Social Icons

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική : Όλα είναι Τουρισμός.

 Η Ερμιονίδα είναι ένας κατεξοχήν Τουριστικός Δήμος. Αυτό συνεπάγεται  μία κοινή δρομολόγηση δράσεων, υποδομών και πολιτικής με τους υπόλοιπους Αντιδημάρχους,τα Νομικά Πρόσωπα, τις Επιχειρήσεις και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

 Έχουν κατατεθεί αρκετές προτάσεις για την μελέτη και ανάπτυξη προγραμμάτων τουριστικής υποδομής και ανάπτυξης στον Δήμο. Κάποιες από αυτές αφορούν στην οδοποιία, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε αμιγώς τουριστικές Κοινότητες του Δήμου, πεζοδρομήσεις, μελέτες για ποδηλατόδρομο, την διαχείριση των απορριμμάτων κ.α.

 Είναι παράξενο αλλά προσελκύουμε επενδυτικά κεφάλαια χωρίς ιδιαίτερο κόπο.Αυτή ακριβώς είναι η Ερμιονίδα. Ένας τόπος μαγικός και ταχύτατα αναπτυσσόμενος.

Στην Ερμιονίδαυπάρχει ενεργό επενδυτικό ενδιαφέρον και υπάρχουν ενεργά projects, τα οποία  εξελίσσονται ταχύτατα αυτή τη περίοδο. Ένα από αυτά είναι το έργο''KoiladaHills'', το οποίο κατασκευάζεται στην Κοιλάδα. Πρόκειται για την ανάπτυξη του πρώτου γηπέδου γκολφ στη χώρα που φέρει την υπογραφή του JackNicklaus, πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών, BeachClub και ενός σύγχρονου GolfClub που θα εξυπηρετεί τα μέλη του και τους ιδιόκτητες των κατοικιών.

Επίσης, το πολυαναμενόμενο Καταφύγιο Τουριστικών σκαφών στο κοσμοπολίτικο Πορτοχέλι είναι πλέον γεγονός. Η MarinaPortoHeli αποτελεί τον ιδανικό προορισμό σκαφών αναψυχής, λόγω της ασφαλούς θέσης της εντός του όρμου Πορτοχελίου για κάθε σκάφος  που καταπλέει στον Αργολικό Κόλπο. Η MarinaPortoheli αποτελεί έναν ζωντανό οργανισμό, που καλείται να προσφέρει υπηρεσίες τόσο στους θερινούς επισκέπτες  όσο και στην τοπική κοινωνία  καθ' όλη την διάρκεια του έτους, με παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και απόλυτο σεβασμό προς το Αργολικό Περιβάλλον.

Η ίδια Εταιρεία ελπίζουμε να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς το έργο της Μαρίνας Ερμιόνης, στην πανέμορφη και γραφική Ερμιόνη του Δήμου Ερμιονίδας, το οποίο θα αποτελέσει έναν ακόμα σημαντικό  πόλο έλξης σκαφών αναψυχής και επισκεπτών.

Επιπρόσθετα, σοβαρές επενδύσεις, που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, πραγματοποιούνται στην θέση Πετροθάλασσα του Δήμου Ερμιονίδας, στα  ξενοδοχεία ''ERMIONICLUB'' και ''COSTAPERLA''.

Και μην ξεχνάμε πως τα τελευταία χρόνια η Ερμιονίδα γίνεται κέντρο συνάντησης των απανταχού jetsetters, αφού εδώ βρίσκεται ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία του πλανήτη, το Amanzoe, το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε αγαπημένο τόπο διακοπών δισεκατομμυριούχων, κορυφαίων ονομάτων της showbiz, σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου και διάσημων topmodels.

Ελπίζουμε στην αξιοποίηση και των άλλων εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων της περιοχής, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την φιλοξενία περισσότερων επισκεπτών.

Φυσικά, η αύξηση των ενοικιαζόμενων δωματίων, των Boutiqueξενοδοχείων αλλά και των κατοικιών βραχυχρόνιας μίσθωσης οδηγούν επιτυχώς προς αυτή την κατεύθυνση.

Με αφορμή την λήξη της θητείας μας και κάνοντας έναν απολογισμό, αυτά τα δύο χρόνια:

Απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Τουρισμού ζητώντας την προβολή της Ερμιονίδας στις επίσημες διαφημιστικές καμπάνιες του ΕΟΤ.

Ζητήσαμε την συμμετοχή και ανάδειξη της Ερμιονίδας σε όλες τις Εθνικές και Διεθνείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή στις αγορές προέλευσης επισκεπτών.

Οι άξονες που ζητήσαμε  να στηρίξουν την τουριστική προβολή του Δήμου Ερμιονίδας είναι:

-Τουριστικό Μάρκετινγκ

-Δράσεις προβολής και διαφήμισης

-Δαπάνες φιλοξενίας και δημόσιες σχέσεις

-Ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού

-Ανάπτυξη του αρχαιολογικού και θρησκευτικού τουρισμού

-Ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού

-Αξιοποίηση και ανάδειξη κορυφαίων πολιτιστικών εκδηλώσεων και σύνδεσή τους με τον τουρισμό

-Ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού

Ζητήσαμε την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσον αφορά σε τουριστικές υποδομές. Μία από αυτές τις υποδομές είναι οι δημόσιες τουαλέτες που θεωρήσαμε πως είναι απαραίτητες για τους επισκέπτες, στις Κοινότητες Πορτοχελίου και Ερμιόνης, αποτελούν δείγμα πολιτισμού και η υλοποίηση αυτού του έργου στα δύο τουριστικά λιμάνια της Ερμιονίδας, βρίσκεται σε εξέλιξη .

Ο Δήμος προσπαθεί, όσο του επιτρέπουν τα οικονομικά του, να συμμετέχει σε διάφορες θεματικές, εγχώριες και διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, προβάλλοντας το τουριστικό προϊόν αλλά και σε συναντήσεις B2B στις παραπάνω εκθέσεις προωθώντας το brand Ermionida στα διεθνή τουριστικά γραφεία.

Φέτος και μέχρι σήμερα,  ο Δήμος Ερμιονίδας συμμετείχε στην διεθνή τουριστική έκθεση WorldTravelMarketστο Λονδίνο φιλοξενούμενος στο περίπτερο του ΕΟΤόπου πραγματοποιήσαμε σημαντικές επαφές με φορείς του Τουρισμού, touroperators, αεροπορικές εταιρείες, ταξιδιωτικούς bloggers, ιδιοκτήτες που διαχειρίζονται πλατφόρμες νέων ηλεκτρονικών τεχνολογιών, με startup επιχειρήσεις αλλά και με διεθνή μέσα τουριστικής προβολήςκαι στην τουριστική  έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με επιχειρηματίες του Τουρισμού, υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, hostedbuyers από διάφορες χώρες αλλά και με φορείς του Τουρισμού.

Κατασκευάσαμε την επίσημη τουριστική σελίδα του Δήμου Ερμιονίδας προβάλλοντας την ιστορία, τον πολιτισμό και τις δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να συμμετέχει ο επισκέπτης.

https://visitermionida.gr/

Δημιουργήσαμε Τουριστικό οδηγό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή σε δύο γλώσσες. Ένα χρήσιμο εγχειρίδιο,σε έκδοση pocket, με όλες τις πληροφορίες,με σωστή καθοδήγηση που χρειάζεται όποιος επισκεφθεί την Ερμιονίδα, ώστε να βρεθεί εύκολα στα σημεία ενδιαφέροντος. Ο Τουριστικός οδηγός βρέθηκε στα περίπτερα της χώρας ως ένθετο γνωστού εβδομαδιαίου περιοδικού.

https://view.joomag.com/the-gold-book-of-ermionida/0492339001594889110?short&fbclid=IwAR3ffIpXqDkUsyL5hW_Ng9xOoslYgf80gCz4IN11W084Tk1pqQPA_WDPqEc

Το καλοκαίρι του 2021 και για διάρκεια τριών μηνών, η Ερμιονίδα φιλοξενήθηκε  στο επίσημο περιοδικό 2BOARDτου αεροδρομίου ''Ελευθέριος Βενιζέλος''.

Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας δημιούργησε δύο εξαιρετικά βίντεο, αναδεικνύοντας τόσο τις φυσικές ομορφιές της Ερμιονίδας όσο και τον πολιτιστικό, θρησκευτικό και αρχαιολογικό τουρισμό. Ένα από αυτά τα βίντεο προβάλλεται στην αρχική σελίδα της τουριστικής ιστοσελίδας του Δήμου, προκαλώντας και προσκαλώντας κάθε ενδιαφερόμενο να επισκεφθεί τον τόπο μας.

Προχωρήσαμε σε σύμβαση με έμπειρη εταιρεία διαχείρισης της τουριστικής ιστοσελίδας του Δήμου και των social (Instagram, fb) προωθώντας και προβάλλοντας συντεταγμένα το brand ‘’visitermionida’’.

Συνεργαστήκαμε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ένα πολύ δυναμικό project, και βγήκαμε σε ζωντανή σύνδεση, την επίσημη ημέρα εκκίνησης του τουρισμού στις 14 Μαΐου 2021, προβάλλοντας τον περιπατητικό τουρισμό και το mountainbikeαπό την Μονή Αυγού, προβάλλοντας τις καταδύσεις από το Πορτοχέλι και την ιστιοπλοΐα από την Ερμιόνη, εκπροσωπώντας για πρώτη φορά τον εναλλακτικό Τουρισμό του νομού Αργολίδας, στον οποίο δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα, με απώτερο σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στην Ερμιονίδα.

Η Ερμιονίδα από τις 28 Νοεμβρίου φιλοξενείται στο περιοδικό ΔΙΑΚΟΠΕΣ, το οποίο πρώτο κυκλοφόρησε ως ένθετο με τη με την εφημερίδα’’ Βήμα της Κυριακής’’ και τώρα πωλείται αυτόνομο.

Εδώ και σχεδόν 2 χρόνια αντιμετωπίζουμε μια ασύμμετρη απειλή στον τουρισμό πανελλαδικά  και οι  κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονται σε άλλα  επίπεδα, και  αυτό που εμείς είχαμε  να κάνουμε ήταν να προσαρμοστούμε σ’ αυτές  και να κινηθούμε όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα στο  πλαίσιο  αυτών των αποφάσεων, στις στρατηγικές μας κινήσεις συνεργασιών και  προβολής τόσο για τη φετινή δύσκολη περίοδο αλλά άλλο τόσο για τη δημιουργία του επιθυμητού BRAND NAMEERMIONIDAπου δεν υπήρξε στο παρελθόν ποτέ.

Προκαλέσαμε  άμεσα μια σειρά συναντήσεων   με  τους επαγγελματικούς φορείς των ξενοδοχείων, της εστίασης και του τουρισμού γενικά, συζητώντας τα προβλήματα που προέκυψαν και δίνοντας λύσεις στο μέτρο του δυνατού.

Μειώσαμε στο μέγιστο δυνατό, τα δημοτικά τέλη στους επαγγελματίες του Τουρισμού μέσω του Δήμου, καθώς και τα τέλη παραχώρησης τραπεζοκαθισμάτων, μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

 Παραχωρήσαμε κοινόχρηστους χώρους στους επαγγελματίες της εστίασης, όπου αυτό ήταν εφικτό, ώστε να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα που λόγω των μέτρων μοιραία ήταν λιγότερα.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας και προσπαθώντας να μείνουμε πιστοί στο καλεντάρι της τουριστικής μας ιστοσελίδας, πραγματοποιήσαμε δράσεις, πολιτιστικές και αθλητικές, για να προσελκύσουμε επισκέπτες και να παρατείνουμε την καλοκαιρινή σαιζόν και το πετύχαμε, ζητώντας σε κάθε περίπτωση την συνδρομή του Ομίλου Αντ1 μέσω του Προέδρου κ. Θοδωρή Κυριακού,αλλά και άλλων καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας, ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε το κάθε γεγονός, πέρα από τα όρια της Αργολίδας.

Και μην ξεχνάμε πως η απομάκρυνση της πολυσυζητημένης δομής κατά την διάρκεια της πανδημίας, ύστερα από την δημοσιοποίηση του προβλήματος, ευνόησε την προσέλευση επισκεπτών το καλοκαίρι του 2020 και την ανάδειξη της Ερμιονίδας σε ασφαλή προορισμό.

Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε την τήρηση της καθαριότητας, ευταξίας και ευπρεπούς εμφάνισης όλων των σημείων του Δήμου γιατί όπως είπα και πριν,όλα είναι τουρισμός.

Καθαρίσαμε και εξωραΐσαμε όλους τους κοινόχρηστους και αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου, στον βαθμό που μας επιτρέπει η Αρχαιολογία.

Πραγματοποιήσαμε απολύμανση σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και υπηρεσίες, κατά την διάρκεια της πανδημίας σε τακτά χρονικά διαστήματα και ακόμα το κάνουμε εφόσον χρειαστεί, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προορισμού.

Πραγματοποιήσαμε σημαντικές συναντήσεις τόσο με τον τέως Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη όσο και με τον νυν κ. Βασίλη Κικίλια, ζητώντας συνέργειες και στήριξη στο brandname Ermionida.

Καθοριστική ήταν η συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, ο οποίος μας ενημέρωσε για τα προγράμματα που τρέχουν και χρηματοδοτούνται από τον Οργανισμό, ώστε να συμμετέχουμε και εμείς και εργαζόμαστε πάνω σ΄ αυτό.

Και φυσικά πολύτιμη αποδεικνύεται κάθε φορά η βοήθεια της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, η οποία μας επισκέπτεται συχνά, μας συμβουλεύει και μας δίνει τις σωστές κατευθύνσεις στα θέματα τουρισμού.

Μάλιστα,σχεδιάζουμε και ετοιμάζουμε παρέα μια διημερίδα σχετικά με τον γαστρονομικό τουρισμό της Ερμιονίδας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Άνοιξη στο συνεδριακό κέντρο AKSστο Πορτοχέλι.

Καταφέραμε με την πολύτιμη βοήθεια του κ. Κων/νου Καχριμάνη, διευθυντή της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού στο Άργος, να εξασφαλίσουμε στην Ερμιονίδα ταχύρρυθμα τμήματα τουριστικής μετεκπαίδευσης για δύο ειδικότητες, επισιτισμούκαι υποδοχής, τα οποία ξεκινούν τον Ιανουάριο.( η ημερομηνία των αιτήσεων τρέχει αυτές τις μέρες και λήγει αύριο).

Αυτή την εποχή συνεργαζόμαστε με το Επιμελητήριο Αργολίδας, και συγκεκριμένα τους κ. Φώτη Δαμούλο και Παναγιώτη Ψυχογιό και εργαζόμαστε πάνω σε ένα πολύ φιλόδοξο project,που αφορά στον γαστρονομικό τουρισμό και την γαστρονομική ταυτότητα της Αργολίδας με επικεφαλής τον masterτου brandingκ. Δημοσθένη Μπρούσαλη.

Συνεργαζόμαστε άψογα με την Ένωση Ξενοδόχων Ερμιονίδας -Πορτοχελίου για την ανάπτυξη του ξενοδοχειακού, του συνεδριακού αλλά και του γαμήλιου τουρισμού και  τις προϋποθέσεις ανάπτυξής τους.

Σε κάθε συμμετοχή μας στην έκθεση Philoxenia στην Θεσσαλονίκη συμπεριλαμβάνουμε πάντα στην ομάδα ένα μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων.

Έχουμε άριστη συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Άννα Καλογεροπούλου και την Διεύθυνση Τουρισμού και για πρώτη φορά η Περιφέρεια ‘’βλέπει’’ Ερμιονίδα έμπρακτα στα θέματα Τουρισμού.

Σε λίγες μέρες θα τρέξει η χειμερινή καμπάνια τουρισμού της Περιφέρειας και η Ερμιονίδα συμμετέχει σε αυτή, με το Ρόδι Ερμιόνης ως σύμβολο καλοτυχίας, εν όψη της Νέας Χρονιάς.

Συνοψίζοντας, σας ενημερώνω πως ο επαναπροσδιορισμός της αγοράς του Τουρισμού, στην μετά covid εποχή, κατά γενική ομολογία όλων των ειδικών, γίνεται με όρους οι οποίοι ευνοούν την Πελοπόννησο και κατ' επέκταση την Ερμιονίδα.

Στο χέρι μας είναι, με σκληρή δουλειά, να βελτιώσουμε το τουριστικό μας προϊόν και σε επίπεδο marketing αλλά και σε επίπεδο παροχών και υποδομών.

Ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού, εκπροσωπώντας τον Δήμο Ερμιονίδας αλλά και όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις του τόπου στο τομέα αυτό, αυτά τα δύο χρόνια, προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την ομορφιά και την αυθεντικότητα της Ερμιονίδας, τις βιωματικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κάποιος ερχόμενος στην περιοχή μας, την εγγύτητα του τόπου από τα δύο Διεθνή Αεροδρόμια αλλά κυρίως την ασφάλεια του προορισμού, εστιάζοντας στην ανάδειξη του τόπου μας ως ιδανικού προορισμού για όλες τις εποχές. Σίγουρα υπήρξαν και παραλήψεις, αλλά ουδείς αλάνθαστος. Να είστε σίγουροι πως έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, γιατί το πίστεψα.

Εμείς οι ίδιοι, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες αυτού του ευλογημένου τόπου είμαστε και θα παραμείνουμε οι καλύτεροι πρεσβευτές του.

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που με εμπιστεύτηκε σε αυτή τη θέση, την Πρόεδρο του Δ.Σ., όλους τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους των Νομικών προσώπων & των Επιχειρήσεων του Δήμου Ερμιονίδας, τους Προέδρους των Κοινοτήτων και τις υπηρεσίες του Δήμου, τους εθελοντές και τους δωρητές, για την άψογη συνεργασία και την δοτικότητά τους, προς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και φυσικά τους δημότες μας που πάντα άκουσα με προσοχή τις προτάσεις τους στα θέματα του τουρισμού και πως θα γίνουν τα πράγματα καλύτερα.

 

Κυρίες και Κύριοι,ήταν τιμή μου!

 

Καλές γιορτές με υγεία!!!

 

Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική

Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία νέα
 
Blogger Templates