοκάστρου): "Ηταν ενα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που κρίθηκε πραγματικά στις λεπτομέρειες".

Ο Α.Ο.Ξυλοκάστρου έκανε μία εκπληκτική πορεία την φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΚ. Τερμάτησε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας τρείς βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια ομάδα του Πήγασου . 
Στην θέση του προπονητή βρίσκεται για έκτη χρονιά ο Κώστας Μάρκελλος ο οποίος με το φινάλε του πρωταθλήματος έγραψε στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

"Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε παίξαμε τον τελευταίο μας αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα και η ομάδα μας κατέκτησε την 3η θέση με 14 νίκες σε 20 αγώνες.
Αποτελεί το καλύτερο ρεκόρ και την καλύτερη θέση που κατακτάμε την τελευταία 15ετία στην Α1 ΕΣΚΑΚ και είναι συνέχεια της ανοδικής πορείας που έχουμε τα τελευταία 5 χρόνια βελτιώνοντας ΚΑΘΕ χρονιά την κατάταξή μας. Σε μια χρονιά με διακοπές και αναβολές λόγω covid, παρουσιάσαμε ικανοποιητική σταθερότητα και κατά διαστήματα παίξαμε δυναμικό, γρήγορο και ωραίο μπάσκετ.
Ήμασταν φέτος με διαφορά η καλύτερη ομάδα από την πλευρά της Κορινθίας ενώ στατιστικά είχαμε συνολικά την καλύτερη άμυνα και την 4η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα.
Παρόλα αυτά το πρωτάθλημα μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Δεν τρυπήσαμε το ταβάνι μας, καθώς και στα 4 παιχνίδια με τις δύο πρωτοπόρους ομάδες, εκτός από την ατυχία να έχουμε κομβικές απουσίες βασικών παικτών, κυρίως μας έλειψε στο κρίσιμο σημείο το καθαρό μυαλό για να κάνουμε τις 2 νίκες που θα άλλαζαν την εικόνα του πρωταθλήματος.
Στα μεγάλα κέρδη μας είναι τα νέα παιδιά όλα Ξυλοκαστράκια, που ανέβηκαν επίπεδο και είχαν αυξημένη συμμετοχή αλλά κυρίως οι μικροί από το εφηβικό και παιδικό που πήραν λεπτά συμμετοχής και έβαλαν τους πρώτους τους πόντους στην ανδρική ομάδα. Η ομάδα μας εκτός από παρόν έχει πολύ μέλλον.
Το πιο σημαντικό ήταν τα καλά λόγια και η αναγνώριση από τους αντιπάλους μας για την συνολική μας αγωνιστική και όχι μόνο παρουσία.
Συγχαρητήρια
στον άξιο Πρωταθλητή Πήγασο Άστρους για τη φετινή του πορεία και την άνοδο, στην σκληροτράχηλη ομάδα του Αργοναύτη Νέας Κίου που θα μπορούσαν να είναι και αυτοί πρωταθλητές αλλά και του δυνατού Αρχιμήδη Ασίνης σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που κρίθηκε πραγματικά στις λεπτομέρειες.
Ευχαριστώ τον συνοδοιπόρο μου σε αυτή την προσπάθεια Αποστόλη Μάρα για τη άψογη συνεργασία που είχαμε σαν προπονητικό δίδυμο προσπαθώντας πάντοτε να συμπληρώσει ο ένας τον άλλο και έναν έναν ξεχωριστά όλους τους παίκτες μας από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κανέναν, αναγνωρίζω όμως ότι κάποιες φορές στεναχώρησα κάποιους ή αδίκησα κάποιους άλλους γιατί έπρεπε να πάρω κάποιες αποφάσεις ΠΑΝΤΑ όμως με γνώμονα το καλό της ομάδας.
Ευχαριστώ ειδικά τούς Nikos Sietis και Σούλη Μάρα αλλά και όλα τα παιδιά από την διοίκηση του ΑΟΞ για τη βοήθεια σε ότι ζητήθηκε, τον Παναγιώτη Φραγκούλη για την υποστήριξη του ως φροντιστής, την Κωνσταντίνα Κριτσώνη για την άψογη γραμματεία της και τον γιατρό μας Στάθη Γκουρβέλο που ήταν πάντα δίπλα μας να μας προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Και φυσικά τους φιλάθλους μας και τις τοπικές επιχειρήσεις χορηγούς μας για την στήριξή τους όλη τη χρονιά.
Ελπίζουμε να είμαστε υγιείς και του χρόνου με τη βοήθεια και του Δήμου να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του γηπέδου για να μπορέσουν τα παιδιά αυτής της ομάδας να δουλέψουν σε ακόμα καλύτερες συνθήκες και να πάνε ακόμα ψηλότερα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates